aday21 ' Alıntı:üstad belgeyi alıp 5 10 müşteri ile yanına gidip büro giderlerine ortak olma vs de oabilir. devamı gelir diye düşünüyorum
stonhand ' Alıntı:aday21 ' Alıntı:üstad belgeyi alıp 5 10 müşteri ile yanına gidip büro giderlerine ortak olma vs de oabilir. devamı gelir diye düşünüyorum
Bakın aday kardeşim benim arkadaşım tam 8 yıl çalıştı ve çalıştığı adam son 5 yıl boyunca büroyu sana devredicem, ben ölene kadar bana aylık ufak bir ücret gönderirsin işine gücüne bakarsın dedi ve arkadaşımı tam 6 yıl sigortasız çalıştırdı. Ümit fakirin ekmeği ya arkadaşım bekledi son 2 yıl ssk sı sadece staj için ödendi sonra nemi oldu arkadaşım belgeyi aldığında vatandaşın cevabı '' Benim bir sürü akrabam var burayı sana yedirmezler sen kendine iş bul oldu'' yahu arkadaşım bırakın müşteriyi tazminat bile alamadı onada cevabı ben sana meslek öğrettim birde tazminatmı vericem oldu. Arkadaşım Allah belasını versin dedi ve o işten ayrıldı.
Kardeşim insanlar çiğ süt emmiş ister 60 yaşında olsun isterse 100 yaşında kimseye güvenmeyin heleki büro devirlerinde 1 kere değil 40 kere düşünün size büroyu devreden vatandaşın bir akrabasına büro açtırıp defterleri onda toplamayacağının garantisi varmı ?? yada yarın öbürgün bir kızı yada oğlu varsa babasının belgesi ile müşterileri geri toplamayacağının garantisi varmı ??
Devir şuan öyle bir devir ki çok kötü bir devir şuan gemisini kurtaran kaptan
stonhand ' Alıntı:Bir işadamı büyüğüm var hep dediği güzel bir sözü vardır , oda başka bir birinden duymuş ve kulağına küpe etmiş. '' Tecrübe dediğiniz şey hayatta yediğin kazıkların bileşkesidir '' der benimde kulağıma küpe ettiğim bir sözdür bu.
İrem35 ' Alıntı:Arkadaşlar,
bir arkadaşım bana bir konu hakkında danıştı ama ne diyeceğimi bilemedim..Aslında dedimde beni dinlemiyor. Sizlerlede paylaşayım bir yol gösterelim çok rica ediyorum..
Şİmdi arkadaşım, muhasebe bürosunda çalışıyor. Ruhsatını aldı. Ama müşavirlik yapmıyor. Yanında çalıştığı müşavirde yaşlılığı yüzünden, bürodaki defterleri devretme sözü vermiş. Aralık gibi oradan taşınıp, kendi bürosunu açmak istiyor. Ama bir olay patlak vermiş.. Olay şu, arkadaşım büroya başlamadan evvel, orada çalışanlardan biri, şimdi ayrılmış olan tabiki; O eski çalışan, 01/2009 dönemine ait B formlarını hatırlarsınız 05.02.2009 a kadar bildirmek gerekiyordu. Bu bildirimi 20.03.2009 tarihinde göndermiş.. Ama o dönemde vermesi gereken 4 şirketin b formlarını unuttuğu için, bütün şirketlerinkini 05.02.2009 yerine 20.03.2009 da bildirmiş.
Bugün bir ceza ihbarnamesi geliyor 01/2009 dönemine ait geç bildirim nedeniyle 1.600.-TL tutarında.. ve bu sadece 1 şirketin incelenmesi sebebiyle gelmiş, yarın birgün diğer 3 firmaya da aynı şekilde ceza geleceği kaçınılmaz.
toplam 4 şirket, 20 tane işletmesi olan müşavirin defterlerini devralıp kendi bürosuna başlamayı düşünen arkadaşım bu gelişme ile birlikte sence dedi devralayım mı? yoksa sakat mı dedi.. Ben şahsen devralmazdım, Çünkü cezalar eninde sonunda tahakkuk edecek. Ama kendisi başlangıç olarak devralma düşüncesinde..
Sizler bu konuda nasıl yaklaşım gösterirdiniz..
İrem35 ' Alıntı:çok teşekkür ederim arkadaşlar..
mali müşavirin defterlerden bir beklentisi yok, tahsilat sorunuda yok, arkadaşıma masrafsız olarak bırakmak istiyor. Hiç hava parası gibi ödeme yapmadan direk devir sözleşmesi ile devredecek. Mükelleflerde zaten devamlı onunla ilgilendiğinden başka bir muhasebeciye gitmesi söz konusu değil. Çünkü İkisi birlikte mükelleflerin yanına tek tek giderek durumu izah etmişler. Herkes onay vermiş. Ancak işte bu ceza olayı patlak verince terddütte kalmış..
Büronun potansiyeli defter bakımından çok iyi, büro ortamı döner yani, tahsilat sorunu çekmeden..
Tek düşündüğü işte ileride B formlarının geçmişte süresinde verilmemesi nedeniyle gelebilecek cezalardı.. Cezaları ödeme konusu bir yana, onun daha çok düşündüğü dünde konuştum kendisiyle, mükellef ile karşıkarşıya kaldığında bu durumun kendisinden değilde geçmişte olan bir durum nedeniyle izah edilmesinin zor olması..
Ama dediğiniz gibi kabul etmesi mantıklı..
milayda ' Alıntı:Merhaba arkadaşlar,
Ben belgemi 2009 başında aldım. büro açmaya karar verdim ve bu işe giriştim.. ofisi kiraladım, noter işlemlerimi tamamlayıp yarın sabah vergi dairesinin yolunu tutucam.. Heyecanla birlikte korkularım da yok değil, gözümü karartıp sıfır müşteri ile başlayacağım.. Bazı arkadaşlarım delisin diyor, ben ise bu işte sabır ve kararlılığın önemli olduğunu düşünüyorum elbette en önemli faktör de giderleri karşılayabilme gücü.. Heyecanımı paylaşmak istedim sizlerle, bana tavsiyesi olabilecek arkadaşlara da şimdiden teşekkür ediyorum..