Bürosunu yeni açanlar

Ynt: Bürosunu yeni açanlar

düşüncelerimi paylaştım yanılıyor da olabilirim fikirlerinize saygı duyuyorum. ama büro sahibi olmakta çok zor be kardeşim. müşteri bul, sayılarını arttırına kadar normal maaşında çok altına ineceksin birde herkesin bürosu olacak diye bir kural yok birazda kısmet meseli. bende isterim oturmuş bir büro sahibi olmak özgürce çalışmak kendini işimin sahibi olmak kimseye hesap vermemek ama olmayıncada başka çare yok. ama mücedaleye devam etmeli arayan bulur ama nerede arayacağını bilmek gerekir. akıllı olmak lazım bakalım inşallah herşey daha güzel olur.

Bu konu başlığını açan arkadaşa teşekkür ederim gerçekten çok önemli bir konu,öncelikle olarak bu mesleğe girişi kolay diyen arkadaşlar acaba tıp fakültesi ile mi karşılaştırıyorlar? Öncelikle farklı iş kollarında çalışmık biri olarak size şunu söylmek istiyorum iş kurma açısından en kolay işlerden biri,düşünsenize emtia yok,vitrin yok,stant yok,cadde üstü v.s gibi dert yok. Büro açmayı öcü gibi gösteren meslek mensuplarını çok ayıplıyorum,defterini tuttuğunuz esnaf v.s ne yapsın,tabiki çantada keklik değil ama okadar risk her işte var.Dr olsanız daha fazla masraf ve risk var. Çevreniz yoksa zaten hangi işi yapabirsiniz zaten. Bazı arkadaşlar armut piş ağzıma düş istiyor herhalde çalışmadan para kazanmak istiyor. Yeni büro açan arkadaşlara öz güvenlerinden dolayı tebrik ediyorum,Allah yolunuzu açık etsin(darısı başıma). Ben esnafım şu anda hedefim smmm olmak okulumu yeni bitti yaş 25 ve ilk işimi kuruyorum smmm olana kadar(geçici),dediğim gibi çok farklı alanlarda çalıştım,gözü kapalı girmeyin ama tünelde ışığı görünce dalın :) ,iş dünyasında fazla oyalanmaya gelmiyor. Aslında fazla söze gerek yok bu işi yapan benden büyük abilerim gerekli şeyleri yazmış anlayan anlar zaten. Herkeze Başarılar..

yazıları okuduktan sonra çıkardığım sonuç.. sabırlı inatçı ve girişimci olmak..

bende büromu mayıs ayında açtım, şu anda toplam 3 mükellefim var, tabi akraba üçüde, dışardan kimse gelmedi.Yıl ortası olduğu için pek bişiy beklemiyorum zaten. Bazen iyiki açmışım büroyu, ne güzel kendi işim diyorum. Bazende acaba üstesinden gelebilecek miyim, bu kadar riskli bi işe girmeye gerek varmıydı diye stres yapıyorum, az mükellefim olmasına rağmen , acaba bunu doğru mu yaptım, bu şöyle mi olcaktı gibisinden düşünceler geçip duruyor aklımdan. Anlayacağınız arkadaşlar , iyi bişiyler duymaya ihtiyacım var :))

arzuty ' Alıntı:
bende büromu mayıs ayında açtım, şu anda toplam 3 mükellefim var, tabi akraba üçüde, dışardan kimse gelmedi.Yıl ortası olduğu için pek bişiy beklemiyorum zaten. Bazen iyiki açmışım büroyu, ne güzel kendi işim diyorum. Bazende acaba üstesinden gelebilecek miyim, bu kadar riskli bi işe girmeye gerek varmıydı diye stres yapıyorum, az mükellefim olmasına rağmen , acaba bunu doğru mu yaptım, bu şöyle mi olcaktı gibisinden düşünceler geçip duruyor aklımdan. Anlayacağınız arkadaşlar , iyi bişiyler duymaya ihtiyacım var :))

arzu hanım ben büro açmadım daha ama yukarıdakileri okumuşsundur.. yalnız bişey sorayım müşteri ziyaretleri yapıyomusun yani geziyomusun mükellef bulmak için

arkadaşlar büro açmak benim için ve bir çoğumuz için güzel bir hedef. Ben büro çalışanı olarak büroculuğu biliyorum ve en iyi bu işi yapacağımı da biliyorum. kendi mekanını açmış tezgahını kurmuş sistemi oturtmuş aslanlar gibi çalışmak isterim.

Muhasebecilik mesleği diğer meslekler gibi değil. Muhasebeci kolay kolay değiştirilmiyor. mesela ben dişçiye gideceğim yarın, baktım kafam esti memnun kalmadım bir daha gitmem esneklik yönü çok yüksek işini iyi yapanı bulabiliyorsun rahatlıkla. ama muhasebede yıllarca aynı muhasebeciyle işe devam, cezada yese cezayı muhasebeciye ödetirler, hal ve hareketlerinden memnun kalmasalarda yola yine devam. İşinde daha iyi olan muhasebecilerle yolların birleşmesi hep tesadüf.

Ama şunu söylemeden edemeyeceğim, muhasebe bürosu sahibi olmak sermayeye dayalı rizikolu bir iş değil, denemeye değer bende deneyeneğim arkadaşlar yoksa işçi kalmak için belge almadık. benimde amacım bu

En kısa ve uygun zamanda bende deneyeceğim ama büro oturana kadar çalıştğım yerde kalıp, büro oturduğunda tezgahın başına geçmek.

Basit usül uygulaması kaldırılısa ve odaların beyanname gönderme yetkisi iptal edilse ( minibüs,taksi,berber,vs.. ) muhasebe büroları nispeten daha aktif ve kazançlı olmaz mı acaba?..

recav ' Alıntı:
arkadaşım öncelikle tebrik ederim cesaretinden ötürü.bende 1 ocak 2010 tarihinde 5 firma ile anlaşarak bir büro açtım ama defterleri diğer meslek mensuplarından çeşitli nedenlerle alamadık ve şu an 2 firma ile yoluma devam etmekteyim.şunuda açıkça söleyeyim fiyatı düşürmemek ve diğer meslek mensubunu kötülememek kaydıyla muhasebecisi olan firmalarlada görüşüyorum.bunun da etik açısından sorun olmayacağını düşünerek içim rahat bir şekilde yapıyorum.sizde bütün firmalarla görüşün ve kartınızı bırakın.sabredin ve uzun yıllar bekleyin.
kimse muhasebe bürosunu 10 defterle açmadı merak etmeyin.sizde defterleriniz arttıkça yetişememkten şikayet edeceksiniz
kolay gelsin.
sakın ola meslek mensubu arkadaşlarınızı kötülemeyin.defter teslimlerinide mümkün olduğunca kolay yapın.

ahaha hiç şaşırmadım aynısı bende de oldu hatta tek firma kaldı firma bende :)

ama tabi benim hatam haziranda açmış olmamdı bu yüzden birkaçı temmuzde geldi fakat tabi gelmeyenler alamayanlar (en azından bana öle dediler) bir tanıdığının mal varlığını bilmesini istemeyenler çıktı. sanki neyini öğrenicem :)

Şu an 5 mükellefim var bir çok kişiye kart bıraktım. geleceğim diyenler var ama pek inanmıyorum geçen ay görüşmek için randevulaşmıştık saati kararlaştırmak için aradım vtelefonlarıma çıkmadı. sonrasında da bir çok kez aradım açmadı bende bıraktım eğer muhasebecisini değiştirmek istiyorsa kartım var arar, hiç koşturamam daha fazla peşinde.
Yılbaşında defterini vercek 2 firma daha var edecek 7:D . haftaya bir hukuk bürosuyla görüşmem var bakalım inşallah olumlu geçer onuda alırsam edecek 8 :)

allahtan diyorum ufak firma değiller. sadece 1 tane 2.sınıf mükellefim var oda zaten yeni açıldı büyük cihazların satışını gerçekleştirecek 2-3 tane satış yaparsa 1,sınıfa geçecek o zamanda zaten ücreti arttıracağım. diğerleride hep ltd. bakalım hayırlısı olsun hepimiz için

bence belli ciroyu aşan mükellefler için bağımlı mali müşaviri olması konusunda zorunlu tutsalar.
her mali müşavire iş çıkar.
bekleyelim bakalım.Allah kerim

25 ile 30 arası mükellefi olan, 2500 3000 arası getirisi olan büro için ne kadar verirdiniz.

aday21 ' Alıntı:
25 ile 30 arası mükellefi olan, 2500 3000 arası getirisi olan büro için ne kadar verirdiniz.

arkadaşım 35 defteri olan biri aylık cirosu 5500 tl civarı 35000-40000 tl civarı söylemişti yalnız bakkal tekel bayi vs. müşterisi fazlaydı.. tabi müşteri kayıpları yaşayabilirsin...( bir süre 6 ay)o kişeyle çalış derim

Uğur düşünsene 35 40 milyar verip aylık 5.500 lira para kazanmak başka bi işte yok sanırım. hiç kaçırılmaz.
ileride, bahs ettiğim büro için 100 milyarı gözden çıkarttığımı söyleyebilirm. müşterilerileri ve müşaviri tanıyorum.
değmez mi sence 100 milyar verip, ev alıp yada başka bişey yapsan getirisi bu olur mu.

kazancı 2500-3000 arası diyelim.. 5500 cirosu.. tabi çok mantıklı ama bu işin kazası cezası var onuda hesap etmek lazım

büro istanbulda, müşavir 58 yada 60 yaşında tek çalışyor, 2 sene sonra belgeyi alıyorum 100 milyara evet dermi. yada para mevzunu hiç açmadan nasıl alabilirim defterleri, önerilerinizi bekliyorum

bence sen bişey teklif etme o söylesin belki daha aşağı söyleyebilir.. ayrıca bir sürede orada çalış mutlaka..

üstad belgeyi alıp 5 10 müşteri ile yanına gidip büro giderlerine ortak olma vs de oabilir. devamı gelir diye düşünüyorum

ben 9 yıldır çalıştığım büroda smmm olarak devam ediyorum patronla anlaştık burada defter topluyorum kart bastırdım alt yapısını oluşturmaya çalışıyorum sonra ayrılcam mükellef toplamak gerçekten zor.. kimisi ilgilenmiyo kimisi yardımcı oluruz diyor tabi çok iyi karşılayanlarda var ama kimse 15-20 yıldır çalıştığı adamı bırakmak istemiyor doğal olarak.. bende defterini bana getir demiyorum herhangi bir sıkıntısı olan olursa diye.. iyi tanıdığın adamlar bile uzak durabiliyor gerçekten genç smmm olup sıfırdan büro açmak en aşağı 3 yıl sürebilir..