Çıkış Bildirgesini Süresinden Önceki Tarih Olarak Göstermek

Üyelik
20 Şub 2018
Mesajlar
3
Konum
izmir
Merhaba,yaklaşık 3 senedir çalıştığım iş yerinden işler kırık gittiği için, işveren tarafından istifaya zorlandığım ve bana karşı uygulanan mobbing nedeni ile, ve şahit bulamadığım için mecburen ayrılacağım.

Sorum şudur,
işverenim daha önce istifa etmiş bir çalışanı, ayrıldığı tarihten 10 gün öncesinden ayrılmış göstermiş ve 10 günlük sigortasını gasp etmiş, benim burdan anladığım, yani işçinin çıkışını geriye dönük 10 gün öncesinden gösterip 10 günlük sigortayı eksik ödüyor, buda işçinin 10 günlük sigostasından olması, ve aynı zamanda istifa ederek ayrıldığından ve 10 gündür çalışmıyor göründüğü için aynı gün başka yerde işe başlasa dahi 1 ay sonra vs yeni iş yerinden ayrıldığında, işsizlik maaşı alamamasına yol açıyor, aynı şeyin benimde başıma gelmemesi için ne yapabilirim. ?, bir kaç gün sonra istifa ettiğimde işverenim benim çıkışımı 10 gün öncesinden gösterse hakkımı nasıl arayabilirim ?
Not:iş sözleşmem yok ve maaşı elden alıyoruz.

cevaplarınız için şimdiden Teşekkür Ederim.
 
İstifa mektubunuzu noter aracılığı ile gönderin ve istifa ettiğiniz tarihide düzgünce yazın. Noter kanalı ile giderse sizin yazdığınız tarihe çıkış yapmaya mecbur. Yapmasa dahi şikayet edip düzelttirebilirsiniz. Mutlaka noter aracılığı ile gönderin ama istifanızı.
 
Cevap için teşekkürler, Bugün bir muhasebeci arkadaşta aynı şekilde tavsiyede bulundu fakat, noter aracılığı ile gönderdiğimde, "işçi zaten 10 gün öncesinde istifa etmişti, işe gelmiyordu, notere sonradan gidip ,ihtarı sonradan yollamış" diyerek işin içinden sıyrılamazlarmı ?, şu anda halen çalışıyorum.
 
Halen işe devam ettiğinizi ispatlayacak belgeler kanıtlar varsa yapamaz. Siz noterden yollayın.
 
Verdiğiniz ceplar için çok teşekkür ederim, öyle yapacağım, haftaya muhtemelen istifamı vermiş olacağım, sonucu yazacağım.

Allaha emanet olun.
 

Benzer konular

Üst