Derneklere Fatura Kesilir mi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu iş özünde çok bariz bir şekilde ticari faaliyettir ve iktisadi işletme oluşmuş sayılır. Özellikle de bir hesap dönemi içerisinde birden fazla kez yapıldıysa. Geçtiğimiz günlerde gazetede okudum, belki sizler de görmüşsünüzdür vergi müfettişleri cenazeye çelenk gönderme karşılığında bir derneğe yapılan bağışları ticari kazanç olarak kabul etti, ki bence de öyle.

Geçtiğimiz günlerde gazetede okudum, belki sizler de görmüşsünüzdür vergi müfettişleri cenazeye çelenk gönderme karşılığında bir derneğe yapılan bağışları ticari kazanç olarak kabul etti, ki bence de öyle.

Sayın Koraykarakaya, dernekle ilgili daha önceki yorumlarıma bir ekleme yapmayacağım benim yorumlarım bu şekilde.
Diğer konu cenazelere çelenk gönderiyoruz ve karşılında dernek makbuz veriyor dernek herkesin adına aşikar olduğu derneklerden bir tanesi fakat böyle bir durum ile hiç karşılaşmadık gazetede yayınlanan haberin web link adresi varmı acaba merak ettimbu konuyu şimdi derler ya insanın başına ne gelir ise meraktan gelirmiş. :)

İyi Günler.

sayın demiral,
internette aratın var; ben de gördüm. ama biraz zorlama yorum olmuş. bağış yapan insanların cenazesine çiçek/çelenk göndermek vergiye tabi olmamalı. olay mahkemeye intikal ettiğine göre sonucu beklemeli. ancak ben yine de bir anlaşma olsa bile derneğin üyelerini bir yere yönlendirmesi karşılığı alınan bedelin yardım/bağış olduğunu düşünüyorum. ancak kurum adına yapılan gider mi o tartışılır...
selamlar