Domuz Gribi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HZLS_İK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Domuz Gribi

Benzetmeye bak, hizaya gel. Konu bir hayli derin İzmir tabibler odası bile sağlık bakanlığı ile aynı görüşte, Uzman doktorlar virüsün dünya çapında tehlikeli olduğunu ve büyük bir insan nüfusunu etkilemesi beklenen bir salgın hastalık olduğunu hatırlattı.

Bir komplo tesoriside benden, Virüsü amerikalılar ortaya çıkardı ve Dünyada var olan işsizlik oranını bir çok insanı virüs yoluyla imha ederek yok edecekler. Dünya sosyo ekonomik açıdan nefes alacak. Tekrar İnsan gücüne ihtiyaç duyulacak. Sadece aşı vurulanlar kurtulacak. :))
[/quote]

Öyle mi diyorsunuz , bence sizinki teoriden çok hayal ürünü bir şey. Bu domuz gribide , bundan önceki griplerde nedense hep aynı bölgelerde türeyip duruyor. Nedense bizim buralarda ne ölen oldu , ne de hastalıktan sürünen. Sizinle tartışmaya girecek değilim ama benim yeğenimide domuz gribi tedavisi uygulandı ve çok şükür aşı olmadığı halde yaşıyorrrrr. Ama aşı olduğunuz için siz yaşar mısınız ? ne de olsa önlemini almışsınız dimi , 60 sene daha kesin yaşarsınız... aşı olmadım ama çok şükür hala yaşıyorummmm. teorinizi çürüttüğüm için kusura bakmazsınız artık :)

Benim çevremde şimdiye kadar 7-8 kişi grip oldu. Birkaç gün ateş, bakım, ve ilaç tedavisi. Hepsi şimdi gayet sağlıklı

bu işlerin hiç kusuru olmaz, tabiki çürütebiliyorsanız çürüteceksiniz.
bu arada hastalanan herkes ölüyor diye bir şey yok.

Astım hastaları, hamileler, bağışıklık sistemi zayıf olanlar, ağır hastalar, yoğun bakımdaki hastalar, gibi durumda olanlar için ölümcül olma riski daha fazla arkadaşlar.

tabiki canım , zaten ölen insanlarında neden öldüğü meçhul , hastalanan herkese domuz giribi diye tedavi uygulanıyor. Bir sürü saçma şey daha işte. Kime inanalım şimdi , aşı zararlı vurdurmayın diyene mi , yoksa aşı yaptırmayanlar salgından ötürü tahtalı köyü boylayacak diyenlere mi. Bu domuz giribi geçen seneden beri var allah izin verdi hala yaşıyorum , allah izin verirse daha yaşarım inşallah , ben sadece kendime iyi bakıyorum , çevremdeki herkesi mümkün olduğunca temzlik konusunda ve beslenme konusunda elimden geldiğince uyarıyorum. Aşıdan daha mantıklı sanıyorum.

terapist13 ' Alıntı:
bu işlerin hiç kusuru olmaz, tabiki çürütebiliyorsanız çürüteceksiniz.
bu arada hastalanan herkes ölüyor diye bir şey yok.

Hiç kimse hiç kimseye inanmıyor.

Yetkililere (dünya sağlık örgütüne, bakanlara, doktorlara) bile inanılmıyor.

Bunda kişilerin pek suçu yok tabi. Güvenilmeyen kişilerin de kabahati var.

Ama komplo teorileri içerisinde etrafımızdaki bilinçlendirme adına yanlış şeyler yapıyor olabiliriz.

Tüm yanlışlıklar içinde çok fazla yer tutmaz bu yanlışlıklar.

Ama doğru yapıyoruz derken hata da yapıyor olabiliriz. Çok fazla emin olmamak lazım yaptığımızın doğru olduğundan.

Merhaba ;

Geçenlerde tv de ( yanlış hatırlamıyorsam ) Hacettepe Ünv Tıp fakültesi Dekanı bir Prof. Dr'un sözleri dikkatimi çekmişti.

" Eğer aşı olmaz iseniz bu hastalığa yakalanma riskiniz 1 / 400.000 ,ama eğer aşı olur iseniz olumsuzluklara yakalanma riskiniz 1 / 20.000.000 " demişti.

Bu cümleden de etkilenerek biz aşımızı olduk.

Bir de Türkiye'de ilk yayıldığı gündne bu yanan aşı olup ta olumsuz bir durum ile karşılaşan var mı acaba ?

Kendi adıma eğer olsaydı medya bugüne kadar böyle bir haberi kaçırmazdı diyorum. ( Daha sonra çıkacakmış diyenler olabilir tabi ki )

kanser yapıyor desem inanacaksınız yani , baksanıza -mış'lı , -müş'lü bitenleri kabul etmiyorsunuz.
:) , herkes kendi kendinin doktoru olsun yeter. Eylül ekim aylarında aralık ayı gibi hastalık çoğalacak dendi , bakıyorum etrafıma hala aynı dehşet bir artış göremedim. Şimdi ocak ayı deniyor , ocak oldu olacak yine ortada bir şey olmayacak. Yazılan çizilen anlatılan herşey abartılı. Ben bu kadar vahim bir durum olduğuna hala inanmıyorummmmmmmmmm. Resmen bizim dikkatimizi bununla dağıtmaya çalışıyorlar. Ölen 400 küsür kişide kim bilir neden öldü de hepsine domuz gribi diyorlar. Neymiş avrupa birincisiymişiz. Daha düne kadar amerika avrupa domuz gribinden kırılıyordu , bizim ülkemizde bir şey yoktu. Şimdi başı çekiyoruz. Sizce bu işin içinde başka iş yok mu. Bir de bu açıdan düşünün o zamnn... :(

Sn Hazelsu ;

Tepkinizi anlamış değilim. Bende sadece sizin gibi kendi görüşlerimi belirttim. Sizin kanser yapıyor sözünüze de istesemde inanamam ama aynı sözü bir bilim adamı derse düşüncelerim tabi ki değişecektir.

Siz vahim bir durum yok diyorsunuz aşı olmuyorsunuz , size de saygı duyuyorum. Ama en sondaki kızgın ifadenizden de korktuğumu ifade etmek isterim.

niye kızayım canım , herkesin kendi hayatı , herkes dilediğini yapsın bananee :) Ben sadece bazı şeylere tepkimi dile getirmek için yazdım , tepkimde insanlara değil , sorumsuzca davranan , hayatımızı hiçe sayan devlet büyüklerine. Neyse bu konu çok uzadı , ben açtım müsadenizle ben kapayım. İsteyen aşı olsun , isteyen olmasın , herkes sağlıcakla kalsınnnn :)

Beni sen nasıl terkettin , bırakıp gittin , çok ayıp ettin eyvallahh , şimdi halsizliğin tutsun , motorun bozulsun , domuz gribi ol İNŞALLAHHH.......

Domuz gribinden geriye sadece bu şarkı kaldı :)