personel maaş programı

E-Bildirge de; İşkur Meslek Kod Giriş/Güncelleme ekranı hk.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan manasse
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: E-Bildirge de; İşkur Meslek Kod Giriş/Güncelleme ekranı hk.!

kesin mizan bildirimi, işkur meslek kodları, işgöremezlik bildirimi, beyannameler, b formlarının yakında 2.000.-TL sınıra düşmesi, standartlar, yeni ticaret kanunu uygulamaları, KOBİ standartları.... vs.vs.

yılmıyorum, sıradaki gelsin..;)

Bakalım ben ne zaman istifa vereceğim..

Hangi amaç için yapıldığını anlayamadığım bu garip uygulamayı işverene yıkmaları ahmaklık ve iş bilmezlikten başka bir şey değil bence.Bu garip uygulamada işçilerin kendi adres meslek v.s. girişlerini kendilerinin yapması gerekir.

arkadaşlar bu işlemi artık e-bildirgeden yapamıyoruz. "Sigortalı Giriş-ÇIkış Programı"na yönlendiriyor. Ancak orda ben buna ilişkin bir uygulama göremedim. "Sigortalı İşe Giriş Güncelleme" adımından mı yapılacak acaba? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirimi bildirgeyi gönderemedim hala.. teşekkürler..

SGK'daki memurlar bile bilmiyor arkadaşlar güncellemeyi nasıl yapacağımızı! Bildirge veremiyoruz yok böyle bişey ya.. Yok mu hiç başına bu bela gelen bu ay? Nereye sormalıyız sizce?

Birde ulusal adres veritabanı kaydı var.Bunuda ihmal etmeyiniz.

Niye bildirge veremiyorsunuz

Bununla ilgili bir açıklama yapmadan nasıl böyle birşey yapabiliyorlar çok saçma ya resmen işinizi yapmayın diyorlar.

_burak_ ' Alıntı:
SGK'daki memurlar bile bilmiyor arkadaşlar güncellemeyi nasıl yapacağımızı! Bildirge veremiyoruz yok böyle bişey ya.. Yok mu hiç başına bu bela gelen bu ay? Nereye sormalıyız sizce?

arkadaşlar herşey normalmiş gibi görünüp tam bildirgeyi onaylama aşamasına geldiğinizde eksik meslek kodları hatası verip, bildirgeyi onaylamıyor.

NİSANLI ' Alıntı:
Niye bildirge veremiyorsunuz
a.yeşim ' Alıntı:
arkadaşlar herşey normalmiş gibi görünüp tam bildirgeyi onaylama aşamasına geldiğinizde eksik meslek kodları hatası verip, bildirgeyi onaylamıyor.

bu yüzden bildirge veremiyoruz.. güncelleme de yapamıyoruz.. lanet olsun mesleğe başladığım güne diyecem, isyankar olucam diye korkuyorum.. :) Allahım sen bize sabır ver..

Şubat ayı bildirgeleri verirken.. 1 çalışanın meslek kodunu girmediğim için onay alamamıştım.. onu da tamamladım ve bildirgeleri verdim.. mart ayı içerisinde de.. tam olduğu için bir sıkıntı yaşamadım..

Ama bu yeni uygulanan bir şey değil ki..

Eksik ise.. daha önce de eksikti.. o zaman nasıl bildirge onayladınız?

sayın forwhom ortada yanlış olan bişeyler var demekki ben bu aya kadar hiç sorun yaşamadım ve zaten kullandığım program meslek kodlarını tanıttığı için hepsi tanımlı halde ama dün bildirge gönderirken yaşamış olduğum sorun şu:
aynı işyerinde çalışan 2 işçi var ve meslek kodları tanımlı benim programımda tam e-bildirge onaylıcam işçinin birinin meslek kodu eksik diyor diğer işçinin kodunu yazıyorum kabul etmiyor. ona yakın başka bir kod yazdım kabul ediyor. aynı işyerindeki iki işçinin meslek kodları farklı kabul ederek onayladı. şimdi sorun kimde ???

Mart ayını denediniz mi,Ocak ve Şubat aylarında ben bir sorun yaşamadım açıkçası fakat mart ayı ile ilgili olarak çalışma bakanlığı numarası ve kişilere ait meslek kodlarının bir çoğu 00000 olarak gözüküyor

forwhom ' Alıntı:
Şubat ayı bildirgeleri verirken.. 1 çalışanın meslek kodunu girmediğim için onay alamamıştım.. onu da tamamladım ve bildirgeleri verdim.. mart ayı içerisinde de.. tam olduğu için bir sıkıntı yaşamadım..

Ama bu yeni uygulanan bir şey değil ki..

Eksik ise.. daha önce de eksikti.. o zaman nasıl bildirge onayladınız?

Mart ayı bildirgelerini verdim ben.. hepsine onay aldım..hayret..

ben ocak ve şubatta da yaşamıştım, onları E-Bildirge anamenüsündeki "Meslek kodu güncelleme" bölümünden çözmüştüm. Ama şu anki sorun o ekrana bir bilgi girişi yapılamaması. Girince sizi "Sigortalı Giriş-Çıkış ekranı"na yönlendiriyor. Ama orada bu meslek kodlarıyla ilgili giriş yapılabilecek bir yer yok!!

Bende bu ay hiç hata almadım. Tamam ocak ve şubatta bilgileri güncelledim ama mart ayında girenler vardı yine güncelleme istemeliydi istemedi

Geçen hafta tüm bildirgeleri onayladım hatasız full çekti

Merhaba arkadaşlar,

Sgk e - bildirge servisiyle konuştum sistemde çalışma olduğunu söylediler bilginize bekleyin diyorlar.
Sorun devam ederse İşkurla görüşün dediler ???

NİSANLI ' Alıntı:
Bende bu ay hiç hata almadım. Tamam ocak ve şubatta bilgileri güncelledim ama mart ayında girenler vardı yine güncelleme istemeliydi istemedi

Geçen hafta tüm bildirgeleri onayladım hatasız full çekti

Sistemlerinde bir problem olduğu kesin, öğleden önce ve sonra sisteme girdim farklı kodlarla karşılaştım. Yukarıda bahsedilen "işe giriş ve çıkış bildirgeleri menüsü"ne yönlendiren link gelmişti.

Ama ben işe giriş ve çıkışlarda başladığından beri meslek kodunu boş geçmiyorum belki onay sistemi buna paralel olabilir. Yalnız neden entegre olmaz işe giriş bildirimleriyle.

2 aydır ben de bir sorun yaşamıyorum çok şükür. Bu ay biraz daha erken onay almalıyız demek ki her ihtimale karşı...

nirvana3482 ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,

Sgk e - bildirge servisiyle konuştum sistemde çalışma olduğunu söylediler bilginize bekleyin diyorlar.
Sorun devam ederse İşkurla görüşün dediler ???

:) İşkurla ? :)

En azından bu çalışma cezai durumu ortadan kaldırıyordur.

tabi ya nasıl aklımıza gelmedi.. işkurla görüşelim, SGK'nın sistemine girip gerekli işlemleri yapsınlar.. vay halimize.. >:(