Ek-10

Üyelik
6 Ağu 2013
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Merhabalar,

Ben eksik gün bildirimini Keşan sigorta müdürlüğüne diye yazmıştım fakat dalgınlıktan Edirne sigorta müdürlüğüne yollamışım.Bana geri döndü ek-10 açıklaması rapordur.bunun hakkında bir yazı yollasam ceza uygulanır mı ya da nasıl bir yol izlemeliyim yardım eder misiniz?Teşekkürler.
 
Sn.Çağkan dediğiniz gibi EK-10 Bildirimi Rapor (İstirahat) ise düzenleyip Keşan Sigorta Müdürlüğü' ne tekrar gönderebilirsiniz herhangi bir cezası yok.
 
II- Geçici İş Göremezlik Belgesinin Ek-10 Ekinde Kuruma Verilmemesi Hali:
Çalışan tarafından alınmış geçici iş göremezlik belgelerine istinaden APHB inde eksik gün gösterilmiş fakat bu geçici iş göremezlik belgesi takip eden ayın 23.günü akşamına kadar SGK’na Ek-10 formu ekinde verilmemiş ise, SGK tarafından eksik günlerin tamamlanmak suretiyle Ek APHB istenmesi söz konusu olsa da yasal süresi dışında
Ek-10 formu ile birlikte iş göremezlik belgesinin kuruma ibrazı halinde, Ek APHB verilmesine gerek kalmayacaktır. Zira iş göremezlik belgeleri sonradan düzenlenmesi muhtemel belge kapsamında olmayıp, resmi belge niteliğindedir. Ancak böyle bir durumda Ek-10 ekinde iş göremezlik belgesinin (raporun) kurama verilmemiş olması, çalışanın Geçici İş Göremezlik Ödeneğini alamamasına neden olacaktır. Bu durumda da rapor suretini yasal süresi dışında Ek-10 ekinde kuruma verilmesi halinde de herhangi bir İPC söz konusu olmaksızın yasal süresinde verilmiş gibi işlem görecek, çalışanın iş göremezlik ödeneği alması da sağlanacaktır. Yani iş göremezlik belgelerinin Ek-10 formu ekinde, yasal süresi dışında, İPC olmaksızın kuruma verilmesi her zaman mümkündür.

[Alıntıdır]
 
+
Siz kanundan doğan bildiriminizi yapmışsınız, süresi içinde Sgk' ya göndermişsiniz.Yanlışlıkla başka şubeye gitmiş sadece, dilekçe ile doğru şubeye durumu anlatın ve posta alındısının fotokopisini vs verin, yeterli olacaktır.
 
Selamlar
Eksik gün bildirim sebebinizi bilmek lazım."Rapordur" derken istirahat raporu ise doğrusunu ilgili kuruma tekrar gönderebilirsiniz.Fakat başka nedenlerden kaynaklanıyorsa,önce kurumla konuşmanızı öneririm.Sonuçta yanlışta olsa başka bir kuruma göndermek,bildirimi yapmış olma yükümlülüğünüzü yerine getirmiş olmanızı sağlamayabilir.Hiç başıma gelmediği için kesin konuşamıyorum.Cezalı işlem olabilir de olmayabilir de.
Saygılar
 
Başka şubelere giden ek-10' ları kabul ediyorlar.İspatlamak şartı ile.Karşılaşmıştım, problem olmadı.
 
iyi günler. kirlilik olmaması için yeni başlık açmak istemediğimden, konuyla da dolaylı olarak alakalı diye buraya soruyorum:

bu ek-10 ile ücretsiz izin istek formunu elden değil de, posta yolu ile yollayabiliyor muyuz?
 
iyi günler. kirlilik olmaması için yeni başlık açmak istemediğimden, konuyla da dolaylı olarak alakalı diye buraya soruyorum:

bu ek-10 ile ücretsiz izin istek formunu elden değil de, posta yolu ile yollayabiliyor muyuz?

Tabiki yollayabilirsiniz.Ek-10 formunun altına personelden aldığınız imzalı ücretsiz izin dilekçesini ekleyin ve posta ile işyerinin bağlı olduğu SGK'ya gönderin.Taahhütlü posta ile gönderin yanlız.Elinizde hangi tarihte gittiğine dair kanıt olsun.
 

Benzer konular

Üst