Emekli Olduğu Halde Sgk Giriş Anında Emekli Uyarısı Vermeyen Personel Girişi

Tahsin Kurt

Fenomen Üye
Platin Üye
Üyelik
5 Nis 2007
Mesajlar
9,694
Konum
İstanbul
Arkadaşlar selamlar
Soruyu sadeleştirmeye çalıştım ama şöyle detaya gireyim.
Trabzon limanında bulunan bir gemi tamiri için Trabzon bölgesinde yaşayan 2 kişinin sgk girişi yapılacaktır.
Tarafıma bu kişilerin emekli oldukları söylenmiştir ancak; giriş ekranında emekli olduklarıyla ilgili (aylık aldıklarıyla) herhangi bir uyarı gelmemektedir.
bende bu durumda mükellefe "bu kişileri emekli(sgdp) olarak işe alamayacağımı" söyledim. Şimdi konu yarın netleşecek ama merakımı cezbetti.
Böyle bir durumda,sistemin hatalı bilgi verme gibi bir ihtimali var mı?
Velev ki bu kişiler gerçekten emekli (biri 1955 diğeri 1957 doğumlu) uyarı gelmediği halde emekli girişi yapsam bir sıkıntı olur mu?
Yoksa sistem görmüyorsa yani emekli aylığı aldıklarına dair uyarı göremiyorsak emekli girişi (sgdp) yapılamaz mı?
Teşekkür ederim.
 
Bak şimdi
Başka bir firma içinde şu an giriş yapmaya çalışıyorum,bu kişi de emekli olduğunu söylüyor,bunda da uyarı gelmiyor.
Sistemde mi problem var acaba?
Şaştım kaldım :)
 
Bence sistem ona engel olmayacaktır, sgdp'li girişi yapabilirsiniz. İşe girişi uyarının içeriğine göre engel olup olmama durumunun olduğunu düşünmüyorum.
Hatta bizde daha önceden bu başımıza da geldi, bir kişiyi normal giriş yaptık işçi emekliymiş ve emekli maaşı kesildi, bundan dolayı da Ankara ile görüşmek zorunda kaldık ve maaşının tekrar aktif hale getirilmesi için, dilekçeler vs. yazdık.
Tersi olursa da e-bildirge iptal yapıp, normal bildirge vermeniz gerekir diye düşünüyorum.
Kesin emin olmadan hareket etmemek gerekir.
 
SGK sistemi sadece uyarı vermek üzerine oda bildiğim kadarı ile sadece 4-a emeklileri için, lakin giriş yapmayı engelleme durumu yok. Eğer ki 4-a olması gerekirken sgdp olarak verilir ise kaybınız teşvikler olabilir birde iptal ek için harcayacağınız zaman.
 
emekli sandığı 657 emeklilerinde uyarı vermez memur emeklisi ise giriş yapabilirsiniz ama sorun memur emeklisi mi?
 
Arkadaşlarında belirttiği gibi işe giriş sisteminde sadece 4a emeklileri için uyarı çıkıyor. Eğer işe aldığınız kişi 4b veya 4c emeklisi ise bunlara uyarı vermiyor. Garanti olsun diyorsanız emekli olduklarına dair bir evrak isteyin. Veya emekli olduklarına dair yazılı imzalı bir beyan alın ileride sıkıntı çıkarsa sorumluluk almamış olursunuz.
 
Teşekkür ediyorum arkadaşlar.Yıllardır maaş aldıklarını kendileri de söylüyorlar :) Hatta bugün alo 170'i aradım,sağolsunlar bana bilgi vermediler,kendileri aramaları gerekiyormuş.Bu şekilde sgdp olarak girişlerini başlattım.Sorun çıkmayacağını sanıyorum.
 
Üst