YILDIRIM65
Katkı Sunan Üye
Syn merkur
Evet doğru yapmışsınız,kayıtlara dokunulmayacak sadece beyannamede 658 hesapta ki bakiye kkeg ye eklenecek ,Bu şekilde yapıldığı zaman zaten kayıt düzeltmeye gerek kalmıyor dediğiniz gibi enf.düz.öncesi kara ulaşılıyor.Ayrıca düzeltme thk tarihinde arada ki fark kadar 193/360 kaydını yapacağım ,658 hesabı KKEG olarak yazdığımızda hiç enflasyon düzeltmesi yapılmamış gibi normal bilanço karı çıkıyor acaba yanlış mı yaptım.
Hayır, böyle bisey yokAyrıca eski beyannamede gönderilen bilançoyu da silip güncel beyannamenin sadece gelir tablosu olacak şekilde gönderilmesi gerekiyor,
Nasıl yok ,2023 satış hasılatı 50 milyon altı olan firmalarda beyannameye bilanço ekleme zorunluluğu kalktı,Bilançonun amacı zaten enf düzeltmesinin hesaplara yansımasını takip etmek içindi,Hayır, böyle bisey yok
Konu Enf. düzeltmesi olduğuna göre...Sorumun cevabını alamadım bu arada.
hangi hesapları ters kayıt yapmalıyız?örnekle açıklar mısınız?
beyanname üzerinden düzeltilecek. dönem sonunda zaten aynı şey gelecek.Sorumun cevabını alamadım bu arada.
hangi hesapları ters kayıt yapmalıyız?örnekle açıklar mısınız?
ben henüz yapmadım son 2 güne kadar bekleyeceğim ama forumlarda yapanların tekrar damga vergisi kestiği yönünde yorumları varBu düzeltme beyannameleri için damga vergisi ödenecek mi?
189'a sormuş bazı meslektaşlar. Damga vergileri için terkin dilekçesi yazacaksınız gibi bir cevap almışlar ama geçerliliğinden pek emin değilim.ben henüz yapmadım son 2 güne kadar bekleyeceğim ama forumlarda yapanların tekrar damga vergisi kestiği yönünde yorumları var
Geçici verginin kar ya da zarar olması önemli değil, enflasyon düzeltmesi zarar etkisi doğuruyorsa enflasyon düzeltmesinden gelen rakam K.K.E.G.'e alınacak.Peki gecici verginin zarar olmasi halinde enf dzt k.k.e.g mi atılacak yoksa diğer indirimlere mi