Fatura Basımı

Üyelik
30 Ara 2012
Mesajlar
19
Konum
İstanbul
Merhabalar Üstadlar,

İşletmemizin Merkezi İstanbuldadır. Balıkesir - Bandırmada da şubesi mevcuttur. Bugüne kadar şube için bastırılan faturalar istanbulda bir matbaada basılmaktaydı ve bize kargoyla gönderilmekteydi. Bizde şube olarak genel itibariyle Bursa'dan alışveriş yapmaktayız ve bu sebeple Bursa 'da bir matbaa ile anlaşıp faturalarımızı bastırmak istiyoruz.

Defterlerin işyerinin merkez adresinin bulunduğu yerdeki notere tasdik zorunluluğu var .. Fakat faturaların bastırılması için böyle bir zorunluluk var mıdır? varsa bununla ilgili mevzuatıda iletirseniz sevinirim.

Herkese iyi günler ve kolaylıklar dilerim.
 
Son düzenleme:
Sadece merkezin bulunduğu yerde bastırılabilir. İstisna olarak eğer o ilde basılamıyor ise (örn devamlı bilgisayar formu olarak bastırmak istediğiniz halde o ilde basacak yok ise) başka bir yerde bastırılabilir.
 
Bununla ilgili mevzuat var mı? Yani merkez adresinde bastırılma zorunluluğunun kanuni dayanağı nedir? Bilgisi olan var mı?
 
Gerekli düzeltmeyi yaptım aşkınbulduk, biriyle konuşuyor gibi yazdığımdan hiç dikkat etmemişim. :)


stajerilker ve merkür2 üstadımız sadece merkezde basılır demişler.
Bununla ilgili mevzuat var mı? Yani merkez adresinde bastırılma zorunluluğunun kanuni dayanağı nedir? Mevzuatı belirtebilir misiniz?
 
Sayın Hızırbey,

aradığınız bilgiler "VERGİ USUL KANUNU UYARINCA VERGİ MÜKELLEFLERİ TARAFINDAN KULLANILAN BELGELERİN BASIM VE DAĞITIM HAKKINDA YÖNETMELİK" içinde yer almaktadır. Tıpkı noterlerde yapılan uygulama gibidir.
 
Üstadım ksimkesyan, sayende mutmain oldum. Çok teşekkür ederim.

“Belgelerin Temini, Kullanımı, Basım ve Dağıtımı

Madde 13 - (25.05.1999 gün ve 23705 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile değişen madde)Belgelerin temini, kullanımı, basım ve dağıtımı konusunda mükellefler ve matbaa işletmecileri aşağıda belirtilen esaslara uyarlar.

a) Mükellefler, söz konusu belgeleri bedeli mukabilinde sadece bağlı bulundukları vergi dairesinin il sınırları içerisinde kalan anlaşmalı matbaalara bastırırlar.
 

Benzer konular

Üst