Fazla Mesai 270 Saati Geçmiş Ne Yapabiliriz ?

Merhabalar. aranıza yeni katıldım. iş yerimle iş saati ve ücret konusunda ters düşüyoruz. sormak istediğim;
hafta içi ve cumartesi 08.00 - 19.00 çalışıyorum. resmi tatil vb izin yok. sürekli çalışma var. agi içinde 1200 alıyorum. yol yardımı tecrube okul seviyesi falan yok maalesef. hakkımı almak için dilekçe yazdım fakat henüz cevap gelmedi. çok ciddi anlamda yapılmış bi iş sözlemeşi yapılmadı, daha çok görev tanımını içeren bi anlaşmaydı. işe başlama ve bitirme manyetik okuyuculu bireysel kartlarla yapılıyor. benim hakkım olan almam gereken ücret nedir. nasıl hesaplamam gerekir. 7.5 saati aştığım için günde 11 saat çalışıyorum mesai nasıl hesaplanır. resmi tatillerde kat oranı nedir. Yerdımınız için teşekkürler...

Bilecikte bir firmada çalışıyorum maaşım asgari ücretden bankaya yatıyor kalanını elden veriyorlar yıllık 270 saat olan mesai limiti bu firmada ayda 180 200 saat ve bankaya yatmıyor elden veriliyor bordro denilen şey icat edilmemiş mudur istiyenler kalır diyor şef ve usta başı mecbur diyor sgk ya online şikayette bulundum gelip bakmadilar bile bu konuda ne yapılabilir yeni kurulan bir firma en eski eleman benim 17 ay oldu gireli inşaatında beri çalışıyorum yapmadığım is kalmadı firmada

a-maaşım asgari ücretden bankaya yatıyor kalanını elden veriyorlar
b-yıllık 270 saat olan mesai limiti bu firmada ayda 180 200 saat
c-ve bankaya yatmıyor elden veriliyor bordro denilen şey icat edilmemiş
d-sgk ya online şikayette bulundum gelip bakmadilar bile
e-bu konuda ne yapılabilir
a-hukuken doğru değil,tabidir ki iddia sahibi olarak bu durumu ispat etmeniz gerekir,primlerinizin gerçek ücret üzerinden ödenmediği anlaşılıyor,bu durumda primlerin gerçek ücret üzerinden ödenmemesi,düşük ücret üzerinden noksan ödenmesi işciye haklı fesih imkanı verir.
b-olabilir,fazla çalışma ile ilgili muvafakat vermişseniz, yılda 270 saatin üzerinde f.çalışma yapmak zorunda değilsiniz ama çalışmak istememeniz işverenle aranızı açar,çekişme başlar,bu noktayı geçelim boşver sıkıntı olur,yarın sizi başka şekilde üzebilirler.
c-burada "a"ya benzer durum sözkonusu.bordro icad edildi,işverende yapıyor zaten ama bordro veya ücret pusulalarını sizlere imzalatmıyorsa,bu durum mahkemede sizin lehinize
d-bakarlar acele etmeyin(yoğunluktan geç kalınmış olabilir).
e-sonuç olarak yapılması gerekenler;
1-ya aynı şartlarda devam.
2-yada fesih yoluna gitmek(fesih yoluna giderseniz de haklarınızı muhtemelen ödemezler!...ödenmez ise davacı olmaktan ve bu davayı kazanmaktan başka çaresi yok.
3-bu olaya ilişkin başka seçenek var mı bilmiyorum,hem şikayet,hemde çalışmaya devam etmek istemek 3 cü seçenek olmaz,olmamalı.

Son düzenleme: