Finansal Muhasebe Puanları!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ateş34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Finansal Muhasebe Puanları!!!

hakan_alt ' Alıntı:
gerçek şu ki sürmenden 30-49 arası alıp kalanların kağıdını bu komsyon okusaydı emin olun şimdiki notları alırdık çok büyük haksızlık yapıldı göz göre göre hakkımız yendi ben tek ders için 2 defa ankaraya gelmek zorunda kaldım yaşanan stresi hiç söylemiyorum bu yüzden sürmen ve asistanlarına hakkımı helal etmiyorum muhasebe diliyle bu dünyada bir bakiyeleri kaldı ahirette o hesabı kapatacaz inşallah.
aynen kardeşim ben de helal etmiyorum.

medcezir ' Alıntı:
kimsenin yalandan yere sürmene küfür etmeye hakkı yok.bu sınava giren herkesi geçirmişler.daha doğrusu mart sınavına sınav diyenin aklı yok formaliteden kağıt yazma işlemi şimdi herkes belge aldı diye neşeli ama gerçekleri
görelim arkadaşlar bir sınav düşünün herkes geçiyor herkesin yapması bir anlam ifade etmezki herkes geçiyorsa
sınav yapmanın anlamı ne,kimisi yazmış 6 yanlış yaptım gelir tablosu bilanço yok 85 aldım bu ne iş çözemedim notları 80denmi başlamışlar vermeye adam şaşırmasa herelde 120 130 150 felan verecekmiş not die öyle gaza gelmiş puan vermi konusunda heral.

mart sınavı sürmenden önceki sınavlardaki soruların zorluk derecesi neyse öyleydi. sürmenden önceki sınavlardada herkes yüksek not alıyordu. yapmayın Allah Aşkına. herşey ortada. bu kadar insan neden 3 dönemdir eziyet çekti. sürmenin sınavı hiç adil değildi. kü de onun öğrenci olan arkadaşım bizzat söyledi. zor geçersiniz diye bizde neler çektik diye kendi söyledi bunu.

medcezir ' Alıntı:
kimsenin yalandan yere sürmene küfür etmeye hakkı yok.bu sınava giren herkesi geçirmişler.daha doğrusu mart sınavına sınav diyenin aklı yok formaliteden kağıt yazma işlemi şimdi herkes belge aldı diye neşeli ama gerçekleri
görelim arkadaşlar bir sınav düşünün herkes geçiyor herkesin yapması bir anlam ifade etmezki herkes geçiyorsa
sınav yapmanın anlamı ne,kimisi yazmış 6 yanlış yaptım gelir tablosu bilanço yok 85 aldım bu ne iş çözemedim notları 80denmi başlamışlar vermeye adam şaşırmasa herelde 120 130 150 felan verecekmiş not die öyle gaza gelmiş puan vermi konusunda heral.

ne kadar gereksiz bir muhabbet 4 yıl işletme okudum.6 yıldır fabrika muhasebesinde çalışıyorum.Kullanılmamış görülmemiş yerlerde kalmış hesapları sorup insanları bırakan birine laf söylemeye hakkımız yokmuş.Olması gereken notlardı bunlar aldık ve geçtik.Ne yapalım kolay sorularla müşavir olduk diye üzülelim mi?Ki bu sorular 3-4 dönem önce sorulan soruların aynıları ve gerçekte bir şirkette en çok hangi hesaplar kullanılıyorsa bunlar sorulmuş.

Bu arada belge merdivenin ilk basamağı çıkacak çok basamak var daha.

temmuz sürmen : 32
aralık sürmen : 35
mart : 85

[
medcezir ' Alıntı:

gece aklında kurdun bu cümleleri de şimdi mi yazıyorsun? evet sınav kolaydı notlar da boldu ama bunu yapmak zorundalardı.kimse aldığı yüksek notlarla hava atmıyor...herkes geçti derken sadece finansal muhasebeden geçti ya maliyet??* ya vergi?** ya bizim 3 dönemdir kaldığımız abuk subuk sorular ve adaletsiz puan sistemi...?* ben şimdi kolay finansaldan geçtim evet ama 3 dönemdir kalıyordum..belki ben zor maliyetten zor vergiden geçtim??biri bana mutlaka denk gelmiştir...boş boş konuşma allah için...farkındaysan mali müşavirlik yeterlilik sınavı...daha yeni mali müşavir oluyoruz bilgi birikimimiz daha ne kadar ki.... haaa illa laf etmek istiyorsan , yıllardır bu işin içinde olup hala çok kolay soruları cevaplayan olan özel smmmleri muhatap al kendine bizi değil!!!!!!

aynen katılıyorum ..

3 finansal muh.kitabını bitirdim 2 si ys nin kendi kitabı

burdakiler biliyor ys nin tüm vize final tüm soruları çözdük ezberledik defalarca

aa finansaldan mı kalıyorsun sürekli ..geyigi cabası ..
97 yılından ys kadar herkez böyle geçti ..

kimin sıkıntısı var anlayamadım ..

40-17-18-81

Ya arkadaşlar neyin kavgasını yapıyorsunuz ki? o sözleri yazan arkadaşın diğer mesajlarına bakın hepsi muhalefet, hiç yapıcı bir cümle göremedim ben.

Kimse burda muhasebeden 80-90 aldım diye kasılmıyor, herkes dersten geçtim diye seviniyor. Yusuf Sürmen kendi öğrencilerine öğrettiği ve onlara sorması gereken soruyu getirdi bize sordu, biz nerden bilelim adam 760 yerine 612 kullanmış, 373 yerine 381 kullanmış ?

Finansal muhasebe mutlak doğruları olan bir ders değildir, bir hocaya göre doğru olan diğerine göre yanlış olabiliyor. Onun için herkes kendi ders verdiği kişiye ancak böyle sorular sorabilir.

Bu arkadaş özel smmm sınavlarını görmemiş heralde yıllarca muhasebecilik yapanların girdiği sınavları görmemiş heralde...Başka birşey demeye gerek yok. Çektiğimiz stres yeter be. Ayrıca önceki sınav sorularıda bu tarz. Daha ne konuşuyon be adam!

aralık sürmen : 25
mart:75

duy sesimizi sürmen bunlar sana hediyemiz olsun

arkadaşlar böyle yazılar yüzünden moral bozmayalım kazanılan başarı lekelenmek isteniyor, yok kolaymış yok bilmem neymiş, sürmenin hesapları öbür tarafta şaşacak, önüne bu kadar insanın hakkı konduğunda o bile şaşıracak hangi hesaba atacağına.

Aralık:45
Mart: 75

Ruhsat almaya hak kazanan tüm arkadaşları tebrik ediyorum.

medcezir ' Alıntı:
Bu tür cümleleri kurmadan önce iyice kendini tartmak lazım. Siz herhalde Sürmen'den verdiniz sınavı.İlk olarak Aralık döneminde girdim ben sınava.38 almışım tabi. Bu dönem 91 aldım. Ben 1989 yılında okuldan mezun olmuş, 15 yıl bir bankanın Operasyon Servisi Müdür Yardımcılığını yapmış 3 yıldır aktif olarak eşimin bürosunda çalışan biri olarak bilgisizliğimden değil bir üniversite hocasının kendisini okulda zannedip egolarını bizim üzerimizde denemesi sebebiyle bir tek bu ders yüzünden ikinci kez sınava girdim. Sürmenin soruları zor değildi.Zor olan egolarıydı.Ben son 20 yılı bilgisayarlı muhasebeyle geçirmiş biri olarak yevmiye ve kebir madde numaralarının bana ne değer katabileceğini anlamış değilim.Adam sırf madde numarası yok diye not vermiyor.Şimdi eminmisiniz Sürmen'e laf söylemeye hakkımız olmadığından....

sserpil ' Alıntı:
medcezir ' Alıntı:

mart sınavı sürmenden önceki sınavlardaki soruların zorluk derecesi neyse öyleydi. sürmenden önceki sınavlardada herkes yüksek not alıyordu. yapmayın Allah Aşkına. herşey ortada. bu kadar insan neden 3 dönemdir eziyet çekti. sürmenin sınavı hiç adil değildi. kü de onun öğrenci olan arkadaşım bizzat söyledi. zor geçersiniz diye bizde neler çektik diye kendi söyledi bunu.
sürmen öncesi ve sonrası soru farkı diye birşey yok bence temmuz ve aralık sınavında sorulan sorular zor değildi bir müşavir adayına sorulması gereken yapılacak tarzda sorulardı. şundan eminim benim gibi birçok arkadaş bu soruları yaptı sıkıntımız soru değil sürmenin kağıdı değerlendirmesinden kaynaklanıyordu sürmene verdiğimiz kağıdı başka bir hocaya verseydik 35 lik kağıtlar 75-80 olurdu sürmen bizim üzerimizde egosunu tatmin etti kitap satışları patladı sonuçta birileri bizim sırtımızdan hakkımızı yiyerek köşeyi döndü.

benim kira ve tahvil sorusu hatalı idi.Bilanço tutmadı zira yetiştiremedim.Kağıdım sürmen tarzı düzgün ve açıklayacı idi.Kebirlerin hepsini kapattım.Yani önceki sınavda nasıl verdiysem bu sınavda da öyle verdim.Süremn 32 verdi bu hoca mı hocalar mı 85 verdi.gerisini size bırakıyorum.Benim bir vergi kaldı 10 puan daha alsam bende belgeyi almıştım.Nasip diyorum.

kazanan arkadaşları tebrik etmek gerekir finansaldan alınan puanları herkes hakederek aldı soruların hepsini yapsanız 100 alırsınız zaten. elbette yanlış olacak, bilanço gelir tablosu yapılacak diye bir şartta yok diyelimki bu notlar şişirme 80-90 alan arkadaşların notunu en fazla ne kadar kırabilirler 30-35 puan kırsalar dahi 50 geçer not alınıyor bu yüzden kimsenin başarısını küçümsemeyelim sadece gecikmiş adalet yerini buldu

haklısınız.geçikmiş adalet.Ama belki finansala ayıracağım vakti vergiye ayrımış olsaydım vergiden de geçmiş olabliridim.Ama neyse Hz.Mevlana güzel söylemiş; geçmişteki keşkelerle uğraşacağıma gelecekteki belkilerle uğraşmayı yeğlerim.

Temmuzda 33 şoku...
Aralıkta 39 ile tek derse kalmak....
Ve Martta 88 :-)

YS oku bunları tamam mı.... Hakkımız haram olsun....

Gerçekten korkumdan martta finansal muhasebeye giremedim :( benim gibi girmeyen çok arkadaş var.Yusuf Süründüren Hoca o kadar ah aldın ki,nerede nasıl ödersin Allah bilir!