zeyna78 ' Alıntı:buka ' Alıntı:bsmv alınsa ne olur alınmasa bu saaten sonra ;D
burhan bu forumda bi sen güldürdün beni :-D
buka ' Alıntı:maliyet ve fınansal sorularını hazırlayan zatı muhteremler soru böylemi sorulur siz hiç birşey bilmiyorsunuz böylemi sorulur soruların içine bıraz meslek bıraz hukuk bırazda denetım ve bolcada vergi seerpiştirseydınız ya yok yok yazık siz bu işi bilmiyorsunuz bu kesınleştı;D
Gel de gülme. yoruma bakar mısınız.
valla tam da bizim sınavları tanımlamışsın...
mesleğin içine analiz koy, vergiye muhasebe , değil mi burhan![]()
zeyna78 ' Alıntı:SirkeciMD ' Alıntı:zeyna78 ' Alıntı:buka ' Alıntı:bsmv alınsa ne olur alınmasa bu saaten sonra ;D
burhan bu forumda bi sen güldürdün beni :-D
buka ' Alıntı:maliyet ve fınansal sorularını hazırlayan zatı muhteremler soru böylemi sorulur siz hiç birşey bilmiyorsunuz böylemi sorulur soruların içine bıraz meslek bıraz hukuk bırazda denetım ve bolcada vergi seerpiştirseydınız ya yok yok yazık siz bu işi bilmiyorsunuz bu kesınleştı;D
Gel de gülme. yoruma bakar mısınız.
valla tam da bizim sınavları tanımlamışsın...
mesleğin içine analiz koy, vergiye muhasebe , değil mi burhan![]()
ben o soruyu herkesin cevapladigi gibi cevapladim. ama bizim meslek kanunumuzun sorumlu oldugumuz konular basliginda bile BSMV yok, hele hele bankada staj yapan aday meslek mensubumuz ise cari kanun geregi zaten toplasan 15-20'i gecemezken ustadin bu kadar futurist yaklasimi beni duygulandirdi dogrusu. bir an icin unutmusum bu belgeyi aldigimiz zaman darphaneye ortak olacagimi yada memurun tabi oldugu cezaya tabi olurken onun yaptıgı tatili yapamadıgımı..tasına topragına kurban oldugum ulkem...
Ve harfine kurban olduğum yorumlar....
life ' Alıntı:Arkadaşlar sınavda bende dahil olmak üzere hepimiz çuvalladık.Bundan önceki komisyon soruları hep aynı mantıkda sorduğu için olay resmen ezbere dönüşmüş.Bu dönemde sorular düşündürmeye yönelikti..Farklı sorular gelince hepimiz en yapacağımızı şaşırdık.Sorular uzaydan gönderilen sorular değil.Bu soruları yapabiliyor olmamız lazımdı.Mali müşavir olarak bu konulara hakim olmamız ve değişik durumlara verecek cevaplarımız olması lazım.Ama malesef olamadı... Bence suç bizi böyle ezber sisteme alıştıran düzende.Bu hoca bence kıymetli bir hocadır.Her ne kadar dersinden kaldığıma emin olsamda bence olay budur.
kmlaky ' Alıntı:life ' Alıntı:Arkadaşlar sınavda bende dahil olmak üzere hepimiz çuvalladık.Bundan önceki komisyon soruları hep aynı mantıkda sorduğu için olay resmen ezbere dönüşmüş.Bu dönemde sorular düşündürmeye yönelikti..Farklı sorular gelince hepimiz en yapacağımızı şaşırdık.Sorular uzaydan gönderilen sorular değil.Bu soruları yapabiliyor olmamız lazımdı.Mali müşavir olarak bu konulara hakim olmamız ve değişik durumlara verecek cevaplarımız olması lazım.Ama malesef olamadı... Bence suç bizi böyle ezber sisteme alıştıran düzende.Bu hoca bence kıymetli bir hocadır.Her ne kadar dersinden kaldığıma emin olsamda bence olay budur.
Katılıyorum.
Tekdüzen hesap planında ki tüm hesapların işleyişini öğrenmek lazım.O zaman nasıl soru sorarlarsa sorsunlar
life ' Alıntı:Arkadaşlar sınavda bende dahil olmak üzere hepimiz çuvalladık.Bundan önceki komisyon soruları hep aynı mantıkda sorduğu için olay resmen ezbere dönüşmüş.Bu dönemde sorular düşündürmeye yönelikti..Farklı sorular gelince hepimiz en yapacağımızı şaşırdık.Sorular uzaydan gönderilen sorular değil.Bu soruları yapabiliyor olmamız lazımdı.Mali müşavir olarak bu konulara hakim olmamız ve değişik durumlara verecek cevaplarımız olması lazım.Ama malesef olamadı... Bence suç bizi böyle ezber sisteme alıştıran düzende.Bu hoca bence kıymetli bir hocadır.Her ne kadar dersinden kaldığıma emin olsamda bence olay budur.
SirkeciMD ' Alıntı:kmlaky ' Alıntı:life ' Alıntı:Arkadaşlar sınavda bende dahil olmak üzere hepimiz çuvalladık.Bundan önceki komisyon soruları hep aynı mantıkda sorduğu için olay resmen ezbere dönüşmüş.Bu dönemde sorular düşündürmeye yönelikti..Farklı sorular gelince hepimiz en yapacağımızı şaşırdık.Sorular uzaydan gönderilen sorular değil.Bu soruları yapabiliyor olmamız lazımdı.Mali müşavir olarak bu konulara hakim olmamız ve değişik durumlara verecek cevaplarımız olması lazım.Ama malesef olamadı... Bence suç bizi böyle ezber sisteme alıştıran düzende.Bu hoca bence kıymetli bir hocadır.Her ne kadar dersinden kaldığıma emin olsamda bence olay budur.
Katılıyorum.
Tekdüzen hesap planında ki tüm hesapların işleyişini öğrenmek lazım.O zaman nasıl soru sorarlarsa sorsunlar
Kesinlikle katılmıyorum! Bu bir mesleki yeterlilik sinavidir. Ve pas gectiginiz konuda sudur ki, o sinava giren bir cok emekci aday meslek mensubu zaten meslegini icra etmektedir. Tabi nylon staj yapanlarda yok degil. Kaldi ki biz, hic bir zaman mal aldi sattim gibi klavyeden mali musavirlere sorulan sorulari da istemiyoruz. Bizim serzenisimiz gercege uygun sorular sorulmasidir. Ama sizler her gun bir isletmeyi aktif ve paisifiyle devralip bankalarin defterlerini tutuyorsunuz onu bilemem. Kendi icimizde ki insanlarin boyle dusunmesini anlayamiyorum.
life ' Alıntı:Demekki siz aktif ve pasifiyle bir işletme size geldiğinde zor olduğu için alamayacaksınız.Ayrıca o banka sorusu 5 puanlıktı.5 puan içinmi bu yaygara.Diğer sorularda gerçek hayatta özellikle büyük şirketlerde karşımıza çıkması muhtemel sorulardır.Ne yapacaksınız ozaman ? Bunları yapamammı diyeceksiniz ?
Ben bu hocanın bize eksiğimizi gösterdiğini anlatmaya çalışıyorum.Çuvalladık işte.Kral çıplak.
life ' Alıntı:Demekki siz aktif ve pasifiyle bir işletme size geldiğinde zor olduğu için alamayacaksınız.Ayrıca o banka sorusu 5 puanlıktı.5 puan içinmi bu yaygara.Diğer sorularda gerçek hayatta özellikle büyük şirketlerde karşımıza çıkması muhtemel sorulardır.Ne yapacaksınız ozaman ? Bunları yapamammı diyeceksiniz ?
Ben bu hocanın bize eksiğimizi gösterdiğini anlatmaya çalışıyorum.Çuvalladık işte.Kral çıplak.