Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nevermind
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Finansal Muhasebe

bsmv alınsa ne olur alınmasa bu saaten sonra ;D

zeyna78 ' Alıntı:
buka ' Alıntı:

burhan bu forumda bi sen güldürdün beni :-D

buka ' Alıntı:
maliyet ve fınansal sorularını hazırlayan zatı muhteremler soru böylemi sorulur siz hiç birşey bilmiyorsunuz böylemi sorulur soruların içine bıraz meslek bıraz hukuk bırazda denetım ve bolcada vergi seerpiştirseydınız ya yok yok yazık siz bu işi bilmiyorsunuz bu kesınleştı :) ;D

Gel de gülme. yoruma bakar mısınız.
valla tam da bizim sınavları tanımlamışsın...
mesleğin içine analiz koy, vergiye muhasebe , değil mi burhan:)

ben o soruyu herkesin cevapladigi gibi cevapladim. ama bizim meslek kanunumuzun sorumlu oldugumuz konular basliginda bile BSMV yok, hele hele bankada staj yapan aday meslek mensubumuz ise cari kanun geregi zaten toplasan 15-20'i gecemezken ustadin bu kadar futurist yaklasimi beni duygulandirdi dogrusu. bir an icin unutmusum bu belgeyi aldigimiz zaman darphaneye ortak olacagimi yada memurun tabi oldugu cezaya tabi olurken onun yaptıgı tatili yapamadıgımı..tasına topragına kurban oldugum ulkem...

zeyna78 ' Alıntı:
SirkeciMD ' Alıntı:
zeyna78 ' Alıntı:
buka ' Alıntı:

burhan bu forumda bi sen güldürdün beni :-D

buka ' Alıntı:
maliyet ve fınansal sorularını hazırlayan zatı muhteremler soru böylemi sorulur siz hiç birşey bilmiyorsunuz böylemi sorulur soruların içine bıraz meslek bıraz hukuk bırazda denetım ve bolcada vergi seerpiştirseydınız ya yok yok yazık siz bu işi bilmiyorsunuz bu kesınleştı :) ;D

Gel de gülme. yoruma bakar mısınız.
valla tam da bizim sınavları tanımlamışsın...
mesleğin içine analiz koy, vergiye muhasebe , değil mi burhan:)

ben o soruyu herkesin cevapladigi gibi cevapladim. ama bizim meslek kanunumuzun sorumlu oldugumuz konular basliginda bile BSMV yok, hele hele bankada staj yapan aday meslek mensubumuz ise cari kanun geregi zaten toplasan 15-20'i gecemezken ustadin bu kadar futurist yaklasimi beni duygulandirdi dogrusu. bir an icin unutmusum bu belgeyi aldigimiz zaman darphaneye ortak olacagimi yada memurun tabi oldugu cezaya tabi olurken onun yaptıgı tatili yapamadıgımı..tasına topragına kurban oldugum ulkem...

Ve harfine kurban olduğum yorumlar....

yorumununu tamamladigin icin tesekkur ederim ozlem.

Umarım 2012 ye kadar komisyon değişir... Zira sizin yaşadıklarınızı yaşamamız muhtemeldir....

Arkadaşlar sınavda bende dahil olmak üzere hepimiz çuvalladık.Bundan önceki komisyon soruları hep aynı mantıkda sorduğu için olay resmen ezbere dönüşmüş.Bu dönemde sorular düşündürmeye yönelikti..Farklı sorular gelince hepimiz en yapacağımızı şaşırdık.Sorular uzaydan gönderilen sorular değil.Bu soruları yapabiliyor olmamız lazımdı.Mali müşavir olarak bu konulara hakim olmamız ve değişik durumlara verecek cevaplarımız olması lazım.Ama malesef olamadı... Bence suç bizi böyle ezber sisteme alıştıran düzende.Bu hoca bence kıymetli bir hocadır.Her ne kadar dersinden kaldığıma emin olsamda bence olay budur.

life ' Alıntı:
Arkadaşlar sınavda bende dahil olmak üzere hepimiz çuvalladık.Bundan önceki komisyon soruları hep aynı mantıkda sorduğu için olay resmen ezbere dönüşmüş.Bu dönemde sorular düşündürmeye yönelikti..Farklı sorular gelince hepimiz en yapacağımızı şaşırdık.Sorular uzaydan gönderilen sorular değil.Bu soruları yapabiliyor olmamız lazımdı.Mali müşavir olarak bu konulara hakim olmamız ve değişik durumlara verecek cevaplarımız olması lazım.Ama malesef olamadı... Bence suç bizi böyle ezber sisteme alıştıran düzende.Bu hoca bence kıymetli bir hocadır.Her ne kadar dersinden kaldığıma emin olsamda bence olay budur.

Katılıyorum.
Tekdüzen hesap planında ki tüm hesapların işleyişini öğrenmek lazım.O zaman nasıl soru sorarlarsa sorsunlar

kmlaky ' Alıntı:
life ' Alıntı:

Katılıyorum.
Tekdüzen hesap planında ki tüm hesapların işleyişini öğrenmek lazım.O zaman nasıl soru sorarlarsa sorsunlar

Kesinlikle katılmıyorum! Bu bir mesleki yeterlilik sinavidir. Ve pas gectiginiz konuda sudur ki, o sinava giren bir cok emekci aday meslek mensubu zaten meslegini icra etmektedir. Tabi nylon staj yapanlarda yok degil. Kaldi ki biz, hic bir zaman mal aldi sattim gibi klavyeden mali musavirlere sorulan sorulari da istemiyoruz. Bizim serzenisimiz gercege uygun sorular sorulmasidir. Ama sizler her gun bir isletmeyi aktif ve paisifiyle devralip bankalarin defterlerini tutuyorsunuz onu bilemem. Kendi icimizde ki insanlarin boyle dusunmesini anlayamiyorum.

life ' Alıntı:

deveye diken..

Demekki siz aktif ve pasifiyle bir işletme size geldiğinde zor olduğu için alamayacaksınız.Ayrıca o banka sorusu 5 puanlıktı.5 puan içinmi bu yaygara.Diğer sorularda gerçek hayatta özellikle büyük şirketlerde karşımıza çıkması muhtemel sorulardır.Ne yapacaksınız ozaman ? Bunları yapamammı diyeceksiniz ?
Ben bu hocanın bize eksiğimizi gösterdiğini anlatmaya çalışıyorum.Çuvalladık işte.Kral çıplak.

SirkeciMD ' Alıntı:
kmlaky ' Alıntı:
life ' Alıntı:

Katılıyorum.

Kesinlikle katılmıyorum! Bu bir mesleki yeterlilik sinavidir. Ve pas gectiginiz konuda sudur ki, o sinava giren bir cok emekci aday meslek mensubu zaten meslegini icra etmektedir. Tabi nylon staj yapanlarda yok degil. Kaldi ki biz, hic bir zaman mal aldi sattim gibi klavyeden mali musavirlere sorulan sorulari da istemiyoruz. Bizim serzenisimiz gercege uygun sorular sorulmasidir. Ama sizler her gun bir isletmeyi aktif ve paisifiyle devralip bankalarin defterlerini tutuyorsunuz onu bilemem. Kendi icimizde ki insanlarin boyle dusunmesini anlayamiyorum.

Ben bu dersi daha önce geçmiştim.Ama bende bunu anlamıyorum.Mal alışı sormasın ,onu sormasın, bunu sormasın ,günlük hayatın dışından sormasın.Oldu olacak soruları biz hazırlayalım bari.Arkadaşlar açıkçası ben şöyle düşünüyorum; her çalışanın bu sınavı geçmesi şart değil.
Sen ezberlesin kasaya para girdimi borçlu, çıktı mı alacaklı diye.Sınavda başka konu çıkınca bu nedir dersin.
Peki sektörün içindeki arkadaşlar KVK hükümlerine göre şirket birleşmelerine 2009 yılında özel bir vergi avantajı getirildiğini ve 2009 yılında çok sayıda birleşme olduğunu bilmiyorlar mı? Daha önce bu konu vergi de sorulabilir diye yine bu forumlarda yazılmıştı.Bu sınavlarda da dönem dönem güncel konuların sorulduğunuda hepimiz biliyoruz.Bu sefer fin.muhasebeye denk gelmiş bence.
Lütfen kimse kızmasın ben böyle düşünüyorum.

Staj yaptığımız yerlerin bize muhasebe adına neler kattığını gösteren yeni bir yaklaşım tarzı..

sınava girenler buna ayak uydurmak için çok çabuk kabuk değişimi sağlamalılar veya bu tarz eski haline dönmeli.

aksi halde dosyalar oldukça riske girecek gibi geliyor bana

Finansal muhasebe sorularının cevaplarını yayınlayan varmı? Diğerlerini vermişler bir bu kaldı..48 saatte çözemedilermi cevapları. :)

CEVAP 4- Kurumlar Vergisi Kanunun ?Diğer İndirimler? başlıklı 10 maddesinin ç fıkrasına göre yapılan bu bağış ayni nitelikte olması sebebi ile tamamı Kurumun matrahının tespitinde indirilebilecektir.

Katma Değer Vergisi Kanunun 17/2 fıkrasına göre maddenin 1 fıkrasında sayılan kurum ve kuruluşlara bedelsiz olarak yapılan mal teslimi ve hizmet ifası KDV müstesna olduğu hükme bağlanmıştır.

Bu bilgilere göre muhasebe kaydı:

__________________ / _____________________________

689 Diğer Olağan Dışı Gider ve Zararlar 23.600

157 Diğer Stoklar Veya 153 Ticari Mallar 23.600

________________ / _______________________________

yayınlanan cevaplardan kime inanacağızki arkadaşım murat yayınlarıda bu şekilde vermiş vergi hukuku 4. sorunun cevabını KDV açısından değerlendirilmesi tamamen farklı yani dehayla:(((

life ' Alıntı:
Demekki siz aktif ve pasifiyle bir işletme size geldiğinde zor olduğu için alamayacaksınız.Ayrıca o banka sorusu 5 puanlıktı.5 puan içinmi bu yaygara.Diğer sorularda gerçek hayatta özellikle büyük şirketlerde karşımıza çıkması muhtemel sorulardır.Ne yapacaksınız ozaman ? Bunları yapamammı diyeceksiniz ?
Ben bu hocanın bize eksiğimizi gösterdiğini anlatmaya çalışıyorum.Çuvalladık işte.Kral çıplak.

arkadasim haddini asiyorsun.turkiyenin en buyuk 500 sirketletinden birinde fiilen 5 senedir calisiyorum. ve ne seniin hayatinda yapmadigin devir sorusunda ne diger akredite sorusunda sıkıntı yasamadım. ancak benim yapmam demek diger emekci kardesleriminde yapacagi anlamina gelmez. sen hauyatında uluslarası irtibat burosu actin mi bilemem ama ben actim. sen hayatinda tesvik belgesi cikardin mi, merkez bankasının kapısından iceri girdin mi bilemem ama ben giriyorum. daha da yazmanın anlamı yok. ve ayrıca bu belgeyi elbette hak edenler almalı. bizim direnisimizde bu yuzden. ama ortada 2-3 yıl degil arkaplanda harcanmıs bir omur var. hem madem ki boyle dusunuyorsun o zaman burada bos konusmayacaksın sınav geceli 48 saat oldu. neden el atmıyorsun cevaplara? bir sey yazmadan once 2 kere dusunun.

life ' Alıntı:

sen buna kral cıplak diyorsun..o zaman klavye mali musavirlerine ne dersin? biz kralsak ve kral cıplaksa birileri de nüdist!

arkadaşlar sayfa 5-6 da verdiğim cevaplardan birinde değişiklik yapıyorum
http://forum.alomaliye.com/index.php/topic,36053.60.html

15/12/2010

689 diğ olağn dışı 1000
689 diğolağ dışı 900
-KKEG
100 kasa 4000
153 tic.mal 5000
391 hesa.kdv 900

Deprem, sel felaketi ve Maliye Bakanlığının yangın sebebiyle mücbir sebep ilân ettiği yerlerdeki yangın sonucu zayi olanlar hariç olmak üzere, zayi olan mallara ait katma değer vergisi indirim konusu yapılamaz. (KDV Kanunu Madde:30/c
TABİ KDV TAHAKKUKU DEĞİŞÇEK

merhaba arkadaşlar, bende sizler gibi finansal muhasebe cevaplarını dört gözle bekliyorum.valla bize 3 saat verdiler cevaplar için ama gelin görünki bu konuda uzman olanlar tüm derslerin cevaplarını yayınlamış bir finansal yok,sanırım onlarda cevapları kesinleştiremiyorlar.bizden ne bekleniyor??ben ibrahim üzümcünün o minik sandalyelerinde sınava girdim.nekadar zor oldu tahmin edersiniz.birde soruları görünce iyice moralim bozuldu. görüldüğü gibi kimse eşit şartlarda değil. stajlarımızda öyle oldu nitekim.hangi mali müşavir size bu kadar detaylı staj verdi arkadaşlar.valla varsa bukadar özverili meslek mensubu ellerinden öperim.stajlar genelllikle siz dönemiçi işlemleri yaparsınız kdv muhtasarı hazırlarsınız sayın müşavirlerimiz gelir.genel bir kontroı yapar. eğer dönemde değişik bir sorunla karşılaşılırsa sorunuzu sorarsınız cevap verir ve gider.böyle bir stajdan ne bekleniyor anlamadım.evet herşeyi bilmeliyiz o zaman önce staj veren müşavirlerimizi nasıl staj vereceklerini neleri öğreteceklerinin eğitimini versinler.şimdi bir işletme hiç ihracat yapmıyorsa, akreditif açmıyorsa,hang meslek mensubu bu konuyu durduk yere gösterirki.kursa gidemeyen birçok arkadaşımız var.stajın amacı kursa gitmek orda herşeyi öğrenmekmi.kanuna böyle yazsalardı ozaman.
valla ben bu soruların pekde adil olduğunu düşünmüyorum.bence sayın komisyon hocamız kalem oynatmamızı istemiyor.aklıma üniversitedeki illede benim cevaplarım kullanılacak diyen hocalarım geldi.:))neyse gene oldu olan.elinize sağlık hocam.

özlem hanım aldım çok teşekkürler...

Nihayet Deha Finansal Muhasebe sorularının cevaplarını açıklamış.Yazık adamlara 48 saatte yapabildiler cevapları oysa biz 3 saatte yapmıştık.. :)

Senin kasandaki euronun kuru 1,80 bankaya yatırmışsın 1,90 dan aradaki kur farkını neden yazmıyorsun? Sınavdan 48 saat sonra Koskoca Dersane hocaları böyle yanlış cevaplar veriyorsa biz bu sınavdan 50 alırsak biz madalya taklamarı lazım.. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...