Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nevermind
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Finansal Muhasebe

Bir sonraki sınavda yurt dışı merkezli firmanın Türkiyede bir holdingle birlikte yürüttüğü inşaat projesinin kar dağıtım ve kurumlar vergisi kayıtlarını sorcak galiba

bir sonraki sınavda ağırlık karşılık ayırmada olacak, artı bi önceki dönem çıkardığımız tahvillerin satış kaydı, ihraç farkları,faizi,itfası, satılmayan tahvillerin iptal kaydı, sayımda kaybolduğu anlaşılan hisse senetlerinin kaydı

dehanın verdiği cevaplarda tuhaflık yok mu?
24.12.10 deki kayıtta 0,05 bsmv var..kayıtlarda 50 tl olarak alınmış..
benim kar zarar hesabım küsüratlı çıktı bunun yüzünden..nasıl iş bu..

burcu83 ' Alıntı:
sorma yaa, ben onu krediden hesapladım, deha 1000 tl den hesaplamış, 1000+50 = 1050 benim kayıt 1250

burcu83 ' Alıntı:
burcu83 yoksa sen 0,05 olarak mı aldın, 1000,05 ? ilahi yaa sınav heyecanı insana neler yaptırıyo, 0,05 oranında diye bi ifade var orda :)

sm³ ' Alıntı:
burcu83 ' Alıntı:
burcu83 yoksa sen 0,05 olarak mı aldın, 1000,05 ? ilahi yaa sınav heyecanı insana neler yaptırıyo, 0,05 oranında diye bi ifade var orda :)

evet öyle yaptım aptallığıma doymıyım..3 gün sonra aydınlattığınız için teşekkürler..
utanmasam ağlıcam işyerinde şu an.......

ağlanacak bişey yok,bu soruyu yanlış yapsanda , bence sen doğru şeyler yapıyorsun hayatında

eurolardan dolayı kur farkı olması gerekmiyor muydu? dehanın cevaplarında göremedim ??? ??? ???

Geçersiniz kendinizi bu kadar üzmeyin lütfen

ya benim gibi 5. hakkınıza giriyor olsanız napcaksınız

bakın ben üzlüyor muyum?

kendimi öldüreceğim sadece ;D

proaccount ' Alıntı:
Geçersiniz kendinizi bu kadar üzmeyin lütfen

ya benim gibi 5. hakkınıza giriyor olsanız napcaksınız

bakın ben üzlüyor muyum?

kendimi öldüreceğim sadece ;D

benimde 4. girişim olucak aralıkta maliyet ile finansal kaldı sanırsam :(((

benim bir tek maliyet kaldı..

finansalın kolay olduğu dönemde yaptım büyük defteri geçtim gitti..

ama soruları gördüm hafta sonu. 2 dönemdir tarz çok farklı geliyor.

tanım filan sorulmazdı bu sınavda. tanımı görünce şaşırdım oldukça.

geçersiniz ben inanıyorum.

4. sefer girmek 5. sefer girmekten daha çok stres yapıyor. pazar günü kalbim filan sıkıştı.

baktım ki olucak gibi değil. saldım çayıra inşallah 5. sefere..

napalım 40 yaşında alırız bizde belgeyi.. ne belgeymiş be.. sanki alınca para yağacak ama insan çok emek verince istiyor işte..

burcu83 ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:
ya arkadaşlar tamam herkes haklı, hoca da haklı öğrenciler de haklı, öğrenmemiz lazım tamam da bana kaynak gösterin, benim sorunum o, yoksa kaynak olduktan sonra çözümlü örnekler olduktan sonra ben niye öğrenmiyeyim niye kendimi geliştirmeyeyim, fazla bilgi göz çıkarmaz, adam gibi bi kaynak olsun, yusuf hoca da istediği soruyu sorsun hodri meydan... kaynak konusunda yardımcı olacak varsa bekliyorum...

katılıyorum bende..ben küçük çaplı firmaların muhasebesini tutuyorum..
ne ithalat yapan var .. nede tahvil çıkaran.. :S

tahvil cikaran demisken bilginize olmasi icin paylasiyorum arkadaslar, ulkemizde tahvil cikaran ozel bir tuzel kisilik yok. sebebi gayet acik, balli devlet tahvilleri varken kimse 3-5 sene otesini goremeyen adamlarin kagitlarini almaz. bana inanmayan var ise buyursun bana tahvil cikaran firmalari soylesin.

SSERKAN ' Alıntı:
78ppowere ' Alıntı:
ben, akreditifi bana bu şekilde öğrettiği için sayın Yusuf Sürmen' e teşekkür ediyorum!!! Ve sınavın daha önceki sınavlarla eşdeğer olmadığına da katılıyorum. Şu da bir gerçek ki; bu mesleği yapacaksak en azından hesap planına daha fazla hakim olmamız ve daha fazla çalışmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bu sınavlara ilk defa giren biri olarak benim kendi adıma çıkardığım sonuçlar bunlar. Herkese meslek hayatında başarılar.

Daha ilk sınavınmış,sınav hakların dolmaya başlayınca seni buralarda ağlarken görmeyiz inşaallah.git hesap planına çalış yusuf hocanlada mutluluklar.

celallenme serkanim biz alistik artik bu gibi yorumlara. arkadaslar da haliyle bir kipirti heves var. ama Allah utandirmasin diyorum. ben onu da anliyorum ama onlar bizi anlamiyor. biz armut pis istemiyoruz. mesele su ki, y.s. kendi dunyasinda bir fenomen olabilir ve gercekten de ustaddir amenna ama biz tum yil kendisinin derslerine girmiyoruz. burada vatan sathina yayilmis bir sinavdan soz ediyoruz. bu sorulara karsi kaynak var midir? var ise nerede? bir yerlerde ise bulmamiz icin fal mi actirmamiz lazim? bizim serzenisimiz bu noktada amacinin ne yapmak oldugunu cozemedigimi sorumlulalaradir. deseler ki, ey gencler bu derste bundan sonra daha hassas olunuz kaynagınızda budur dediler de biz mi bir sey dedik?! ama son tahlilde malum arkadasin ilk sinavi bir iki girsin tek dersi kalsin bakayim ne yorum yapacak.

kmlaky ' Alıntı:
Arkadaşlar fin. muh sorularını şimdi gördüm.
Gerçekten bu kadar infial yaratacak sorular değil.Akreditif sorusu desen, akreditif değil. Şirket devri desen devir değil.İnanın bana gerçekten zor değil.Bence kalırım diyen bir çok kişi geçecektir.

6. hissinin hic de iyi olmadigini soyleyen olmus muydu? Bkz. mart snv sonuclari.

aynen katılıyorum en başta ben kesin kaldım :(

2 sınavdır tek dersim var finnsal muhasebe :(:(

nevermind ' Alıntı:
2 sınavdır tek dersim var finnsal muhasebe :(:(

oof..offf bu sefer insallah kirariz su seytanin bacagini..cok sönük bir ümitte olsa..

bu sınav için sıfır ama diğer sınava daha iyi hazırlancam..bu arada bu tarz soru islam çankaya da bile yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...