Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nevermind
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Finansal Muhasebe

Koskoca dershane hocaları iyiymiş:)

ARK BEN PEK CEVAPLARI ANLAMADIM 17/12 DE DİYORKİ TOPLAM TUTAR ÜĞZERİNDEN %18 KDV HESAPLANACAK AMA DEHA SON VERİLEN 2000+500 ÜZERİNDEN KDV HESAPLAMIŞ PEKİ İLK VERİLEN SİPARİŞ AVANSI 4000 TL NE OLACAK ONDA KDV YOK MU + SU BASMASI SONUCU ZAYİ OLAN MAL ONUN KDV Sİ NOLCAK

b-64797-icon.gif
-> Forum Kuralları
Mesajın sağ üst tarafındaki
modify.gif
Değiştir butonuna basarak düzeltiniz.

Değiştirin lütfen yoksa silinecek

ben dehanın cevaplarının doğru olduğuna inanmıyorum, boşuna morallerinizi bozmayın, adamlar sınavdan sonra cevapları dağıttı ordaki zararla bugün yayınlanan cevaplar ve zarar birbirini tutmuyo zaten.

Herkese selamlar. Daha önceki bazı yevmiye kayıtları hatalı olduğundan dolayı kapanış kayıtlarında da rakamlar hatalı çakacaktır. acaba rakamlar yanlış olsa da yapılmış kapanış kayıt maddeleri için puan veriyorlar mı?

ben, akreditifi bana bu şekilde öğrettiği için sayın Yusuf Sürmen' e teşekkür ediyorum!!! Ve sınavın daha önceki sınavlarla eşdeğer olmadığına da katılıyorum. Şu da bir gerçek ki; bu mesleği yapacaksak en azından hesap planına daha fazla hakim olmamız ve daha fazla çalışmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bu sınavlara ilk defa giren biri olarak benim kendi adıma çıkardığım sonuçlar bunlar. Herkese meslek hayatında başarılar.

78ppowere ' Alıntı:
ben, akreditifi bana bu şekilde öğrettiği için sayın Yusuf Sürmen' e teşekkür ediyorum!!! Ve sınavın daha önceki sınavlarla eşdeğer olmadığına da katılıyorum. Şu da bir gerçek ki; bu mesleği yapacaksak en azından hesap planına daha fazla hakim olmamız ve daha fazla çalışmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bu sınavlara ilk defa giren biri olarak benim kendi adıma çıkardığım sonuçlar bunlar. Herkese meslek hayatında başarılar.

78ppowere ' Alıntı:

Daha ilk sınavınmış,sınav hakların dolmaya başlayınca seni buralarda ağlarken görmeyiz inşaallah.git hesap planına çalış yusuf hocanlada mutluluklar.

Böylelerini gördükçe sinirleniyorum.Şikayetçi değilsen sus otur. piyasadi tüm smmmler her konuda uzmanya, biz işin başında herşeyi bilecez ne eğitim verdinizde şimdi bizden ne istiyorsunuz

arkadaşlar kimsenin k/z tutarı kimseyle uyuşmuyor bence burada yusufun acaba diye kendisine sorması lazım. Bu arada burada Yusufu övenler çok seviyorsanız yusufunuzu gidin başka yerde övün yusuf ismini duymak istemiyorum bu saatten sonra ağzımdan kötü kelimeler çıkmaya başlayacak birazdan ya ben hala çok gerginim yaaa :-\

nasıl tarih edeceğiz.Şuan bu işin kaymağını yiyenler veya yönetimdekiler, zamanında bedavadan almış olanlar.anca bir nesil daha geçerse belki:)

Arkadaşlar fin. muh sorularını şimdi gördüm.
Gerçekten bu kadar infial yaratacak sorular değil.Akreditif sorusu desen, akreditif değil. Şirket devri desen devir değil.İnanın bana gerçekten zor değil.Bence kalırım diyen bir çok kişi geçecektir.

Sayın sserkan
Benim kimseyi övmeye ihtiyacım yok. Yukarıda ki mesajımda kinaye yapmıştım, anlatamadıysam özür dilerim.

merhaba arkadaşlar, öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum. Sınavdan önce birbirimize notlar gönderdiğmiz fikir alış verişi yaptığımız arkadaşlara tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Temmuz sınavı 2.girişimdi ve denetim, meslek, vergi ve tabiki finansaldan kalmıştım. Marttaki finansal sınavından çıktıktan sonra en az 50 alırım diyordum 40 la kaldım. İtiraz ettim bir şey çıkmadı. Pazar günü sınava girdiğimde ise tam anlamıyla şok yaşadım, marttaki sınav bile daha kolay gelmişti.

Arkadaşlar benim anladığım, bu işi yice zorlaştırdılar ve bu belgeyi kolay kolay vermek istemiyorlar bize. Ayrıca sitemlerinizi okudum hak vermiyor değilim. Yine tepkilerimizi dile getirelim ama bu arada ümidimizi kaybetmeden hedefimize doğru ilerleyelim. İnşallah sınav kağıdımızı okurken insaflı davranırlar. Ne diyeyim Allah hepimizin yardımcısı olsun.

arkadaslar ok benımde 2.girişim fınansal muhasebeye ama elımı vıcdanıma koydugumda yusuf hocaya kızıyorum ama kotu duygular besleyemıyorum aslında bıze bunca zamandır bunları gostermeyen hocalar kızmak gerekyor.Yusuf bey bedelı agırda olsa oyle yada boyle dogruyu gosterıyor evet ortadakı haksızlık buyuk ama buda bırsey yapmayacagız anlamına gelmyıor elbettekı.Ama sıstem yanlıs kesnılıkle.Yusuf beyde gıtmsı zaten adamın daha fazla gunahına gırmeyelım bosverelım.Şimdi ıhracat sırketınde calısmakla alakası yok akredıtıfın ne demek oldugunu bılen herkes onun bır sıparıs once anav olabılecegını bılır bu 1.ıkıncısı tıcarı malların malıyetıne gumruk masrafını,naklıye ve montaj masrafını katamayan; daha dogrusu en onemlı konu olan degerleme hukumlerını hesap planını okumadna gıren arkadaslarım uzgunum ama bu ıs ezbere olacak ıs degıl.Bende kaldım tekrarlıyorum ama demek haketmemısım seve seve bır kez daha calıstım.Yılmak yok...Ama hanı kendımızıde degerlendırelım bu yeterlılık sınavında kesınlıkle taraf tutmuyorum bu benım sahsı fıkrım en azından ben bu moralle gırdım bır sonrakı sınava.ve ıkıncı sınav bana 1.sınden daha kolay geldı.Sonucları herkes gıbı merakla beklıyorum.Bol şanslar başarılar arkadaşlar...

ya arkadaşlar tamam herkes haklı, hoca da haklı öğrenciler de haklı, öğrenmemiz lazım tamam da bana kaynak gösterin, benim sorunum o, yoksa kaynak olduktan sonra çözümlü örnekler olduktan sonra ben niye öğrenmiyeyim niye kendimi geliştirmeyeyim, fazla bilgi göz çıkarmaz, adam gibi bi kaynak olsun, yusuf hoca da istediği soruyu sorsun hodri meydan... kaynak konusunda yardımcı olacak varsa bekliyorum...

sm³ ' Alıntı:
ya arkadaşlar tamam herkes haklı, hoca da haklı öğrenciler de haklı, öğrenmemiz lazım tamam da bana kaynak gösterin, benim sorunum o, yoksa kaynak olduktan sonra çözümlü örnekler olduktan sonra ben niye öğrenmiyeyim niye kendimi geliştirmeyeyim, fazla bilgi göz çıkarmaz, adam gibi bi kaynak olsun, yusuf hoca da istediği soruyu sorsun hodri meydan... kaynak konusunda yardımcı olacak varsa bekliyorum...

katılıyorum bende..ben küçük çaplı firmaların muhasebesini tutuyorum..
ne ithalat yapan var .. nede tahvil çıkaran.. :S

bence bu başlıktan devam ederek bi paylaşım klasörü oluşturalım, herkes taşın altına elini koysun, herkes biraz araştırsın, yusuf hocanın şimdiye kadar sorduğu soruların dökümünü yapalım elimizde sorabileceği soru örnekleri olsunki soruları görünce afallamayalım, soru örneği bulan arkadaş buradan paylaşsın herkes faydalansın...

mesela KATÜ'de tanıdığı olan yok mu, bu adamın derslerinde not alan soru çözümleri olan bi öğrenci yok mu mutlaka vardır bunu bulalım ve o soru tiplerine çalışalım ve bunu bi an önce yapalım çünkü sınava 5 aydan az bir zaman kaldı anca öğreniriz ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...