Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nevermind
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Finansal Muhasebe

muhasebe sınavım benimde kötü geçti..

http://www.yusufsurmen.com/get.php

vatandaşın sitesi bu tepki gösterin arkadaşlar nereye mail atılacaksa atalım lanet gelsin böyle işe ya, deneyimli olan varsa söylesin faksmı çekicez tesmeremi,türmobamı,ismmmo yamı nereyse ben varım dün geceden beridir sinirden ellerim titriyor maliyetinede lanet gelsin sürmeninede be

zerrin82 ' Alıntı:
Arkadaşlar , finansal muhasebesi sınavına girenlerin büyük çoğunluğunun sınavı kötü geçmiş. sınav esnasında sorular üzerinde o kadar çok düşündümki zamanı yetiremedim. gerçi zaman yetse dahi yapamazdım bi çok yevmiye kaydını. benim 3. girişimdi kaldı geriye 2 hakkım :(( Allah hepimizin yardımcısı olsun.. ilkokul mezunlarına bile mali müşavirlik belgesi veriliyorken neden bizlere bu denli eziyeti yaşatıyorlar. zaten yıllarca bu yolda fedakarlık yapmadık mı hepimizde.. hem maddi hem manevi.. istediğimiz sadece müfredat çerçevesinde soru sorsunlar bize.. neden kasten yapıyormuşcasına müfredat dışına çıkarak soru hazırlıyorlar.. amaçları ne anlamıyorum. Finansal muhasebe dersinin komisyon hocası yusuf hoca aldığım duyuma göre tesmerden uyarı almış geçen dönem soruları zor olduğu için. gelin görünki hoca daha da beter sormuş.
Diyeceğim o ki hepimiz tepkimizi göstermeliyiz !! yoksa onca emeklerimiz heba olucak. çünkü bu sınav çalışarak kazanılacak bir sınav olmaktan çıkmış durumda!!

çünkü günbegün mali müşavir sayısı artıyor ama mükellef sayısı değişmiyor. Bu sayıyı kontrole alma niyetindeler. Bu yüzden sınavları bu şekilde hazırlıyorlarki eleme olsun, herkes smmm olmasın, 2 sene beklesin tekrar girsin diye..

Hocam hazırlayın bir taslak faks çekmezsemde mail atmazsamda memleketin en şerefsiz insanı olayım. 1 kerede değil hergün çekerim lanet gelsin ya sonunda sinir hastası olucam ilk sınavımda bütün şevkim kaçtı gitti sanki son hakkımı kullandım delirmemek elde değl bu şekilde değil 4 yahu 44 kere sınava girsem gene kalırım >:( >:( >:(

ben yusuf sürmene de tesmere de attım bir şeyler ama ciddi bir şey yazmak lazım...nasıl bir şey yazsak acaba

Arkadaşlar Lütfen Tepkisiz Kalmayalım Mail yağmuruna tutalım ben mail attım

Muhasebede Dönem Net Zararı: 13.650 olacak SMM kaydı : 34.500
Çıkarılmış Tahviller:
--------/----------
405 çık.tahviller 2.0000
304 Tahvil ana para borç 2.000
----------/---------

503 Ser.Düz.Olumsuz Farklar 1.000
698 Enf.Düz.Karları 1.000
---------/--------------
698 enf.düz. 1.000
648 enf.düz.karı 1.000
----------/--------------------

akreditif kaydı:

-----------/----------------
159 2.500
191 450
100 2.950
153 6.500
159 6.500

depo kira geliri kaydı:

-------------/--------------
380
649
------------/---------------

japonya'dan Ticari mal akredif açtırmıştır banka aracılığı ile :

---------------/----------------
159 4.000
102 4.000
----------------/---------------

iş avansı ile ilgili soru:

--------------/--------------
770
191
196
195
---------------/---------------

stonhand biraz sakin ol.senin daha ilk girişin,senden daha kötü durumda olan insanlar var , son hakkı tek dersi olan adaylar var,sakin ol,herşey yoluna girer

HaCkHaN ' Alıntı:
stonhand biraz sakin ol.senin daha ilk girişin,senden daha kötü durumda olan insanlar var , son hakkı tek dersi olan adaylar var,sakin ol,herşey yoluna girer

Hocam nasıl sakin olayım Allah için çalışsamda geçemeyeceğim bir sınava girdim. Maliyetten ilk 30 dk geçti en az 20 kişi boş kağıt verdi ben şimdi neye çalışıcam hangi kitaptan ne yapıcam yahu soruyu anlayamadım ki nasıl çözücem bu şekilde 4 değil 44 kere girsem yapamam dünden buyana resmen panikledim.

Finansalda ben akademisyen değilim, sürmen efendinin ailesinden gelen parayla okuyan öğrencisi değilim yahu ben günde 10,5 saat tam anlamıyla eşşek gibi çalışan, evinde ailesine ekmek götürmek zorunda olan ve gecenin köründe günlük 8 saat uykusundan feragat edeipde sınavlara çalışan bir insanım.

Dün beni sinirlendiren tek şey bu sınavlar böyle gelecekse çalışsamda başaramayacağımı görmem oldu bude beni resmen yıktı arkadaşlar, benden durumu daha kötü olan varsada durmasın hazırlayın bir taslak mail atalım faks çekelim ben varım

gokhan64 ' Alıntı:
depo kira geliri kaydı:

380
649

159 4.000
102 4.000

770
191
196
195
arkadaş kira geliri faaliyeti ile ilgili bi gelir mi, hayır, faaliyeti inşaat malzemesi dolayısıyla 679 olacak, ayrıca akreditifi kasadan 2.000 euro yani 4.000 tl vererek açtırıyo dolayısıyla 102 değil 100 olacak, haksız mıyım ?

bir dahaki dönem maliyette şimdiye kadar çıkmış en kolay sorular gelecek,yusuf sürmeli de istifa etti,finansalda kasmayacak.
bir dahaki dönem işi bitirirsin
bi yurdakul çaldağ birde dehanın kitabını al,yeter

gokhan64 ' Alıntı:
depo kira geliri kaydı:

380
649

159 4.000
102 4.000

770
191
196
195

akreditif açılış kaydı yanlış. banka değil kasa olacak. hatta euro kasa olacak.

ewet arkadaslar bır cevapta ben yazıyım tabıkı bu benım dusuncem ama dogru olduguna ınanıyorum sorular yanımda degıl sayısal yanlıslık olabılır ama hesaplar kesın boyle olmalıydı ılk sorunun yanıtı;

100 59 000

600 40 000
602 10 000
391 9 000
vade farklı mal satısı

Hesap planını okuyan herkes bu soruyu yapabılmelıydı arkadaslar... :-\

Akredıtıf ıslemınde 159 yazdım sıldım sonrada onun yerıne 108 hazır degerler hesabını kullandım ya hala aklıma geldıkce cıldırcak gıbı oluyorum... ben zarar buldum 69 350 gıbı bırseydı sanırım.Sermaye duzeltmesı fılan da yapmadım ıs avansı hesabı fılan gokhan arkadasımınıznkı ıle aynışirket devrıne gelınce ;
111 3500
335 1500
501 2000

aynı bu sekılde yaptım sermay 294 000 smm 34 500

sızcede gecer mıyım arkadaslar...

ozges ' Alıntı:
ewet arkadaslar bır cevapta ben yazıyım tabıkı bu benım dusuncem ama dogru olduguna ınanıyorum sorular yanımda degıl sayısal yanlıslık olabılır ama hesaplar kesın boyle olmalıydı ılk sorunun yanıtı;

100 59 000

600 40 000
602 10 000
391 9 000
vade farklı mal satısı

Hesap planını okuyan herkes bu soruyu yapabılmelıydı arkadaslar... :-\

Akredıtıf ıslemınde 159 yazdım sıldım sonrada onun yerıne 108 hazır degerler hesabını kullandım ya hala aklıma geldıkce cıldırcak gıbı oluyorum... ben zarar buldum 69 350 gıbı bırseydı sanırım.Sermaye duzeltmesı fılan da yapmadım ıs avansı hesabı fılan gokhan arkadasımınıznkı ıle aynışirket devrıne gelınce ;
111 3500
335 1500
501 2000

aynı bu sekılde yaptım sermay 294 000 smm 34 500

sızcede gecer mıyım arkadaslar...

bence vade farkı 642 faiz gelirleri hesabı.

smm yi 34.500 bulan arkadaşlar bu rakamı nasıl buldu açıklayabilir mi ? 32.000 zaten yıl sonu tic.maldan çıkıyo kalan 2.500 nerden geliyo ???

sm³ ' Alıntı:
smm yi 34.500 bulan arkadaşlar bu rakamı nasıl buldu açıklayabilir mi ? 32.000 zaten yıl sonu tic.maldan çıkıyo kalan 2.500 nerden geliyo ???

bende 34500 buldum heralde notlarım evde ama öyle hatırlıyorum..

602. DİĞER GELİRLER
İşletmenin korunması, ihracatı teşvik ya da hükümet politikasına
uyma zorunluluğu karşısında oluşan işletmenin faaliyet
hasılatındaki düşüklüğü veya faaliyet zararını gidermek için,
sermaye katkısı niteliğinde olmayan, mali yardımlar (sübvansiyonlar),
devletin bazı malları vergi, resim, harç ve benzeri
yükümlülüklerden istisna etmesi yoluyla yaptığı yardımlar
(vergi iadeleri) ve satış tarihindeki vade farkları, ihracatla ilgili
fiyat istikrar destekleme primi vb.. hasılat kalemleri bu
hesapta izlenir.
İşleyişi :
Dönem içindeki faaliyetlerden doğan sübvansiyon, vergi iadesi,
vade farkları, (vb.) tutarları saptanarak ilgili hesaba
borç, bu hesaba ise alacak kaydedilir.

Tek duzen hesap planı boyle dıyor artık gerısı hocaya kalmıs:S

85.000 tic.mal vardı, bunun 5.000 ini su bastı kaldı 80.000, 4.000 japonyadan geldi etti 84.000, yıl sonu stok 52.000 miş, 84.000-52.000 kaldı 32.000, ama eğer kur farkı 500 ve gümrük vergisi 2.000 i de tic.mala eklediyseniz o zaman 34.500 olur, ama kur farkı ya 780 e ya da 656 ya gitmiycek mi, gümrük vergisi ve kdv de peşin ödendiği için 193 e gitmiycek mi ???

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...