zerrin82 ' Alıntı:Arkadaşlar , finansal muhasebesi sınavına girenlerin büyük çoğunluğunun sınavı kötü geçmiş. sınav esnasında sorular üzerinde o kadar çok düşündümki zamanı yetiremedim. gerçi zaman yetse dahi yapamazdım bi çok yevmiye kaydını. benim 3. girişimdi kaldı geriye 2 hakkım( Allah hepimizin yardımcısı olsun.. ilkokul mezunlarına bile mali müşavirlik belgesi veriliyorken neden bizlere bu denli eziyeti yaşatıyorlar. zaten yıllarca bu yolda fedakarlık yapmadık mı hepimizde.. hem maddi hem manevi.. istediğimiz sadece müfredat çerçevesinde soru sorsunlar bize.. neden kasten yapıyormuşcasına müfredat dışına çıkarak soru hazırlıyorlar.. amaçları ne anlamıyorum. Finansal muhasebe dersinin komisyon hocası yusuf hoca aldığım duyuma göre tesmerden uyarı almış geçen dönem soruları zor olduğu için. gelin görünki hoca daha da beter sormuş.
Diyeceğim o ki hepimiz tepkimizi göstermeliyiz !! yoksa onca emeklerimiz heba olucak. çünkü bu sınav çalışarak kazanılacak bir sınav olmaktan çıkmış durumda!!
HaCkHaN ' Alıntı:stonhand biraz sakin ol.senin daha ilk girişin,senden daha kötü durumda olan insanlar var , son hakkı tek dersi olan adaylar var,sakin ol,herşey yoluna girer
arkadaş kira geliri faaliyeti ile ilgili bi gelir mi, hayır, faaliyeti inşaat malzemesi dolayısıyla 679 olacak, ayrıca akreditifi kasadan 2.000 euro yani 4.000 tl vererek açtırıyo dolayısıyla 102 değil 100 olacak, haksız mıyım ?gokhan64 ' Alıntı:depo kira geliri kaydı:
-------------/--------------
380
649
------------/---------------
japonya'dan Ticari mal akredif açtırmıştır banka aracılığı ile :
---------------/----------------
159 4.000
102 4.000
----------------/---------------
iş avansı ile ilgili soru:
--------------/--------------
770
191
196
195
---------------/---------------
gokhan64 ' Alıntı:depo kira geliri kaydı:
-------------/--------------
380
649
------------/---------------
japonya'dan Ticari mal akredif açtırmıştır banka aracılığı ile :
---------------/----------------
159 4.000
102 4.000
----------------/---------------
iş avansı ile ilgili soru:
--------------/--------------
770
191
196
195
---------------/---------------
akreditif açılış kaydı yanlış. banka değil kasa olacak. hatta euro kasa olacak.
ozges ' Alıntı:ewet arkadaslar bır cevapta ben yazıyım tabıkı bu benım dusuncem ama dogru olduguna ınanıyorum sorular yanımda degıl sayısal yanlıslık olabılır ama hesaplar kesın boyle olmalıydı ılk sorunun yanıtı;
100 59 000
600 40 000
602 10 000
391 9 000
vade farklı mal satısı
Hesap planını okuyan herkes bu soruyu yapabılmelıydı arkadaslar... :-\
Akredıtıf ıslemınde 159 yazdım sıldım sonrada onun yerıne 108 hazır degerler hesabını kullandım ya hala aklıma geldıkce cıldırcak gıbı oluyorum... ben zarar buldum 69 350 gıbı bırseydı sanırım.Sermaye duzeltmesı fılan da yapmadım ıs avansı hesabı fılan gokhan arkadasımınıznkı ıle aynışirket devrıne gelınce ;
111 3500
335 1500
501 2000
aynı bu sekılde yaptım sermay 294 000 smm 34 500
sızcede gecer mıyım arkadaslar...
sm³ ' Alıntı:smm yi 34.500 bulan arkadaşlar bu rakamı nasıl buldu açıklayabilir mi ? 32.000 zaten yıl sonu tic.maldan çıkıyo kalan 2.500 nerden geliyo ???