Forum'da Puanlama Sistemi

Puanlama Sistemi Kaldırılsın Mı?

• Evet Kaldırın

Kullanılan: 0 0.0%
  • Hayır Durabilir

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    0

administrator

Administrator
Yönetici
Forum Yönetimi
Merhaba,

Geçen haftalarda Alomaliye.com Forum'da yer alan puanlama sistemini deneme sürüm olarak çalıştırmıştık.. Yüksek puanlara ulaşan üyelerimize özel hediyeler verilecekti. Fakat puanlama sisteminin kötüye kullanıldığını düşünen üyelerimizden gelen mesajlar üzerine bu anketi açıyoruz.

Anketten çıkan sonucun olumlu olması durumunda, altyapıyı biraz daha geliştirip sistemde "kim kime puan vermiş" görülebilecek hale gelmesi için çalışmalar yapacağız.

Saygılarımızla

Ynt: Forum'da Puanlama Sistemi

Onun yerine bir konu başlığına her üye bir kez puan verilecek hale gelse, olabiliyorsa her yazı için olsa. (tabii olabiliyosa.).

Bu puanlamanın takım tutar gibi duygusal olarak yapıldığı ortada. Ben bu forumda herkese yardımcı olmaya çalışan, hiç kimseyi kırmadan her zaman sorulanları gerek burda gerekse msn de cavplamaya çalışan bir büyüğünüz olarak evvelki gün +17 puandım. Ertesi gün bir baktım eksi bilmem kaç olmuşum.
Bir gün önce yararlı idim ertesi gün birilerine vahiy geldi ben kötü oldum. Üzüldüm doğrusu.
Madem arkadaşlar puan veriyor gerekçesini de açıklasınlar o zaman. :( :( :( :(

Merhaba ;

Büyük harf kullananlara ,türkçeyi düzgün kullanmayanlara ve aynı konu var iken yeni başlık açanlara (-) , bunun yanında da konulara belgeli , kısa sürede yanıt verenlere de (+) veriyorum.

Arkadaşlar,

Nedir Puanlama ?

Puanlama dediğimiz şey standart forum ortamlarında, bir taraftan, rütbe almak,yükselmek, makam sahibi olmak

iç güdüsünü ,diğer taraftanda eşe dosta torpil yapmak, takdir etmek, sevilmeyeni,beğenilmeyeni,hasmı yermek

gibi arzularımızı yerine getirmenin bir yolu.

Peki Bizim bu forumda oluş sebebimiz nedir?

Biz burada ne dilbilgisi kursundayız, ne siyaset arenasında; üyeler ne sorulara cevap vermek zorunda olduğu

için burda, nede verdiği cevaptan dolayı kahraman olmak için.

Herkesin burda olma beklentisi bence bildiklerimizi insanlarla paylaşarak bildiğimizin bir işe yaramasını

sağlamak, bilmediklerimiz konusundada araştırıp doğruyu öğrenmek , ve dahada önemlisi,bu sayede tek geçim

kaynağımız olan muhasebecilik işinde karşı karşıya olduğumuz cezai durumları en aza indirgemek,

Hal böyle olunca burada bize yakışacak engüzel puanlama sistemi her üyenin kendisine ait bir teşekkür

butonu oluşturmak ve her hangi bir açılmış konuda meslektaşlarımıza destek olduğuna inandığımız

arkadaşlarımıza, teşekkür butonuna basarak bir teşekkür iletmek.

Bence bize yakışanda bu olmalı...

saygıyla...

sadece bir öneri;

puanlamayı moderatör bazında veyahut moderatörler ile birlikte forum müdavimlerinin kullanımına açık tutulması daha mantıklı.Puanlama sistemini moderatörler kullansın ( forumda amacın ötesine geçen kişilik atışmaları ve birbirine zıt giden şahısların puanlama ile birazcık olsun rahatladığını görmek pek zor değil) onun için puanlama moderatörlere açık olsun. Yani puanı site moderatörleri versin..konuya göre..eğer yüksek puanlara hediye verilecekse site moderatörlerinin puanları ile olursa daha adil olur..

Aksi takdirde puanlama amacın dışına çıktığı için bence kaldırılsın

sn. manasse

Aynen katılıyorum. :) :) :) Tartışmaları nasıl amacından uzaklaştırıyorsak puanlamayı da ilk günden yozlaştırdık. ??? ::)

Bence de Kaldırılsın Biz burada yanyana 2 masada arkadasımla ıstedıgımız kadar bırbırmıze puan verırırz hediyede kazanırız ozaman :)

sn.manasse nin önerisi çok mantıklı. bence site yönetimi bunun üzerinde çalışma yaparsa daha iyi olur.

Çünkü çok enterasan bişey var.. küçük bi örnek vereceğim.

mesela dolaylı yoldan bir konuya cevap arayan birisi o konu hakkında doğrudan cevap veren kişi için dolaylı yoldan sorduğu soruya cevap alamadığı takdirde teşekkür edip aradığım cevap bu değil diyip hemen eksi puan veriyor. Halbuki konuyla ilgili gerekli önbilgi veriliyor..

Bunun için puanlamanın moderatörler tarafından yapılması daha adil. Aynen Katılıyorum..

Puanlama kaldırılsın diyen üyelerden biride benim...Alomaliyeyi uzun yıllardır takip ediyorum ve çok değerli insanların çok değerli bilgi ve tecrübelerini,paylaşımlarını takip ederek mesleğimin bir çok alanında cevap buldum...Ki bu değerli insanların eksi puan almalarını bugün görünce üzüldüm şok oldum.Eğer puanlama yapılacaksa rica ediyorum moderatörler tarafından yapılsın.

scorpıon ' Alıntı:
Puanlama kaldırılsın diyen üyelerden biride benim...Alomaliyeyi uzun yıllardır takip ediyorum ve çok değerli insanların çok değerli bilgi ve tecrübelerini,paylaşımlarını takip ederek mesleğimin bir çok alanında cevap buldum...Ki bu değerli insanların eksi puan almalarını bugün görünce üzüldüm şok oldum.Eğer puanlama yapılacaksa rica ediyorum moderatörler tarafından yapılsın.

Aynen

mohicans ' Alıntı:
+1 (-15 li biri olarak ::) )

Çok ilginç ya sn. Mohican size bu eksileri verenler ( ya da bana) biraz cesaret sahibi olup çıksınlar bu puanlarının nedeni bir açıklasınlar istiyorum??????????*** ??? :o

sn.manassenin dediği gibi puanlama bence de site moderatörleri tarafından yapılsın. Gerçekten çok mantıklı.

Hakikatende bu eksi puanları görünce sn.Güroy ben çok üzüldüm.Site moderetörü olduğunuz için değil. Her soruya cevapla yardım amacıyla yaklaştığınız için.

Zaten moderatörlük aslında sevimsiz birşey. Belki de tepkiler forumdaşları uyarmak zorunda kaldığımız için oluyordur.
Buna yapacak birşey yok ama, forum kuralalrının uygulanmasını sağlamak için bu yapılıyor. Keyfi değil. Yoksa bu forum asla yaşayamaz.

Bence de puanlama belli kişilerin elinde olmalı. Bazı arkadaşlar foruma geyik muhabbetinden başka katkıda bulunmadıkları halde birbirlerine puan verme yarışındalar.

çok komik bana neden -1 puan verildi acaba?gerçekten bu puanları verenler sebebini açıklasın lütfen...kınıyorum açıkçası...

Sayın Forumdaşlar ve Yöneticiler,
Burada puanlama sistemi kaldırılmalı yorumlarının tamamına katılıyorum.
Bir defa insanın doğasında kişilere ve olaylara pozitif yönlü yaklaşım var.
Ancak ben şahsım adına (-) eksi gördüğüm zaman... Üyelere ve sorulara negatif yönlü yaklaşmaya başlıyorum.
Forumda bir soruya cevap verirken, cevap verip vermemede tereddüt (acaba yine eksi alırmıyım diye) yaşıyorum.
Hatta kimi sorulara cevap dahi vermiyorum. Puanlama sistemi üzerimizde demoklesin kılıcı gibi baskı yapıyor. Sonuçta burada çoğumuzun kimliği gizlide olsa hepimizin bir onuru var.
Tamam insanlar hata yapabilir. Yanlış cevaplar verebilirler. İmla kurallarına uymayabilirler.
Bu o insanların eksi puanla cezalandırılabileceği anlamına gelmez.
Diğer tarafdan Sayın Guroy'un eksi puan verenler duygusal yaklaşıyor tezine katılıyorum.

Bir konu hakkında biriyle ters düşmüş olmamız sürekli eksi puan vermelerine yol açıyor. Bu durumu engelleyen bir kuralda bulunmuyor.

Tamam burası bir bilgi paylaşım forumu herkes kendi bildiğini anlatmaya çalışıyor. Benim içinde eksi puan çok önemli değil.

İş bu nedenle - puan sisteminin kaldırılmasını, teşekkür butonu sisteminin uygulamaya konulmasını, Her 10 teşekkür alan üyeye 1 puan verilmesi sistemine geçilmesini veya yalnızca + puan oy sisteminin benimsenmesini rica ederim.

Ben sorulara çok net ve doğru cevap verenlere, pozitif kelimeler kullananlara + veriyorum.
Ters/alaycı/aceleci cevaplar/bozuk türkçe kullanımına/saygısızlığa - puan veriyorum.

İlk başta ankete kaldırılmalı diye oy kullandım hemen.

Ancak daha sonradan medaratörlerin oy kullanması mantıklı geldi, hatta bir adım daha ileri getirerek sadece oyları belli bir sayının üzerinde mesaj göndermiş olan üyelerde kullanabilirler.

Mesela medaretörlerle birlikte 2.000 puan ve üzerinde mesaj göndermiş kıdemli üyeler de kullanabilsin oy.Bu insanlar bu forma bu kadar emek vermişler, diğer forumdaşlar tarafından da saygınlık kazanmış kişilerdir, bunların art niyetli olarak +/- puan vereceklerini sanmıyorum.

Kimin kime +/- puan verdiğini görebilmesi ise kaosu daha çok artırır.

Ancak kaldırılırsada çok sorun olmaz.
Kalpler kırılmasın yeter.
Verdiğim bir cevaba teşekkür edilmesi beni mutlu etmeye yetiyor arkadaşlar.

ZİNDAN ' Alıntı:
Ancak daha sonradan medaratörlerin oy kullanması mantıklı geldi, hatta bir adım daha ileri getirerek sadece oyları belli bir sayının üzerinde mesaj göndermiş olan üyelerde kullanabilirler.

Mesela medaretörlerle birlikte 2.000 puan ve üzerinde mesaj göndermiş kıdemli üyeler de kullanabilsin oy.Bu insanlar bu forma bu kadar emek vermişler, diğer forumdaşlar tarafından da saygınlık kazanmış kişilerdir, bunların art niyetli olarak +/- puan vereceklerini sanmıyorum.

Kimin kime +/- puan verdiğini görebilmesi ise kaosu daha çok artırır.

.
Verdiğim bir cevaba teşekkür edilmesi beni mutlu etmeye yetiyor arkadaşlar.

Katılıyorum.