eliminator ' Alıntı:anlaşıldı gelir testi için başvurmak zorunlu. cezası neyse ödemeye razıyım, gidip kuyruğa girmeye niyetim yok.
ama aslında sanırım bir ceza almak için tebligat yapmaları, onun sonucunda gelir testi yaptırmazsam ceza ve en üst seviyeden prim ödemem gerekmiyor mu ?
EYLÜLDURU ' Alıntı:Vakt-i Sükut ' Alıntı:Başvurular, 1 Mart'a kadar uzatıldı diye biliyorum ben, doğrudur değil mi?
Henüz uzatılmadı..
fbr ' Alıntı:eliminator ' Alıntı:anlaşıldı gelir testi için başvurmak zorunlu. cezası neyse ödemeye razıyım, gidip kuyruğa girmeye niyetim yok.
ama aslında sanırım bir ceza almak için tebligat yapmaları, onun sonucunda gelir testi yaptırmazsam ceza ve en üst seviyeden prim ödemem gerekmiyor mu ?
Tebligat gelmesine rağmen 1 ay içerisinde gelir tespiti yaptırmazsanız asgari ücretin 2 katı üzerinden tesciliniz yapılır. yaklaşık olarak aylık 212 tl ödemeniz istenir. eğer emeklilik için yaşı beklerken son 7 yıl ssk olma koşulu v.b. durumunuz yoksa, gelir tespiti yaptırmak istemediğinizi söylediniz, şahsen ben 70 tl daha fazla verip isteğe bağlı yaptırmanızı öneririm.
F.KARA ' Alıntı:35- Part-time çalı?anlardan kimlerin ay içindeki eksik bildirilen günlerini genel sağlık
sigortası yönünden 30 güne tamamlama yükümlülüğü bulunmamaktadır?
Eksik gün nedeni ?puantaj? olanlar, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar, Kanunun 5
inci maddesi kapsamındaki haklarında bazı sigorta kolları uygulanan sigortalılar, ay içinde
birden fazla işyerinde çalışıp toplam çalışma süresini 30 güne tamamlayanlar ile kamu
idarelerinde 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) ve (C) bentlerine tabi çalışanlar,
4857 sayılı Kanuna tabi çalışmakla birlikte 506 sayılı Kanunun geçici 20 nci maddesine tabi
sandıklarda çalışanlar için sandıklar Kuruma devredilinceye kadar 30 güne tamamlama
yükümlülüğü aranmaz.
puantaj usulu çalışanlar kısmı hakkında yorumu olan varmı çünkü çok önemli bi huzus
istanbulhakan ' Alıntı:............
Parttime çalışan personeller için bu durum avantajlı hale geleceğini söyledi.
Konu hakkında yorumlarınızı rica ederim
Arkadaşlar 07 puantaj seçimini isteğe göre yapamıyoruz diye biliyorum. Çünkü İşyeri sicil numarası 4 ile başlayan (yani inşaat işyerleri gibi) işletmelerde mecburen 07 puantaj yapmamız hakkında daha önceden sgk da bir yazı yayınlanmıştı hatırlarsanız. bu demek oluyorki inşaat işyerlerinde puantaj 07 kodunu mecburiyetten yaptığımızdan gss li olmamıza gerek yok. Fakat işyeri sicil numarası 2 ile başlayan işyerlerinde 7 kodunu seçemezsiniz diye bir görüşüm var. Yanılıyormuyum. Şöylede bir durum var. Ben her ay bir mükellefe ( inşaat )puantajlı işçi için bildirge ve eksik gün bild. gönderiyorum. Ayda 10 gün gösteriliyor. 2012 ÖNCESİ 30 GÜNDEN AZ ÇALIŞMA BİLDİRİM kısmına girdiğimde Karşıma "Bildirmeniz gereken çalışanınız bulunmamaktadır. " uyarısı çıkıyor. Buda bu görüşümü destekliyor olmalı.NİSANLI ' Alıntı:Bir açık yakaladık yani. Aman yerin kulağı var.