Geriye Dönük Teşvik

Arkadaşlar bu konuyu ne yaptınız ? Başvuru yapan var mı ?
ek ve iptaller için portal açıldı kapandı
yakında açılır
iptal ve ekler portaldan verilecek
genelge eli kulağında
başvuru süreside tahminimce 1 ay uzatılır
dün sgk ya sordum genelgeyi bekliyoruz elden bildirge konuyla iligli almıyoruz portal ile intenrnetten siz vereceksiniz dedi

daha yılbaşında verilecek teşvik ama 3 yılda olsa memurlar o bildirgeleri hataasız girip manuel bu işi yapamazlar eleman yetmez bir kere

4-5 sene önceki ve şimdi iz olmuş inşaat işyeri falan da olsa teşvik imkanı var mı? iz olduğu için giriş yapılamıyor, tekrar mı açtırılacak?
işkurdan hiç çalışan almadık, yine teşvik var mı? Çok okudum ama bu teşvikleri anlamadım, basitce izahı bir yerde var mı?

V2 ekranına geriye dönük bildirge verilmesi için ekran açtılar.
Ekran bir aktif oluyor bir pasif. Neredeyse mayıs ayıda bitti hala işlemler bitmedi. Ben ay başında elden vermiştim onları da aldılar (Toplam 100 küsür bildirge)
iş planım açısından en geç gelecek hafta çarşamba bu işi sonlandırmam gerekiyor nasıl yapacağız bilemiyorum.

Birde ben bir çalışanın üniversite diplomasını verdim sistemden onayladıktan sonra 20 gün oldu hala onu da işleme almadılar. Böyle bir durumla karşılaşan var mı?

Yazılı olarak SGK ya belge vermedim.
İnternetten başvurumu yaptım biraz önce.
Şimdi sgk nın gerekli teşvik kodlarını bildirgede açmasını bekleyeceğim.

Merhaba ;

Açılan ekran hangisi , nasıl başvuru yapılacak şu işi bilen bir işin erbabı detaylı olarak yazabilir mi acaba ?

Daha önce kağıt ortamında başvuruda bulundumu işaretleyecek miyim ?

hangi aylarda teşvkten faydalanıyorum bulamıyorum ki.

yine firmalar ile çalışmak zorunda mı kalacağız yani ?

Luca'nın Rota yazılımını aldık ve dışardan bi firmadan aldığımız kişi aynı rakamalarda değişiklik var rota ek iptalleride otomatik hesaplayacak şekilde hazırlık yapıyor ve ileriye dönük teşviklerinde sorgulanabileceği ekstra bir alanları var. Biz aldık ve kullanıyoruz.