Gümrük Müşavirliği Dekontları.?

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
Gümrük müşavirleri firma adına yaptığı giderleri (İtkib gibi) dekont ile yansıtmış ve parasını almış.Sormak istediğim sadece bu dekonta dayanarak bu Gümrükçünün yaptığı itkib gibi ödemeleri gider yazmak doğru olurmu.?
Çünkü sadece dekont var, İtkibe ödenen makbuz yok ortalıkta.?





Teşekkürler.
Kolay gelsin.
 
Ynt: Gümrük Müşavirliği Dekontları.?

Selamlar.
Bildiğim kadarıyla dekontlar VUK ta tanımlanan resmi evrak kapsamında değillerdir.Ticari mahkemelerde delil niteliği taşıyabilirler.Bu nedenle dekontta listelenen gider unsuru harcamalar dekonta istinaden giderleştirilemezler.Giderleştirilebilmesi için dekontta listesinin belgeleri olması gerekir.Bu arada bu itkib makbuzları gümrük müşaviri tarafından giderleştirilmiş olmasın.Çünkü müşavirlerin bu makbuzları gidere attığını gördüm.Neticede dekontta yazılı tüm giderler size aittir ve elinizde olmalıdır,ancak o şekilde giderleştirebilirsiniz.Saygılar.
 
Ynt: Gümrük Müşavirliği Dekontları.?

Gümrük müşavirliğinin düzenlediği dekontlar tahsilat makbuzu gibidir. Gümrük müşaviri sizden parayı tahsil edip gereken yerlere ödeme yapıyor ve karşılığında ihracatçı firma adıana makbuz alıyor. Siz o makbuzları gider olarak işleyebilirsiziniz.
 
Ynt: Gümrük Müşavirliği Dekontları.?

İtkib makbuzu dekontun ekinde yok ancak.!
Benim kafamı karıştıran noktada burada idi zaten.Olsa gider yazılır tabiki pek tabi.Ancak gümrükçü sadece dekontu gönderiyor, ancak makbuzu göndermiyor.
O zaman makbuzu istettireceğiz.
Teşekkürler.
 
Ynt: Gümrük Müşavirliği Dekontları.?

Dekontta yazılan tüm ödeme belgelerini (hepsi olmaz tabi :) ) isteyiniz.
 
Ynt: Gümrük Müşavirliği Dekontları.?

İtkib mutlaka makbuz verir. Gümrükçüden isteyiniz.
 
Üst