Bende koptum dersten işlerde yoğun çalışmaya başlayamadım, sonuçlar açıklansın hepimiz hızla başlayıp elimizden geleni yapıcaz şu an hepimizin aklı alacağımız notta ve konsantrasyon olamadık. Haziranda başarı bizimdir.
18 gün kaldı yine kabuslar
Bende koptum dersten işlerde yoğun çalışmaya başlayamadım, sonuçlar açıklansın hepimiz hızla başlayıp elimizden geleni yapıcaz şu an hepimizin aklı alacağımız notta ve konsantrasyon olamadık. Haziranda başarı bizimdir.
18 gün kaldı yine kabuslar
Betül hanım ders çalışmaya başladınız mı? bir an önce açıklansa da kurtulsak hakketen dimi
Kesinlikle çalışamıyor garip bir durum oldu kitabı açıyorum ve boş boş bakıyorum aslında denetim sınavına girmedim açıklanmasını beklemem içinde sebep yok ama öbür 2 derste aklım
Stajın bittiğinde yeterlilik başvurunu yaparken verebilirsin ancak yılda 1 tane olmak üzere 3 tane doldurtucaksın. İşyerinde riske bırakma ilk yılı doldurt imzalat elinde bulunsun. Yarın işyeriyle kötü olursan bu konuda sıkıntı yaşama. İşe başladığın tarih ile ilk yılın bittiği tarihi yaz müşavirine imzalat mühürünü bastırt kaldır evde dursun. Mümkünse 100 versinler sınavda ortalama adına işine yarar. İlgili belgeyi bağlı olduğun odandan temin edebilirsin.
arkadaşlar tezkiye notu önemli bimiz müşavir sağolsun 100 lük muhasebeci yoktur benbile 100 lük değilim diye 90 verdi
şimdi maliyet kaldı tek ortalama tutması için 60 almam gerekiyor 100 olsaydı 50 yetecekti şimdi sonuçlar açıklanınca 50 aldığıma sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim.
arkadaşlar tezkiye notu önemli bimiz müşavir sağolsun 100 lük muhasebeci yoktur benbile 100 lük değilim diye 90 verdi
şimdi maliyet kaldı tek ortalama tutması için 60 almam gerekiyor 100 olsaydı 50 yetecekti şimdi sonuçlar açıklanınca 50 aldığıma sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim.
aynen benimde en son işyerim 70 verdi ortalamamı düşürdü çok şimdi vergi ve maliyetten 60 ile geçmem gerekiyor 50 ile geçersem sevineceğim ama muhtemelen yükseltme sınavına girmek zorunda kalacağım
haziran sınavına ilk defa gireceğim sözel dersler özelliklede hukuk ve vergi beni çok korkutuyor sanki hepsi birbirine gireck hiç birşey yapamayacakmışım gibi geliyor kimseye bişeyde söylenmiyor ağzımı açsam yapan nasıl yapıyor çalış yaparsın diyorlar sinirlerim zıplıyor acayip bir stres yaptı şimdiden iki ay nasıl geçer bilmiyorum
hukuk kolay iyi bir ezber yapmak gerek ama kitaplardan ezber zor ben smmm Hotmail adresinden çeşitli hukuk notlarını ezberledim 35 sayfa falandı sanırım 70 ile geçtim ama vergi hukuku hakkaten zorlu bir süreç vergi ve maliyete diğer derslerden çok daha uzun zaman ayırmak gerekiyor.
arkadaşlar forum sitesinde şöyle yazıyor (2014/1 Dönemi SMMM yeterlilik sınavına tek dersten girenler TEOS sisteminde ''Durum Bilgisi'' kısmına baksınlar.) ben 2 dersten girdim teosa baktım değişiklik yok
Şöyle bir şey yazıyormuş: SMMM ODASI'ndan SMMM'yi 2014/1 Döneminde Başarı ile Bitirmiştir
bir kısım kişilerin teosunda böyle bilgiler yazıyor ankara odası diye yazmışlar ama bence teosa bilgiler yavaş yavaş yüklenmeye başlamış ama o kadar başarısız bir sistem ki 'bir öyle bir böyle'ler. açıkçası ben güvenmiyorum . sonuçlar açıklanıncaya kadar teos ta herşey yazabilir silinebilir değişebilir vs.vs.Bunu diyen hangi odaya bağlı acaba? Çok garip bir yaklaşım bu olay. Geçen dönem arkadaş bu hurafe yüzünden ders çalışmaya başladı tek dersi analizdi. Açıklamaya 1 gün kala oda aradı tebrik etti. Durum bilgisinde hala smmm dosyasında yazıyordu. 1 hafta sonra notu teosa sisteme işlendiğinde durum bilgisi değişmiş. Benimde tek ders durum bilgisi mevcut aynı duruyor bakalım sonuca göre bu sistem ne kadar doğru değerlendirelim. İnsanların umutlarıyla oynanmasın.
esrasu bişey soracağım vergiyle ilgili elimde dehanın konu anlatımı var birde smmm hotmail hesabından el yazısı notlar var onları indirdim hangisinden çalışsam daha faydalı olur diğer derslerde smmm notları ile deha kitaplarını karma yapıp çalıştım bunda kitap baya kalın zaman açısından ikisinede çalışıyım desem sıkıntı olur
arkadaşlar haziranda sınava gireceğim vergi kaldı birtek çalışmadığım vergi sınavıyla ilgili çıkan sorular bir daha çıkmıyor diye birşey dıuydum geriye dönük çıkmış soruları taradım gerçektende aynı soruya hiç denk gelmedim diğer derslerde belli aralıklarla aynı sorular gelmiş yalnız vergide böyle bir durum yok vergide çıkan soruları direk eleyerek çalışsam yanlış yapmış olamam demi