Müşteri bulmak kadar elde tutmakta problem..Hala düşük fiyat teklif edip,mükellefin aklını çelmeye çalışan yığınla sözde meslektaşımız var.Bunların arasında rekabet edebilmek gerçekten çok zor..
Giderleri bi şekilde karşılayacak olsak da sanırım en zor kısmı mükellef bulmak..
Bir şekilde ofisi açtığımı varsayıyorum ancak mükellef arama kısmını nasıl yapacağım kısmında oldukça zorlanıyorum. Akıl verin üstadlar
devır etcek veya defter satcak bırını bul 1 yıla yakın onun yanında calıs musterılere kendını tanıt 1yıl sonra defterın olur:d ancak onemlı olan 1 yıllık sure ıcınde tahsılat sorunu odeme duzenı gıbı herseyı takıp et ona gore al
Smmm yim büromu açtım bir yıl olacak neredeyse hiç mükellefim yok. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Müşteri portföyü olan ve büroya müşteri anlamında katkısı olabilecek arkadaşlar ile görüşmek istiyorum. İstanbul sancaktepe tel: 0533 047 29 56 dükkan bana ait.
Smmm yim büromu açtım bir yıl olacak neredeyse hiç mükellefim yok. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Müşteri portföyü olan ve büroya müşteri anlamında katkısı olabilecek arkadaşlar ile görüşmek istiyorum. İstanbul sancaktepe tel: 0533 047 29 56 dükkan bana ait.
Merhaba arkadaşlar. 2009'dan beri bu meslekte aktif olarak çalışmaktayım. Babamın bir arkadaşı var mali müşavir ama şirkette çalışıyor. Ben ofis açacağım, benim şifremi kullan, senden bir beklentim yok, kendine müşteri ayarla, tamamen kendi ofisin gibi düşünerek hareket et, ben şirkette devam edeceğim, sana ticaret odası işleri paslarım, yarı yarıya kırışırız gibi sözler sarf etti. Adam freelance çalış, kullandığım program web tabanlı sen de faydalanırsın, giderlerini karşılayacak kadar müşteri bulduğunda ofisini açarsın dedi. Ben piyasanın durumunu bildiğim için ilk başta freelance çalışmak bana mantıklı geldi. Sonuçta bir ofisim, giderim olmayacak. Yalnız babam ofis olmadan, yeri yurdu belli olmadan bu iş olmaz, ofis kiralayalım, kartvizit basalım, kendini tanıtsın dedi. Babam ticaret erbabıdır. Her şeyi kendi piyasasındaki gibi düşünüyor. Ben de arkadaşlar, akrabalar, eş, dost defterini pat diye vermez, bir süre freelance çalışayım dedim derdimi anlatamadım. Bir çok arkadaşımla istişare ettim, çalışıyorsun, sigortan yatıyor, hem çalışıp hem de bir yandan mükellef toplamaya bak, giderlerini karşılayacağını gördüğünde de çıkar ofis açarsın dedi. Siz ne dersiniz üstadlar? Yaş 28. Evli değilim, ailemle yaşıyorum. Böyle bir maceraya atılayım mı?
Merhaba arkadaşlar. 2009'dan beri bu meslekte aktif olarak çalışmaktayım. Babamın bir arkadaşı var mali müşavir ama şirkette çalışıyor. Ben ofis açacağım, benim şifremi kullan, senden bir beklentim yok, kendine müşteri ayarla, tamamen kendi ofisin gibi düşünerek hareket et, ben şirkette devam edeceğim, sana ticaret odası işleri paslarım, yarı yarıya kırışırız gibi sözler sarf etti. Adam freelance çalış, kullandığım program web tabanlı sen de faydalanırsın, giderlerini karşılayacak kadar müşteri bulduğunda ofisini açarsın dedi. Ben piyasanın durumunu bildiğim için ilk başta freelance çalışmak bana mantıklı geldi. Sonuçta bir ofisim, giderim olmayacak. Yalnız babam ofis olmadan, yeri yurdu belli olmadan bu iş olmaz, ofis kiralayalım, kartvizit basalım, kendini tanıtsın dedi. Babam ticaret erbabıdır. Her şeyi kendi piyasasındaki gibi düşünüyor. Ben de arkadaşlar, akrabalar, eş, dost defterini pat diye vermez, bir süre freelance çalışayım dedim derdimi anlatamadım. Bir çok arkadaşımla istişare ettim, çalışıyorsun, sigortan yatıyor, hem çalışıp hem de bir yandan mükellef toplamaya bak, giderlerini karşılayacağını gördüğünde de çıkar ofis açarsın dedi. Siz ne dersiniz üstadlar? Yaş 28. Evli değilim, ailemle yaşıyorum. Böyle bir maceraya atılayım mı?
piyasada bu kadar smmm olduktan sonra ofis açmak akılsızlıktan başka bir sey değildir.Ofis açmak için bir yerlerden kira.v.s. geliriniz olması gerekir.Zengin değilseniz bu işlere hiç girmeyın; rezil olursunuz.Ortalama bir mükelleften 200 tl aldığınızı düşünün;orasıda garanti değil..en az 20 tane mükellefin olacak ki üç aşağı beş yukarı sizi geçindirebilecek paralar kazanabilirsiniz..
Arkadaşlar Büroculuk yaparak ile zengin olamazsınız.Zenginlikte dediğim İstanbulda ortalama bir semtteki evın 500 bin olduğunu,sıradan bir aracın 50 bın olduğu bir ülkede sizin milletten her ay sonunda 200 tl almak ahmaklıktan başka bir sey değildir.Bu meslek fiilen bitmiştir.Gördüğünüz zengin bürocularında bu isi 90 lardan beri yapan,ayrıca bu işin yanında ticaret yapan kişilerdir.iyi kazanan smmm lerin akıllı olanları bir sekilde piyasayı yakından takip ederek;Ticaret hayatına giriyor..yoksa 100/770 hesaplar girerek ev,bark sahibi olamaz
Merhaba, benzer durumda olduğumuz için konuyu sonuna kadar okudum. Sizin adınıza sevindim, umarım yeni yolda da yolunuz açık olur. Bende sizin gibi sorayım o vakit ( bu arada yaş 40 çocuk 3 SMMM'yim;Merhaba konuyu başlatan kişi olarak yıllar sonra durumlar ne bir bakmak istedim Öcelikle ben ne yaptım, maaşlı olarak devam etmeyi tercih ettim. Fakat eski firmam beni yeni başladığım işten ve eski olanaklardan daha güzel imkanlarla tekrar kendilerine transfer etti. 2013 yılından beri kaldığım yerden devam ediyorum, maaşım ve çalışma saatlerim sanırım piyasaya göre fena değil.
Fakat şimdi burdaki işimi bozmadan bir arkadaşımla birlikte ofis ortaklığı yapmak istiyorum. O tarihte bana cevap veren yeni ofis açmış arkadaşlarımız vardı. Durumlarınız nasıl merak ediyorum. Mükellef sayınızı artırabildiniz mi?
Diğer bir sorumda; ben ruhsat almaya hak kazanmış fakat kullanmayacağım için almamıştım. Şimdi bir süre arkadaşımın ofisini kullanacağım. Bu süreçte geçiş aşamasında ruhsatı almadan önce kendi ismimle kartvizitimi bastırsam çok büyük problem olur mu? Kendi mükellefiyetime başlamadan biraz daha defter bulmam gerek fakat bunun için kartvizitim kendi ismimle olursa şansım daha fazla olur.