İşe Davet Yazısı (ihtarname) Tarihi Hakkında.

Üyelik
18 Nis 2014
Mesajlar
11
Konum
A
Merhabalar;

Personelimizin, işini savsaklaması, işinin başından ayrılıp bir süre gelmemesi, işini yaparken sürekli söylenmesi, personellerimizle sürekli atışması gibi birçok sorunları vardı.

28.05.2015 ve 29.05.2015 tarihlerinde işe habersizce gelmedi.

Kendisine hazırladığım İşe davet Yazısı'nda da ilgili tarihlerde işe gelmediği konusunu belirttim.(Tipik ihtarname örneği, bilirsiniz.)

peki benim bu İhtarname'nin tarihini (Cuma)29.05.2015 olarak hazırlayıp aynı gün göndermem mi daha doğru olur?

yoksa diğer iş günü olan (Pazartesi) 01.06.2015 gününün tarihi ile mi hazırlayıp , 01.06.2015'de göndermem daha doğru olur?

Ayrı ayrı tutanakları da hazırladım aynı zamanda.2 şahit imzası var Tutanaklarda.

İhtarnamede de 2 şahit imzası gibi bir durum yok değil mi?Bildiren imzası kâfidir.?


Teşekkürler.
 
4857 sayılı İş Kanununun 25/II-g maddesine göre; İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü işe gelmemesi, Durumunda devamsızlık nedeniyle işçinin iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce feshedebilir:
Bu durumda yazınızın 3 iş günü olan (Pazartesi) 01.06.2015 tarihli olması halinde daha isabetli olur.
 
2 gün peş peşe mazeretsiz gelmediyse iş akdini fesh edebilirsiniz. Burada yapılması gereken mazeretinin olup olmadığını öğrenmektir. Siz gerekli yazıyı zaten hazırlamışsınız. 6 iş günü süreniz var. Bu sürede noterden yazınızı yollamalısınız. Bu süre 01.06.2015 te başlıyor. Noterden yollayacağınız yazıya örn "1 yada 3 iş günü içinde cevap vermeniz" gibi bir ibare koyarsınız ve bu sürelerin bitiminde hala geçerli bir cevap gelmediyse iş akdini noterden yolladığınız tarihi baz alarak fesh edersiniz. Aradaki devamsızlık günlerini de 15-Devamsızlık olarak bildirirsiniz.
 
Son düzenleme:
... Noterden yollayacağınız yazıya örn "1 yada 3 iş günü içinde cevap vermeniz" gibi bir ibare koyarsınız ve bu sürelerin bitiminde hala geçerli bir cevap gelmediyse iş akdini noterden yolladığınız tarihi baz alarak fesh edersiniz. Aradaki devamsızlık günlerini de 15-Devamsızlık olarak bildirirsiniz.
Noterden yollanan tarihte çıkış işlemi yapılırsa hata yaparsınız, olması gereken , noterden gönderdiğiniz ihtarın kişinin eline ulaşmasından sonra , ihtarda belirttiğiniz süre kadar bekleyip geri dönüş olmadıysa sözleşmesini feshetmek olmalıdır. Örneğin 1,6 da ihtarı gönderdiniz, ,htarda 3 gün süre tanıdınız, ihtarınız kişiye 21.6 da tebliğ oldu, 22-23-24 ü bekleyip geri dönüş olmadıysa 25.6 da çıkışı devamsızlık nedeniyle feshetmeniz gerekir.
Bu arada elbette gelinmeyen her gün için tutanak tutulması sizin hayrınıza olacaktır.
 
Üst