Sn.Şule, bence hepsini işaretleyerek yanlış yaparsanız. Örneğin Nisan ayında 1 gün istirahat raporlu olan bir işçimiz için ben şöyle yaptım:
1 Günlük parasını SGK vermez diyerek APHB de 1 günü kesmedim. 30 Gün gösterdim. Çalışmamıştır kutucuğunu işaretledim.
APHB'ni onayladım. Diğer işçilerin raporu yoktu. 30 gün çalışmaktalar. Onlar her zaman ki gibi yaptım. Kutucuk falanda işaretlemedim çünkü gerek yok.
Fakat rapor 1 günlük bile olsa, atıfet kabilinden APHB de ücretini kesmediğimiz raporlu işçileri, elektronik rapor onayından, orada onaylanaak rapor yoksa manuel çalışılmadığına dair bildirim ekranından raporunu girmek gerekiyor. Bunun süreside eskisi gibi raporun bittiği tarihten itibaren 5 gün değil, raporun bittiği tarihi takip eden ayın 23 üne kadar onaylasak oluyor.
Fakat diyelim ki ben 1 günlük istirahatli işçinin 1 gününü APHB de kesseydim çalışmamıştır kutucuğunu işaretlemeyecektim. 1 gün istirahtli gösterip 29 günlük sigorta primini ödeyecektim. Eksik gün nedeni İstirahat olacaktı. Eksik gün bildirimini ekine raporu ekleyip 23'üne kadar kuruma gönderecektim. Raporu elektronik ekrandan onaylamam veya manuel ekrandan girmemde zorunlu olmayacaktı.