İşverenlerce Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişlerinin Aylık Prim Ve Hizmet Belgesinde Açılan Kısım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pascal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar konuya pek vakıf değilim onun için tecrübenizden faydalanmak istiyorum. Apartman kapıcımız nisan 2016 ayında 10 gün raporlu idi. Bende bildirimi yaparken eksik gün bildirmeyip "istirahatli günlerde çalışmamıştır" işaretledim. Bu konuyla ilgili olarak ;
1- yaptığım işlem doğru mudur
2- Doğru ise bizim kapıcı sgk dan rapor parasını alabilir mi (Mantığım maaşını tam aldığı için alamaz gibime geliyor.)..Bu parayı alması için bizim başka yapmamız gereken var mı?
3- Yukarıda arkadaşın biri rapor bildirilmediğinden 600 tl ceza yedim diyor...bizde bu durumda mıyız?
4- Eğer eksik gün bildirmek istersem, iptal bildirgesi düzenleyip, ek bildirgemi yapmam gerekiyor..(çünkü ayın 23 ne kadar vakti var)

Son düzenleme:
Yaptığınız işlem doğru. Kapıcınız rapor parasını alabilir buna engel değil yaptığınız uygulama. Eksik gün formu vermeyi unutmayın.

Eksik gün bildirim formu var onu dolduracaksınız. Kullandığınız muhasebe veya personel programı varsa onda vardır muhtemelen eğer yoksa internette aratın çıkar. Formun ekine de raporun fotokopisini ekleyeceksiniz. Mayıs'ın 23'üne kadar sgkya verin formu.

Mart ayında 5 gün raporlu olup sgk sı tam ödenen bir çalışanın iş göremezlik parası hala yatmamış görünüyor. Neden olabilir?

Raporu onayladıysanız elektronik sistemden alması lazım şimdiye kadar. Bağlı olduğunuz SGK'yı arayarak sorun ancak onlar verir cevabını.

Eksik gün bildirim formu var onu dolduracaksınız. Kullandığınız muhasebe veya personel programı varsa onda vardır muhtemelen eğer yoksa internette aratın çıkar. Formun ekine de raporun fotokopisini ekleyeceksiniz. Mayıs'ın 23'üne kadar sgkya verin formu.

Üstadım, biz eksik gün göstermedik tam olarak bildirdik...Sadece istirahatli günlerde çalışmamıştır ı işaretledik yinde Eksik gün formu vermemiz gereklimi?

O kısmı yanlış anlamışım eğer eksik gün göstermediyseniz eksik gün formu vermenize gerek yok. Rapora onay verin sistemden yeter.

Merhaba. Çalışanlarımızın rapor paraları sisteme düşmüyor. Kesinti eksik gün yapmıyoruz, çalışan rapor parasını alıp işverene getiriyor..Rapor girişleri tamam ancak bildirgede bu kutucuk işaretlemeleri atladık muhtemelen bundan olabilir mi.? Geriye dönük nasıl düzeltme yapabiliriz..