İşverenlerce Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişlerinin Aylık Prim Ve Hizmet Belgesinde Açılan Kısım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pascal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
SGK e-bildirge sitesindeki duyuru:
AYLıK PRİM VE HİzMET BELGELERİNDE EKSİK GÜNLERİN
BİLDİRİLMESİNE İLİşKİN DUYURU
Bilindiği üzere, 28/09/2008 tarihli, 27011 sayılı resmi Gazetede yayımlanarak
yürürlüğe giren Aylık Prim Ve Hizmet Belgesinin Sosyal Güvenlik Kurumuna Verilmesine
Ve Primlerin Ödenme Sürelerine Dair Usul Ve Esaslar Hakkmda Tebliğin "d.I- Ay/dönem
içinde işe girişi veya işten çıkışı bulunmayan sigortalılar yönünden" başlıklı maddesinde,
"Ay/dönem içinde işe girişi veya işten çıkışı bulunmayan, çeşitli nedenlerle (istirahat,
ücretsiz izin, disiplin cezası gibi) ay/dönemin bazı günlerinde çalışmayan ve çalışmadığı
günler için de ücret almayan sigortalılarm ilgili ay/dönemdeki prim ödeme gün sayıları, ilgili
ay/dönemdeki gün sayısmdan, ücret almaya hak kazanılmamış gün sayısı çıkartılmak suretiyle
hesaplanacaktır." denilmektedir.
Buna göre, ay içinde eksik çalışması bulunan sigortahlarm prim ödeme gün sayıları;
Ay/dönemdeki toplam gün sayısı - Eksik gün sayısı = Prim ödeme gün sayısı
formülü vasıtasıyla belirlenecektir.
Örnek 1: 31 gün çeken ayda 5 gün raporlu olan sigortalının;
Prim ödeme gün sayısı 3 1-5=26,
Eksik gün sayısı 5 olarak bildirilecektir.
Örnek 2: 31 gün çeken ayda 1 gün raporlu olan sigortaimm;
Prim ödeme gün sayısı 31-1 =30 olacağmdan,
Prim ödeme gün sayısı "30" gün olarak bildirilecek ve eksik gün sayısı
girilmeyecektir.
Örnek 3: 30 gün çeken ayda 14 gün raporlu olan sigortalının;
Prim ödeme gün sayısı 30-14=16,
Eksik gün sayısı ise 14 olarak bildirilecektir.
Örnek 4: 30 gün çeken ayda 1 gün raporlu olan sigortalınırı;
Prim ödeme gün sayısı 30-1 =29,
Eksik gün sayısı ise 1 olarak bildirilecektir.
Örnek 5: 28 gün çeken Şubat ayında 3 gün ücretsiz izinli olan sigortalınırı;
Prim ödeme gün sayısı 28-3=25,
Eksik gün sayısı ise 3 olarak bildirilecektir.
İşverenlerimize önemle duyurulur

Bilgi tazelemek adına bir sorum var:

01 Kodu ile eksik gün sayısı bildirilen sigortalıların e-bildirgesini onaylarken İstirahat Sürelerinde Çalışmamıştır kutucuğu işaretlenecek mi? işaretlenmeyecek mi?

mrb

ekim ayı bildirgesi verdim raporlu bir personel vardı raporu bildirdim bildirgede ama çalışmamıştır kutucuğunu işaretlemedim acaba bildirgeyi iptal edip tekrar mı versem? ne dersiniz.... teşkler

eksik günlü verdi iseniz zaten işaretleyemezsiniz. o kutucuk eksik günlü yerine 30 gün ve kazanç gösterilenlerde o kişinin raporlu olduğu sürede çalıştırılmadığını ancak ücretinin tam ödendiğini kurumun anlayabilmesi için.

''İşaretleyemezsiniz'' söylemine istinaden, sistem de işaretlenebiliyor dedim.

''İşaretleyemezsiniz'' söylemine istinaden, sistem de işaretlenebiliyor dedim.

ekim ayı bildirgesi verdim raporlu bir personel vardı raporu bildirdim bildirgede ama çalışmamıştır kutucuğunu işaretlemedim acaba bildirgeyi iptal edip tekrar mı versem? ne dersiniz.... teşkler

sabah ki sorum bu şimdi ben ne yapmalıyım iptal edip yeniden verecekmiyim kafam karıştı bu işaret konusunda....

işçine eksik gün bildireceksen o kutucuğu işaretleme, lakin eksin gün bildirmeyeceksen o kutucugu ısaretlemelısın.
örneğin nisan ayında işçin 10 gün rapor aldı sen eksin gün vereceksin 01 istirahatlı bildirmen yeterli kutucuğu işaretlemene gerek yok ama eksik bildirmeyeceksen yani 10 gün rapor almasına rağmen 30 gün bildirme istiyorsan o kutucuğu mutlaka işaretlemelisin.

olayı özetlemişsiniz tebrikler.

Arkadaşlar 23/02/2015-25/02/2015 tarihleri arası raporunu bize ibraz etmediği için herhangi bir işlem yapılmayan bir işçi için, çalışılmadığına dair bildirim girişi yapılmadığından dolayı 600 tl. para cezası geldi, bundan kurtulmanın (ödemekten başka :)) bir yolu var mı acaba?

Maalesef yok. Yapabileceğiniz ödeme ind yararlanarak biran önce ödemek. Siz sgk önce davranıp geçte olsa rapor bildirimini yapsa idiniz ceza 120 TL olacaktı.
Eğer işçi rapor aldığını gizleyip çalışmaya devam etmedi ise işçinin olduğu kadar işverenin de hatası/kusuru var. İşe neden gelmediğini sorgulamayan işveren cezaya katlanır. Eğer ki işçi rapor aldığı halde saklayıp çalıştı ise hakkında tutanak tutup tazminatsız işten atabilirsiniz, maaşından kesebilirsiniz.

Peki, bu miktarı işveren ödeyecek. Bu durumda bizim buna rağmen rapor girişini onaylamamız gerekir mi? Ne olur ne olmaz deyip onaylayalım mı, ne dersiniz?

Arkadaşlar bu konuda bir fikri olan var mı?

Şahsi fikrim onaylanmasından yana. Sonuçta kişi raporlu mu evet. Sİzin onay vermeniz nedir evet personel bu tarihlerde raporlu anlamına gelmez mi? Tam hatırlayamıyorum ama personele raporlu olduğu günlerde işvereni parasını kesmez tam öderse personel de ssk dan aldığı ödemeyi işverenine verir diye yazıyordu.

Aynen öyle. Eğer işveren eksik gün göstermezse maaşını tam öderse işçi de alacağı rapor parasını işverene vermeli. Tabi bu ne kadar uygulanıyor onu bilemiyorum. Ancak tabiki zorunlu bir uygulama değil. İşveren almayadabilir işçiden rapor parasını.

Stajer öğrencilerin Aralık ayı bildirgesini bugün onaylayıp gönderdim. Korktuğum başıma geldi ve akşam üzeri öğrencinin biri 10 günlük rapor getirdi. Primlerini 30 gün üzerinden ödedim. Şimdi bu durumda raporu Manuel rapor girişinden yapsam ipc çıkar mı? Maliyenin KBS sistemi Ocak ayı sonuna kadar açılmama riskine karşı erken bildirim yapmıştım. Şimdi hangi yolu izlemeliyim acaba?

arkadaşlar sorum olacak 2014 yılında elemanın eksik gün bildirimini "birden fazla" diye yazmam gerekirken "istirahat" yazmışım bununla ilgili düzeltmeyi nasıl yapabilirim, yaparsam ceza yermiyim?

arkadaşlar sorum olacak 2014 yılında elemanın eksik gün bildirimini "birden fazla" diye yazmam gerekirken "istirahat" yazmışım bununla ilgili düzeltmeyi nasıl yapabilirim, yaparsam ceza yermiyim?

Bağlı olduğunuz sgkya dilekçe yazın. 2014'ün ilgili döneminde eksik gün bildirim formunda eksik gün sebebinin 12-birden fazla olduğunu ancak sehven 01-istirahat olarak seçildiğini yazın. Dilekçenin ekine o dönemdeki eksik gün sebebini gösteren evraklarıda ekleyerek verin. Onlar gerekli düzeltmeyi yapar. Eğer o dönemde eksik gün bildirim formuna tüm evrakları koyduysanız sadece sebebi yanlış seçtiyseniz ceza çıkmaz.