İşyerimin Bulunduğu Binanın Altına Kıraathane Açılıyor

Üyelik
1 Haz 2013
Mesajlar
10
Konum
ankara
Selamlar herkese.
Mülkiyeti bana ait olan ofisimin bulunduğu binanın altındaki dükkan satıldı ve satın alan kişi burayı kıraathane olarak işleteceğini söylüyor. Fakat ben çok hoşnut olmadım.Bir kaç defa adamlarla bina önünde karşılaştım ve düşünceleri hoşuma gitmedi. mülkiyet sahibi olarak muvafakatname benden ve benim gibi diğer kişilerden istenmelimi dir. ?? Bunu engelleme gibi bir şansım varmıdır. Bu konuda ne yapabilirim..
Teşekkür ederim...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İşyeri ruhsatı alabilmeleri için tüm kat maliklerinden muvafakatname almaları gerekir.
Fakat bazı belediyeler toplam kat maliki sayısının %70 çoğunluk sağlaması halinde ruhsat verebiliyor.
Apartman yönetiminin vereceği muvafakatname geçersizdir, aklınızda olsun.
 
Mülk sahiplerinden imza alınması gerekli. Muvaffakatname, işyeri yani gayrimenkul sahibinden alınır. O da kendisi zaten. Açılırsa kapattırmanız imkansız. Şimdiden imza vermeyin.
 

Mülk de oturan kişiden alınır muvaffakatname bunun mülk sahibi yada kiracı olması olayı değiştirmez.
İkamet eden hangisi ise ondan alınır.
 
Bina yönetim planında işyeri olarak belirtilmişse herhangi birinden onay alamaya gerek yok.
 
[h=1]İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik[/h]Madde 32
Meyhane, kahvehane, kıraathane, bar, elektronik oyun merkezleri gibi umuma açık yerler ile açık alkollü içki satılan yerlerin, resmî ve özel okul binalarından ve ilk ve orta öğretim öğrencilerinin barındığı öğrenci yurtları ile anaokullarından, kapıdan kapıya en az yüz metre uzaklıkta bulunması zorunludur.


Madde 34
Meyhane, kahvehane, kıraathane, bar, elektronik oyun merkezleri gibi umuma açık yerler ile açık alkollü içki satılan yerlerin açılmasına izin verilirken mesafe ölçümünde, bina ve tesislerin varsa bahçe kapıları, yoksa bina kapıları; kapıların birden fazla olması durumunda en yakını esas alınır. Yüz metre uzaklığın ölçümünde, mevcut cadde ve sokaklar üzerinden yaya yolu kullanılarak, yaya kurallarına göre gidilebilecek en kısa mesafe dikkate alınır.
Bu tür yerlerin açılmasına izin verilirken, o yerin en az yüz metre civarında okul bulunup bulunmadığının yanı sıra bu işyerlerinin özel eğitime muhtaç bireylerin devam ettikleri öğretim kurumları ve okullar dışındaki diğer özel öğretim kurumları ile aynı binada olup olmadığı ve içkili yer bölgesinde bulunup bulunmadığı yetkili idarelerce tespit edilir.

İyi Günler.
 
kat malikleri genel kurulu Bina yönetim Planı nı da değiştirebilir.
Kat malkleri genel kurulu ancak oybirliği ile değiştiremez mi bina yönetim planını sn.nguroy?
Bu durumda zaten kıraathane açmak isteyen mülk sahibi olan kişi, bu yöndeki plan değişimini kabul etmeyeceğinden zaten oybirliğinin sağlanabilmesi mümkün olmayacaktır.
Geriye sadece sn.demiral ın belirtmiş olduğu yakın çevredeki diğer kurumlar nedeniyle açılmasına engel durum olabilir, ki bu da soruyu soran sn.zaman gezginin sağlayabileceği bir engel değil, sadece ruhsat aşamasında belediyenin arayacacağı bir şarttır. Yani okul vs den yeteri mesafede uzaksa, yönetim planında işyeri olarak belirtilmişse,işyeri sahibi olan kişinin kendi işyerine açmak istediği kıraathanenin açılmasının önünü kesebilmek mümkün olamayacaktır.
Bu durumda da ancak yönetim planının hakim müdahalesiyle değiştirilmesi için dava açılabilir.
 
Üst