Karşıt İnceleme Tutanakları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SAYBEL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Re: KARŞIT İNCELEME TUTANAKLARI

Normalde karşıt inceleme tutanagının hazırlanması ymm ve diğer bagımsız denetim kuruluşlaarına ait. zaten onlar bu işlerin parasını anşlatıkları firmadan hizmet bedeli adı altında tahsil ediyorlar. ama tutunağı senin hazırlaman gibi bir zorunluluk yok ,onların işi .ücret alman ise bencede arkadaşların dediği gibi ethik açısından uygun değil.....

Sayın arkadaşlar!

Verdiğiniz emeğin karşılığı ÜCRETtir.
Harcadığınız Zaman, İşçilik, Kırtasiye, Elektrik hepsinin çıktısı PARAdır.
Kaybeden siz olmayın...Ücretlerinizi alın.
Siz hakkınız olanı isterseniz verirler...

Ve....

İyi Çalışmalar diliyorum.
SMMM Nur Arslan

karsıt ınceleme tutanakları

ARKADAŞLAR..!!!!!
LÜTFEN SOYLERMİSİNİZ ACABA MUKELLEFLERİNİZİN NEREDEYSE HER TÜRLÜ İŞİNİ TAKİP EDİP HANGİ YAPTIGINIZ İŞİN ÜCRETİNİ TAM ANLAMIYLA TALEP EDEBİLİYOR VE TAHSİL EDEBİLİYORSUNUZDA!!!!!!!!
YMM KARSIT INCELEME TUTANAKLARINDAN ÜCRET ALMAYI DÜŞÜNEBİLİYORSUNUZ.ÖNCELİKLE KENDİ MÜKELLEFLERİNİZDEN ALDIGINIZ ÜCRETLERE BİR BAKIN SONRA YMM'LERDEN ÜCRET TALEP EDİN LÜTFEN.ÇOK ÖNEMLİ.

Sn.arzu yucel,

Müşterilerinize verdiğiniz hizmet mi yoksa İP mi...(İpleri onların eline vermekten bahsediyorum)
Verilen hizmetin kalitesi ÜCRET le doğru orantılıdır.Kaliteli hizmeti müşteri anlar ve paşa paşa ücretini verir niye vermesin ki.....(Hizmetten anlamayan müşteriyle zaten iş yapmayı da anlamıyorum.)
Ücretinizi bir şekilde alıyorsanız ve karşılıklı saygı ve anlayış da varsa......

Saygılar sunuyor; İyi çalışmalar diliyorum.....
SMMM Nur ARSLAN

Re: karsıt ınceleme tutanakları

arzu yucel' Alıntı:
ARKADAŞLAR..!!!!!
LÜTFEN SOYLERMİSİNİZ ACABA MUKELLEFLERİNİZİN NEREDEYSE HER TÜRLÜ İŞİNİ TAKİP EDİP HANGİ YAPTIGINIZ İŞİN ÜCRETİNİ TAM ANLAMIYLA TALEP EDEBİLİYOR VE TAHSİL EDEBİLİYORSUNUZDA!!!!!!!!
YMM KARSIT INCELEME TUTANAKLARINDAN ÜCRET ALMAYI DÜŞÜNEBİLİYORSUNUZ.ÖNCELİKLE KENDİ MÜKELLEFLERİNİZDEN ALDIGINIZ ÜCRETLERE BİR BAKIN SONRA YMM'LERDEN ÜCRET TALEP EDİN LÜTFEN.ÇOK ÖNEMLİ.

sayın arzu yücel.
büyük harfle yazmanızın sebebeni bilmemekle beraber forumlarda bu şekilde yazıldığında ya sesinizi yükseltiyorsunuzdur yada kızgın olduğunu znlamına gelir. ve genel anlamda bu saygısızlık olarak adlandırılabilir.
lütfen biraz daha özen gösterelim.

ARZU HANIM

Aslında ücret alınamasından yana değilim ama işin kalitesini artırmak ve karşı taraftan bunu istemek niyetinde iseniz bence üret ile bunu taleb etmek daha da iyi olur. Bence bu yolda bir prosedür uygulanmalı ..

ARZU HANIM

Aslında ücret alınamasından yana değilim ama işin kalitesini artırmak ve karşı taraftan bunu istemek niyetinde iseniz bence üret ile bunu taleb etmek daha da iyi olur. Bence bu yolda bir prosedür uygulanmalı ..

karşıt inceleme

Bende bu işi yıllardır yapıyorum ama,hiçbir mükellefe senin incemeleme yazın gelmiş bunun ücretini ver diyemiyorum.İsterizki herşey çalıştığımız işten karşılığını alabilmek.Ama bizim mesleğin cilvesi bu.Mesleğimiz hamallığa dönüşmüş.Vurun abalıya,diyorlar.

sanırım anlaşılmayan birşey var ücreti mükelleften değiş YMM'den talep etmek ve oda kendi mükellefine yansıtır.sonuçta biz emeğimiz ile kazanan insanlarız ve bu raporlar bayaaa bir zamanımızı alıyor ve emek harcıyoruz. biz kendi emeğimize saygı göstermez isek başkasından saygı beklemenin hiç bir anlamı yok.

karşıt inceleme hakkında

arkadaşlar bizim mesleğin bir döner sermayesi yokki yapacak birşey yok.Bziler YMM ücret talep etsek bile onlar bu ücretleri ödemezler.Bunun tartışması olmaz.Eğer zorluk çıkartırsak Vergi dairesi aracılığı ile alırlar.
Benim istedğim.TÜRMOB'un bu musebe ve diğer hakettğimiz ücretleri
bağlı bulunduğumuz odaya mükellefler veya diğer 3.şahıslardan Odaya
ödettirilmesi.Bizlerinde oradan paramızı almamız.O zaman ücretlerimiz inanılmaz olur. O zaman mesleğimizn değeri anlaşılır.Tıpki hastanelerdeki gibi.

selam arkadaşlar,
okuduğum kadarıyla bu konuda bazı yanlış algılamalar var. birincisi biz smmm'ler ymm'ler ile yarışmıyoruz. bence bir mükellef ne ise ymm'de odur. çünkü bizler hizmet satıyoruz. inceleme tutanağına yazdığınız bilgilerin oluşması sırasında ne kadar ter döktüğümüzün farkındasınızdır. zaten zamanla yarışıyoruz, araya bir de ymm raporları girince otomatik olarak zaman kaybı. vakit nakittir deyimi tamamen bize uygun.
yani kısaca bizler ymm'lerden para kopartmaya çalışmıyoruz, emeğimizin karşılığını alıyoruz. mükelleftende emeğimizin karşılığı para almıyormuyuz? bir konuda arkadaşlar haklı; ymm'ler mükelleflerin gözünde bizden daha prestijli. bu yüzden bizler ymm'lerden makbuz karşılığı ücret almalıyız, ymm'lerde tasdik sözleşmesi yaptıkları mükelleflerden bunun bedelini almalı. böylece herkes emeğinin karşılığını almış olur.

hepinize işlerinizde başarılar ve bol kazançlar

karşıt inceleme tutanakları

:oops:
arkadaşım merak edipte işgüzarlık yaptığın konu bence çok hassas bir konu.bence sen bu konunun ehemmiyetini kavrayamamışsın.her yapılan iş şahsi bütçeye olmaz bazen ülke ekonomisi içinde fedakarlıkta bulunmak gerekir.ve bu konuda sizden talepte bulunulan işte çok zamanınızı alacak bir iş değil.....?

Emre bey horoz'a konuyu anlamamışsın diye kızıyorsunuz ama. Siz baştan beri yazılan hiç bir şeyi anlayamamışsınız. Yazınızı okuduktan sonra sizin ya YMM ya da YMM elemanı olduğuğunuzdan eminim. Öyle bir cevap yazmışsınız ki tamamen tek taraflı hiç karşı tarafı düşünen bir kelime yok. Ayrıca hep kendimize çalıştığımızdan bahsetmişsiniz. Yani bu işin içinde iseniz (yazınızdan sanki hiç bu işin içinde değilmişsiniz gibi görünüyor) 3568 sayılı yasada yapmamız gereken işler var ama bir de yaptığımız işlere bakınca ne kadar çok ülke ekonomisine yararlı olduğumuz anlaşılır. Mükellefimizi kaybetmek uğruna vergi ödesin diye yeri geliyor mükelleflerimizle kavga ediyoruz. Kalkıp bize ülke ekonomisine çalışın demeye hakkınız yok.

YMM KARŞIT İNCELEME

Ymm karşıt incelem ile ilgili ücret talebini genelde stajyer arkadaşlar olumsuz cevaplıyor.Nedeni açık;üst görmr anlayışı.Ypılan işin hizmetin bir karşılığı olur.ymm bu incelemeden alacağından belli bir yüzde veya tutarı
SM ya da SMMM ye öderse ne olur.Devle t adına çalışmasını öne çıkarıyorlar.Devlet de ödesin.Yıllarca her ay verdiğiniz KDV nin yıllığını en büyük en küçük fatura ayıklamasını,DİE işyeri sayımı bilgilerini Ba Bs forumlarını ücretsiz yaptılar da ne oldu.Angar yasak diyende devletin kendisi yapan da.Hizmet bedel karşılığı olmalıdır.

Arkadaşlar iyi hoşta, bizde ne yapacağımızı şaşırdık. Gelip tutanağı biz yapalım diyoruz kabul etmiyorlar, yolluyoruz bazı arkadaşlar şikayetçi oluyor angarya sayıyor.Eee her seferindede karşı tarafa gore ayarlıyamıyoruz kendimizi. Ayrıca bu hizmeti defterinizi tuttuğunuz mükellef için yerine getirmiş oluyorsunuz, bizim için değil.

!!!

Öncelikle Bütün Forum üyelerine hayırlı Ramazanlar Diliyorum.

Bu konuda görüş bildiren tüm arkadaşlarımın fikirlerine saygı duymakla beraber şunu belirtmek isterim Yanlış anlamaya sebep olmasın diye ben YMM değilim ve bir YMM ile birlikte çalışmıyorum. Bütün meslektaşlarım gibi bende zaman zaman karşıt inceleme evrakları ile uğraşıyorum, bırakın ücret almayı birde cebimiden kargo masrafı ödüyorum hatta bir kez de YMM ce evrakın kargo ile ödemeli olarak gönderildiğine şahit oldum kendilerine sorduğumda yanlarında çalışan elemanların işgüzarlığı olduğunu söylemekle yetindiler.

Kamu hizmeti olması nedeni ile YMM lere bilgi vermeye V.U.K'nun 256 maddesi gereğince mecburuz, bu mecburiyete uymadığımız takdirde Mük.355 maddeye göre Usulsüzlük cezası salınacağı da hüküm altına alınmıştır. Bu yetkiyi YMM lere kanun verdiğine göre eğer bu iş için bir ücret talep edilecekse buda kanunda açıkça belirtilmelidir.

Benim şahsi fikrim YMM lerin karşıt inceleme tutanağının meslek mensuplarına düzenlettirmesi ücrete tabi olmalı, Kendilerince işyerimize gelerek düzenlenmesi bedelsiz olmaldır.

Saygılarımla

merhaba arkadaşlar...Bu konu üzerine yazılanları okudum.ben de naçizane kendi düşüncelerimi buraya yazacağım.Ben de bir smmm bürosunda çalışıyorum ve bunca işimizin arasında bir de karşıt incelemelerle uğraşmaktan müzdaribim.Ben bu konuda şöyle bir düşünceyi benimsedim.İl dışından bize gelen karşıt inceleme tutanaklarını doldurup ödemeli olarak gönderiyoruz.Ama bizimle aynı ilde olan tutanakları kesinlikle göndermiyoruz.Hatta bu konuda yakın zamanda br ymm firması yetkilisyle kıyasıya tartıştım.Bana böyle birşey olamaz, sizin işiniz bu deyince tepemin tası attı.Bizim işimiz sizin ameleliğiniz yapmak değil.BA BS lerle uğraşıyorum, bir de sizin angaryalarınızla uğraşamam.Firmaya ait tüm bilgi ve belgeler burada...Bizim görevimiz bunları istediğiniz anda size sunmaktır.Bunları göstermekten imtina edersek o zaman haklısınız.Ama bunu yapmıyoruz.Gönderin bi arkadaşımızı buraya.Defterler burada.Gelsin.Ne istiyorsa sunalım.İstediği herşeyi veririz kendisine.Yazsın tutanağını.Bir çayımız içsin.Ondan sonra da selametle uğurlayalım kendisini.Ama sizin dediğiniz gibi olmaz dedim.Baktım halen birşeyler sözyelemeye devam ediyor.Kızıp yüzüne kapattım telefonu.2 hafta sonra tekrar aradılar aynı yerden.Göndermeyecek misiniz dediler.Ben de göndermeyeceğiz, siz gelin alın.Defterler burada.Buyursun gelsin bi arkadaşımız.Kendisini ağırlamak bize şeref verir dedim.Offf çekti....Tamam beyefendi dedi...
Gönderdiler birini.Bana mesleki dayanışmadan söz etmesin kimse....Ymm firmalarının çoğu sm ve smmm leri emir erleri gibi görmeye alışmışlar.Dayanışma derseniz ben buna gülerim....Para meselesine gelince....Bence para alınmamalı....Bunu pek te doğru bulmuyorum.Amam aynı il içindeyseniz derim ki gelip kendileri doldursunlar...Hiç uğraşmayın

karşıt inceleme tutanaklarını mecburen dolduruyoruz. Ama ücret alanını hiç duymamıştım.
Ücret alsaydık seve seve doldururduk heralde :)

Ynt: Karşıt İnceleme Tutanakları

Şu an sabahın 5' i ve ben ancak az şekerli sade kahvelerle çalışabiliyorum. Sebebi de yarın sabah gönderip kurtulmak istediğim 12 tane inceleme tutanağı. Üç saatte ancak 9 unu bitirebildim ve bitik bir haldeyim.

600'lü, 320' li, 391'li, 191'li muavin dökümü, alış faturalarının fotokopisi, KDV beyannamelerinin fotokopisi, muhtasar beyannamesinin fotokopisi, tahakkuk ve ödendi fişleri, yevmiye defterinin üst ve arka sayfasının fotokopisi, yevmiye kaydının fotokopisi, banka/posta dekontu fotokopisi ıvırı zıvırı falanı filanı. Bu kadar teferruatlı olmaması gerektiğini düşünüyorum. Tek bir mükellefimiz için 4 inceleme raporu gelmiş ve bu raporlar için harcadığımız zaman, KDV beyannamesini yapmak için harcadığımız zamandan daha fazla!

Hülasası arkadaşlar, Yeminli Hocalarımız bu işe bir çözüm bulsunlar. Ya para ödesinler, ya da kalem bırakacağız :D

Sahi, muhasebeciler için grev veya lokavt hakkı neden yok yahu! :D