Ynt: Karşıt İnceleme Tutanakları
Öncelikle Alomaliye forumuna üye olmaktan mutluluk duyuyorum ve istediğimiz bilgileri temin edebiliyoruz.
Ben Yeminli Mali Müşavir yanında çalısıyorum ve gittiğim her yerden zorluk için de evrakları alıyorum ve oraya giderken randevu almak bile zor oluyor.Mali Müşavirler beyanneme zamanlarında Yeminli den gelen arkadaslara randevu vermek zorunda değildir.Evrakları da bazi Yeminli Mali Müşavirler istemiyor bazıları istiyor ama alınması gerekir cünki bir ispat aracı olarak kullanıyorlar faturalar ise bazıları kod da cıkınca o firmanın tüm bilgilerine ulasmak için istiyorlar zaten sizden istenilen faturalar firmanızın yapmıs olduğu en yüksek alış faturalarını istiyorlar.
Evet gittiğim müşavirler para istiyor ama makbuz kesmesi ve Yeminli'den karşıt inceleme karşılığında para istemesi için öyle bir kuralın veya maddenin gösterilmesi gerekiyor
Kerem21 ' Alıntı:Sayın crazy2477,
Tabi ki karşıt incelemenin ruhuna aykırıdır. Bizzat gelinip işyerine bakılması, defter ve belgelerin raporu imzalayanca kontrol edildikten sonra imza edilmesi gerekir. Ancak kazın ayağı öyle değil ki, lafım meclisten dışarı, sanmıyorum ki pek çoğumuz defter ve belgelerimizi incelemeye anında ibraz edebiliyoruz. Şahsen bizim daha 2008 yılına ait olup döküm bekleyen ve büroda yer işgal eden defterlerimiz mevcut. Bizatihi yeminli gelse, hem rezil olmakla kalmayacak üstüne üstlük raporu da yazamayacağız.
Ancak yeminli üstatlarda bunu koz olarak kullanmasınlar istiyoruz. Bir karşıtın doldurulmasını anlayabilirim, ama muavin dökümleri, fatura fotokopileri, kdv beyannameleri ile tahakkuk fişlerinin istenmesini anlayamıyorum. Neticesinde karşıtın kendi içinde yazdığımız bilgilere itimat edilmiyor mu ki bunlarda ek olarak isteniyor?
Öncelikle Alomaliye forumuna üye olmaktan mutluluk duyuyorum ve istediğimiz bilgileri temin edebiliyoruz.
Ben Yeminli Mali Müşavir yanında çalısıyorum ve gittiğim her yerden zorluk için de evrakları alıyorum ve oraya giderken randevu almak bile zor oluyor.Mali Müşavirler beyanneme zamanlarında Yeminli den gelen arkadaslara randevu vermek zorunda değildir.Evrakları da bazi Yeminli Mali Müşavirler istemiyor bazıları istiyor ama alınması gerekir cünki bir ispat aracı olarak kullanıyorlar faturalar ise bazıları kod da cıkınca o firmanın tüm bilgilerine ulasmak için istiyorlar zaten sizden istenilen faturalar firmanızın yapmıs olduğu en yüksek alış faturalarını istiyorlar.
Evet gittiğim müşavirler para istiyor ama makbuz kesmesi ve Yeminli'den karşıt inceleme karşılığında para istemesi için öyle bir kuralın veya maddenin gösterilmesi gerekiyor