personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair

herkese merhabaa... bende açıklanmasını bekliyorummm heyecanla ilk girişimdii... sizleri okuyordumm bende katılayımm dedim...

brn34 ' Alıntı:
arkadaşlar size bir soum var.tek dersi olup 4.yada 5.hakta olan ve 50 alırımla alamam arasında gidip gelen var mı benim gibi????yani emin olamayan
lemsan arkadaşım bende aynı durumdayım. Kasım sınavı 4.hakkımdı. Tek dersim vergi kaldı. Umarım verebilirm ama geçen sınavlarda geçme durumu olan arkadaşlarım kalınca bende kağıdıma güvenemiyorum. Sınavda ilk 2 sorunun tamamını yaptım. 4. sorumun yarısı doğru yani geçedebilirim ama kalada bilirim. ama şunu çok iyi biliyorum bu strese daha fazla dayanamayağım heralde :(
Hepimiz için hayırlısı olsun inşallah...
[/quote]

konu vergiyse herşey olabiliyo. ben geçen sınavda kira istisnasına atmasyon bişeyler yazdım hiç bi bilgim yoktu. beyan dönemlerimde de birinde hata vardı ötv yi falan da yazmamıştım. 75 gelmişti

brn34 ' Alıntı:
arkadaşlar size bir soum var.tek dersi olup 4.yada 5.hakta olan ve 50 alırımla alamam arasında gidip gelen var mı benim gibi????yani emin olamayan
lemsan arkadaşım bende aynı durumdayım. Kasım sınavı 4.hakkımdı. Tek dersim vergi kaldı. Umarım verebilirm ama geçen sınavlarda geçme durumu olan arkadaşlarım kalınca bende kağıdıma güvenemiyorum. Sınavda ilk 2 sorunun tamamını yaptım. 4. sorumun yarısı doğru yani geçedebilirim ama kalada bilirim. ama şunu çok iyi biliyorum bu strese daha fazla dayanamayağım heralde :(
Hepimiz için hayırlısı olsun inşallah...
[/quote]

sen geçmişsin arkadaşım.

benim 1.sorum tamam ama kelime kelime hani o yapı kooperatifi olayı varya orda ilişkili kişi falan demedim.Yapı kooperatifinde inşaat işini üstlenen kişiler ile işçi işveren ilişkisi içinde olanlar diye yazdım.Arsa tapusu ,yapı ruhsatı tamam,4 madde tamam.ancak son bir cümle vardı kkoperatiflerin kat karşılığı...diye devam ediyor o yok

2.sorum tamam
3.soruda teslim sayılan halleri yazdım,matrahtan %8 kdv hesapladım emsal falan yok
4.sorum yanlış

işte bu durum???sen 1.soruyu ne yazdın tam olarak yazabilir misin bana

Şimdi aklıma geldi; geçen Temmuz ayındaki sınavda inanılmaz bi heyecan vardı. 7/9 yapmıştım:))))
Yok yok; aman ha; birisi yazmıştı; 7/8 yaptım mı ? ne yazmıştı? Ordan biride yazmış;
7/10 yaptım bende falan diye:)

Sonra demeyin; Dayıhan böyle yazmış falan.. Stresi kontrol etme ve yönlendirmek; sakin olmak sanattır.. İnsanlar hayatının hep böyle anlarında hatalar yapmıştır.
Hep derler ki; Çok stresliyken; çok neşeliyken; çok kızgınken karar almayın derler.. :) konuyla alakası yok anlatim dedim:) zaten kimse pek dinlemeyecek:)

Ayrıca, SMMM olmamış bi arkadaşın zaten eğitim süreci devam ediyor, kötü bi şaka yapmış arkadaş, ama, şahsen büyük olarak Üstad olmuşların ona ilk okul bebesi gibi çekişmeyi değil;
Sosyal anlamında; telkin etmeyi, uyarmayı, hoşgörmeyi, rahat olmasını, yardımlaşmayı öne çeken bir tutum da olmasını ve gerçekten bu mesleğe ömür boyunca hizmet etmiş; YMM olan üstatlarla inşallah bir gün aynı duygularda yer alırız...ve bunuda eğiterek, anlatarak yürürüz....

Eksiklerimiz olacaktır; eksik arkadaşlar olacaktır. Denli , densiz, kopuk olacaktır.. AMa, bilin ki; sizin bişi yapmanıza gerek yok; onlar ilerki zamanlarda kendi kendilerini çekerler piyasadan.....

Son hakları olan Dostlar var gördüğüm kadarıyla; Mevlam Yardımcınız olsun. Eğer güzel insanlar yetiştirip; onlara ekmek, aş, esnafa doğru hesap çıkartacaksanız; gönlünüzden güzeli geçiyorsa; samimiyetle söylüyorum ki; Yüce Mevla verir sana... Verecektir de..

Diğer dostlarda sakin olsun. Benim :) Kasım sınavında 2 tane kaldı; Hukuk ve Analiz:) Ve yattığım için o derslerden ters köşeye...Merak etmiyorum:) geçmem mucize ötesi bişi......

AMa, size tavsiyem; açın google dan çok güzel hareketler bunlardan:) babayı seyredin...
Ne söylesem yersiz... Ama, yapamayacağınız şeyler için üzülmemek lazım. Top size geldiğinde gerekli çalışmayı yaparsınız da zaten.

Bu arada, bu heyecan esnasında ncr'ydi sanırım; o arkadaşın 7 gün üyeliği dondurulmuş heralde. Hoş olmamış; modetör olan arkadaşların bu heyecanı eğitirek, anlatarak, gerektiğinde kendi yapanın o hakareti silerek göstererek; özür dileyerek vs. hukukla bunu anlatmasının daha doğru olacağını şahsen düşünüyorum.
Çünkü, bizden önde olanlar; Devletin mekanizması gibi, direk ceza; bas kırmızı kartı olmaz...
Doğruyu anlat; öğret, göster... yapmazsa gönder...

Hissettiklerimdi; küçük hissediyorum:))))
Sevgiyle...
Şuna inandım ben; Mali müşavir olmak için; önce; ruhen, beynen hazır olacaksınız.. bilgiyi mıknatıs gibi çekiyor ve zaten oluyorsunuz...
Bunun Üstatlık mertebesinde hukukunu almayan, ruhunu almayan kiraya veriyor, vs ile günü kurtarıyor sonunda o ömrünü verdiği mesleği kendi tarafından sakatlıyor...

Onurlu ve güçlü olmanızı diler; güzel heyecanlar; güzel haberler dilerim...
Saygılarımla...

Kardeş belgeyi aldıktan sonra smmm sıfatıyla 5 dakika mola şeklindeki köşe yazısı kısımlarında seni görmek isteriz...

Ayrıca Nrcn ın üstadın tabiriyle kırmızı kart görmesini ben de tasvip etmedim.

Seviyeli sedece birazcık heyecanlı kıpır kıpır bir arkadaştı.

Yasağının kaldırılmasını sayın moderatörümüzden bende rica ediyorum.

ben onlarıda yazdım yani 1. sorum tama çok yakın. sadece kanunda paranteziçinde yerler vardı onları çalışmamıştım ortakdışı eylem filan onu yazmadım. 2. soru zaten en kolay soruydu bana. 3. soruda bende emsal hesaplamamıştım onu yanlış kabul edip hiç hesaba bile katmıyorum. 4. sorudada 2006 aynı kalacak dedim ama 2007 yılının karını 24000 olarak hesaplamıştım, 32000 olması lazımmış:(.
umarım herkes emeğinin karşılığını alır. ama dediğim gibi vergide hiçbirşey belli olmuyor. geçicem diyen kalıyor,kalıcam diyen geçiyor.

karakule1702 ' Alıntı:
Yanlış anlaşılmasın. Hoş bir yazı olmuş...

Teşekkür ederim. Bakış açısı valla değişiyor. Düşünün mali müşavir, bunda olmazsa bir sonrakinde.. Olacak.. Ama, bir sonrakinde inşallah, bilerek ve zaman ayırarak daha rahat yapabiliriz.

Ben aslında bir şeyi daha iyi öğrendim; hiç bir şey bilmiyormuşum ve hiçmişim:))) yok ule :)

Tesmer için bi tiyo vereyim önemlidir bu konu. Biz heralde, Vicdanı, Allah'ı, Devleti ve Mükellefi kavşağında o "dur, geç " lambasını sallayan adamlar gibiyiz:)

Ha, o sosyal sorumluluk anlayışını iyi kavrayın; hukukun üstünlüğüyle yürüdüğünüzde, tüm yazılarınızı "yalakalık" kavramıyla değil; ona bütünlük katarak, doğru anlamları samimiyet ve uygulamada "Komisyon Üstatlarının " belgeyi bu insana verirsek; gönlümüz en azından rahat eder.. Hakkını verir bu insan dedittirmelisiniz...
Ver sınavı, ezberle geçin yanında; bizim yetiştiğimiz insanlarda da olan bu sosyal sorumluluk alanını gerçekten kalbende inanarak vurgu yaparak anlatın.. Konunun içinde geçsin...

Ben:) 7 dersin 1 tanesinden 60 diğer 4 tanesinden 50 almışım:) İlk bi bakalım dedim hani:)
Ama, Orda onu hissettim. Çırak, usta ilişkisini bilirsiniz. ORdaki insanlar 10 kez bizim bildiğimizi yutmuş, kanun yazıyorlar:) okuduklarımızı, uyguladıklarımızı...

Ha, birde Tesmer'e ve komisyona birşey yüklemeyin. Her sınavın okunması başlı başına başka bişi:) ve herkesin sınavı/herkes için önemli. Başka bişi daha; sadece şunu araştırın; geçen Temmuz ayında; bitirme sınavına kaç kişi girdi; bu Kasımda kaç kişi girdi; her dönem 1000'er 1000 er artarmı bilmem:) ama, Açıköğretim kadar oluyoz heralde:)

Temmuzdaki sınavda ; anfilere 3 kişi oturuyorduk; şimdi 4er'e çıkardılar nerdeyse....
Onun için zaman uzuyor diye; Hakkaniyet anlamında düşünüyorum. Çünkü, sürekli giren çoğalıyor...

Neyse; güzel heyecanlar; Ayrıca, Karakule dosta teşekkür ediyorum.
İnşallah gelirim.
Saygılarımla...

LEMSAN ' Alıntı:
ÜZER ' Alıntı:
iş güç herşey bi kenarda kaldı.elim işe gitmiyor.ne oacak bizim bu halimiz.bari bugün açıklasalardı.cuma da oldu.ayıp artık.bizde rekor kıracaklar galiba.

Bende senin gibiyim arkadaşım.tek ders 5.ve son hakkımı kullandım.50 alırım yada alamam işte aynı aynı kabus.allah yardımcımız olsun

geçen hafta bir arkadaş haftaya cumaya kaldı deyince olmaz diye düşünmüştüm. ama şimdi haftaya cumaya bile inanırım. kesin bir vukuat var bu değerlendirmede. bir yerlerde hata yaptılar. uğraşıyorlar bence

[quote kesin bir vukuat var bu değerlendirmede. bir yerlerde hata yaptılar. uğraşıyorlar bence
[/quote]

ben de katılıyorum. ve de Mart sınavının 10 gün ileriye atılmasında tesmeri sıkıştıralım diyorum tekrar.

bende bugün diye çok umutlandımm.... gerçi kasımm 2007 sınavı 4 şubat pzt açıklanmış amaaa... genellikle cumaları seçiyorlar diee düşünmüştüm... araya haftasonu girer, insanlar yatışır diye düşünürler...

bugünde aranmadık peki ööle olsun bakalım

erteleme çok zor. sonraki hafta a b grubu sınavı var. sonraki haftada yerel seçim. yani takvim müsait değil

ŞAYLAN ' Alıntı:
LEMSAN ' Alıntı:
ÜZER ' Alıntı:
iş güç herşey bi kenarda kaldı.elim işe gitmiyor.ne oacak bizim bu halimiz.bari bugün açıklasalardı.cuma da oldu.ayıp artık.bizde rekor kıracaklar galiba.

Bende senin gibiyim arkadaşım.tek ders 5.ve son hakkımı kullandım.50 alırım yada alamam işte aynı aynı kabus.allah yardımcımız olsun

Şaylan dostum diğer konuda senin yazını okuyunca dedim ki, Allah kalbine yüreğine sağlık versin...
Güzel olacak inşallah. Ama, şunu asla düşünme, yaşın genç anladığım kadarıyla; ve şunu da unutma... SMMM ünvanı; 2 , 3 , 5 , 10 yıllığına değil; ömür boyu kullanılan meslek. ve beynin doğru işi yapıyorsa koltuğunda gider yine üretirsin bu konuda....

2 yıl hiç birşey... Geriden gelip bitirirsinde... Bazen damla olup, aynı betona ardı ardına düşmekte lazım....
Ben alacağına inanıyorum. Ama, insanoğlu kötü zamanada hazırlıklı olmanı dilerim. Dünyanın sonu değil; sadece geriye dönüp; bu kez, güçlü şekilde geleceksin... unutma, bana deseler ki; 5 yıl sonra mali müşavir olacan.. Evet derim..

Çünkü, herkesin ünv. mezunu olduğu bu dönemlerde; 10 yıl sonra belki bizim gibi şu anda işte çalışanların artık bi önemi kalmayacaklar. İşten ayrıldığınızda; yaş 40 ? tekrar işbulma sorun olur?

Tavsiyem sonuç ne olursa olsun; Dön ve tekrar başla...
Yarış Atlarının azmini severim. Kazanamazalarda; tekrar tekrar aynı şeyi denerler...
ki ben biliyorum ki; kazanmak / kazanmamak sadece elinde....

Bizide haberdar edersen seviniriz:)
Hadi hayırlı olsun diyeyim sana......Benim gibi ruhsuz bi adamı bile mahvettin:) Sağlığını kaybetmişsin yaf:)
- Rahat ol;
Bizim bi arkadaş alınca ruhsatı;:))) bi baktı; kriz var; tüm mükellefler gidiyor:)))
Ben onun için Mart'a bıraktım:))) krizden sonra aççam:)

Dostum unutma; bu belgeye 10 yıl sonra daha çok ihtiyacınız olacak. Yaşlanacaz öyle yada böyle.. Ters iş bulma sorunu yaşarsak, avantajımızı kaybedeceğiz... Daha ağır işleyecek belki çark.. Çocuklar ünv. vs gidecek:))) ama, ruhsatı 3 yıl sonra bile alsanız sizin için şanstır...

Hayatınız için önemli Belgeyi; Sadece, 1 yıla, 2 yıla endekslemeyin...
Sevgiyle...

zaman su gibi geçiyor... kasımda hiç çalışmadım nasıl olsa ilk defa giriyorum ne verirsem kardır die.... şimdi de diğeri geldiii... bilmiyorumki napıcaz.... bir iki tane kaldıysa zaman yeterde fazlaysaaa umut yok...

bunlar haftaya cuma bıle acıklamazlar belkı
beklemek ıyı degıl bos bos en ıyısı baslamak calısmaya

nasıl çalışalım alıyor mu kafa mümkün değil aklım hep sonuçta