personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

atitr1 ' Alıntı:
ardadonmez ' Alıntı:
arkadaşlar maliyetten ne yapacaz hangi kitap üzerinde daha çok çalışalım önerileriniz var mı kasımda vermem grekiyo bu dersi meslek hukukuna hangi kaynaktan çalışalım notları olanlar son değişiklikleri kapsayacak şekilde bu forma atmalarını istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

arkadaşlar maliyetten neye çalışmamızı tavsiye edersinizi acaba komisyonda kim var bir öğrenebilsekte onu kitabına çalışsak. bilgisi olan varsa ve bilgilendirirse çok sevinirin.

arkadaşlar maliyetle ilgili kitap tavsiyesi olan varmı

işte budur arkadaşlar.ben foruma girmeme kararı almıştım.evet istemek başarmanın yarısıdır.bir kaynak belirleyip ona düzgün bir şekilde çalışırsak olmayacak diye birşey yok.çok fazla kafa karıştırmaya gerek yok bence.strese girdikçe dersi anlama düzeyi düşüyor.moral bozmaya gerek yok.herkese başarılar.

dokuzsafak ' Alıntı:
Öncelikle Bütün Stajyer arkadaşlara başarılar diliyorum.
Ben İlk olarak Kasım 2007 sınavlarına girdim. Yaklaşık 2 yıldır muhasebeyle alakasız bir işte çalışıyordum ve bir saat bile olsun ders çalışamamıştım. O sınavlarda sadec e meslek hukukunu verdim. Sonraki sınavdan (Mart 2008) çnce bir muhasebe bürosunda çalışmaya başladım. Sadece sınavdan bir gün önce ders çalışma imkanım oldu. Fin. Tabl. Denetim ve genel hukuğu verdim. En son temmuz sınavında ise iki hafta sonu ile sınavdan önceki cuma günü çalıştım. Geri kalan üç dersi verdim. Staj notum 91 olmasına karşın genel ortalamam 70.
Şunu demeye çalışıyorum. Temmuz sınavına zordu diyen arkadaş bu işi bıraksın. Ne bekliyorsunuz ki? 2x2 kaç eder gibi ilkokul soruları mı? Çalışmadan emek sarfetmeden sınavlara giriyorsunuz. Sonra da sınav zordu. Çok zorluyorlar gibi bahanelerle bu işe yeni başlayan insanların da aşkını şevkini kırıyorsunuz.[/b]İlk defa sınava girecek arkadaşlar. Sakın gözünüz yılmasın. Öyle aylarca yıllarca çalışmanıza bile gerek yok. Düzenli bir şekilde günlük 2 saat çalışmayla çok rahatlıkla bu sınavı halledebilirsiniz. Şimdiden başarılar.
SMMM Adil ŞAHİN

Helal osun size Adil Sahin.

sadece bir gün çalışıpta finansal muhasebe,denetim ve genel hukuğu veren arkadaşı tebrik ediyorum.sınava girecek arkadaşlar; bu dersleri boşverin bence diğer derslere asılın :)
millet denetimden geçicem diye kendini boşuna yırtıyormuş :)

maliyet ve yönetim muhasebesi dersine prof.dr.kamil büyükmirza'nın kitabından çalışmanızı tavsiye ederim .gazi yayınlarından çıkmış bir kitap.en son 2008 yılında 12. baskısı piyasaya çıktı.piyasadaki diğer kitaplara göre kalın bir kitap,toplam 808 sayfa fakat kitabı bitirdiğinizde bu dersten geçmemeniz için bir neden kalmayacaktır.konu anlatımları ve örnekler derse hakim olmanıza yeter.
5786 sayılı yasayla yeniden düzenlenen 3568 sayılı meslek kanunu ismmmo sitesinden bulabilirsiniz.yeni hükümler koyu puntolarla yazılmış ve değişiklikten önceki hükümler de dipnot halinde gösterilmiş...
herkese başarılar...

iş temposu gayet yoğun olan bir işyerinden eve pestili çıkmış bir halde dönüyorsun. Derslerin çoğu ezber kafaya girmesi için bayağı bi konsantre olman gerekiyor. Eeee bunun yanında bir de evlisin = sosyal hayat müessesesi var gelen-giden falan derken (çocuğu saymıyorum.)

3 dersten giricem kasım'da

Bu sebeplerden ötürü kasmıyorum; acelem yok sakin sakin.

hadi canım çok kolaymış dua et ezberlediğin yerden çıkmış. nokta atışı çalışmışsın tutmuş. değilse o kitapları baştan sona anlayarak çalışmak denetim bile 1 hafta sürüyo anlayarak çalışmak diyorum ezberlemek değil.

Gerçekten çok güzel Şeyler yazmışsınız morale ihtiyacımız var ben de ilk kez gireceğim hedefim7/7 inşallah bi aksilik olmaz 1 eylülden beri çalışıyorum 4 dersi bitirdim bakalım inşallah hayırlısı
dokuzsafak ' Alıntı:
Öncelikle Bütün Stajyer arkadaşlara başarılar diliyorum.
Ben İlk olarak Kasım 2007 sınavlarına girdim. Yaklaşık 2 yıldır muhasebeyle alakasız bir işte çalışıyordum ve bir saat bile olsun ders çalışamamıştım. O sınavlarda sadec e meslek hukukunu verdim. Sonraki sınavdan (Mart 2008) çnce bir muhasebe bürosunda çalışmaya başladım. Sadece sınavdan bir gün önce ders çalışma imkanım oldu. Fin. Tabl. Denetim ve genel hukuğu verdim. En son temmuz sınavında ise iki hafta sonu ile sınavdan önceki cuma günü çalıştım. Geri kalan üç dersi verdim. Staj notum 91 olmasına karşın genel ortalamam 70.
Şunu demeye çalışıyorum. Temmuz sınavına zordu diyen arkadaş bu işi bıraksın. Ne bekliyorsunuz ki? 2x2 kaç eder gibi ilkokul soruları mı? Çalışmadan emek sarfetmeden sınavlara giriyorsunuz. Sonra da sınav zordu. Çok zorluyorlar gibi bahanelerle bu işe yeni başlayan insanların da aşkını şevkini kırıyorsunuz.[/b]İlk defa sınava girecek arkadaşlar. Sakın gözünüz yılmasın. Öyle aylarca yıllarca çalışmanıza bile gerek yok. Düzenli bir şekilde günlük 2 saat çalışmayla çok rahatlıkla bu sınavı halledebilirsiniz. Şimdiden başarılar.
SMMM Adil ŞAHİN

BağımsızDenetçi ' Alıntı:
Ben temmuzda çok şükür 7/7 verdim ... Ama genelde arkadaşlardan edindiğim izlenimlere göre Temmuz Sonuçları aşağı yukarı şöyle geldi...

Muhasebe : Konuşmaya luzum yok.. ( İlk kez girecekler için Kapanış fişine kadar + B.Defter çizerseniz yaptıklarınız doğruysa GT ile Bil. gerek kalmadan 75-80 alabiliyorsunuz. )

Analiz : Geçen dönem ( mart - 2008 ) sordukları yanlış soru yüzünden komisyon notları ötelemişti. Az yapan 60 , biraz iyi kağıdı olan 65 almıştı... Bunun hıncını Temmuzdan gene bir sektör sorusu ile çıkardılar notlar beklenenden kıt oldu temmuzda. ( Çok kişi kaldı Kasımda komple bir Bil. yada GT analizi sorup öteleyebilirler. )

Denetim : Valla ben 90 aldım.. Ama izlenimlerim kimle konuştu isem Bu dönem denetim notlarının kıt olduğu gene çok kişi kaldı.. Kasımda belli bir birikme olacak yol verebilirler önemli sayıda kimseye İLK KEZ GİRECEKLER DİKKAT !!

Vergi : Temmuz çok kolaydı 2007 Vergi için bence milat oldu ne oldu ise Vergi ile Meslek yer değiştirdi.. 2-3 sınavdır vergide DİKKAT İSTEYEN ( İlk girenlerde heyecan ve şaşkınlık çok dikkat ) sorular geliyor.. Önceki dönemlere göre 2007 sonra bayağa yol verdiler vergi dersine pratik güncel Büro yada ortalama bir şirket Muhasebe depart. yapalabilecek işlemlerden geliyor sorular...

Maliyet : Ben 60 aldım... 2 soru geliyor 60 - 40 şeklinde 3-5 konu var döne döne aynı konulardan farklı sorular soruyorlar yeterki moralinizi bozmayın ve bl soru çözün... ( kasımda beklentim Miktar, Süre, Fiyat, vs. farklardan gelebilir. Ve bunların Muh. kayıtları vs. vs. - 60 puan).. Anladığım kadarı ile Komisyon puanlamada biraz ketum ...

Hukuk : İSMMMO da hukuk için satılan bir kitap var.. 300-350 sayfa civarı onu okuyup özetini çıkarmak yetiyor. ( Temmuzda birikenleri 50 ile bıraz ötelediler.. Son değişiklerle Kasıma DİKKAT )

Meslek : Vergi ile ilgili ne dediysem bu tam tersi 2007 den önce milletin Averaj yaptığı Meslek artık ölüm kalım gibi bişey oldu yeterlilik sınavlarında.. Neredeyse ilk girdiğinde veren çok az DİKKAT...
Birde arkadaşlar meslek dersine son 1 hafta ağırlık verin vede En Son çıkan yönetmeliklerdeki son değişikliklere bakın derim UNUTMAYIN EN SON DEĞİŞİKLİKLER ve SON 1 HAFTA ;););)
Bide puanlamaları kıt meslek için ben hala iddaalıyım kağıdım çok iyiydi tüm değişikliklere çalışmıştım beklediğime yakın sorularda geldi ama not 55 :( DİKKAT ...

En önemliside Çok stres yapmadan dersleri vermek arkadaşlar sınavın geneli çok kaliteli tadını çıkarın ve çalışın işi 3. ve 4. haklarınıza bırakmayın. Unutmayın esas sınav smmm aldıktan sonra başlıyor...

herkese merhaba iyi çalışmalar. sevgili bağımsız denetçi. denetimden hangi kaynaklara çalıştın. sonuçta karşımızda 90 almış biri duruyor. faydalanmak lazım birikimlerinden. benim bi denetim kaldı. umarım kasımda hallederim.

bağımsız denetçi arkadaşım, İSMMMO'da Hukuk dersi için satılan bahsettiğin 300-350 sayfalık kitabın ismini yada yayın no'sunu falan hatırlıyor musun? ya da en azından ismmmo'nun web sayfasındaki yayınlar bölümünden bakıp no'sunu yazabilir misin? Ben şöyle bir baktım listeye ama gözüme çarpmadı.

arkadaşlar bu denetim sınavına nasıl çalışılacak bileniniz var mı bu ders resmen ezber içinden çıkamıyorum vergi hukuku bana daha kolay geldi en azından konulara aşinayız ben ilk kez gireceğim sınava

merhaba, gördügüm kadarı ile cogu meslek munsubu olmaya çaılaşan arkadaşlarımız + ben :) denetimden korkuyoruz ki izlenimlerde onu gösteriyor. ben denetimden calışma konusunda deha dersanesinin hocalarının bu sene ders anlatırken kullanmış olduğu ders notlarını arkadaştan aldım(kendisi kursa gidiyor) 48 sayfa ben hocanın kesinlikle söyledigi arkadaşımıza bu notları çalışın rahat 85 90 alırsınız demiş. Eğer çevrenizde bu şekilde dersaneye giden varsa notlarını edinin derim.

merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize kolay gelsin. ben temmuz sınavında hepsini vererek kurtuldum darısı başınıza. deha'nın denetim ders notları gerçekten iyi muratın ki dağınık ve yetersiz ben murata kursa gittim ancak deha'nın (devrim hocanın) notlarından çalışarak verdim. son sınavda tüm derslerden dershane hocalarının beklediği yerlerden soru çıkmadı. kurul herkesi resmen ters köşe yaptı. daha önceki sınavlarda çıkan sorulara benzemiyor sorular. daha yorum-uygulamaya yönelik sorular çıkıyor. denetim dersinde uygulamaya önem verin. vergi hukukunda da önemsiz diye hiç bir yeri atlamayın mutlaka hepsine çalışın maliyette de çıkmış sorulara mutlaka çalışıp problem çözün.ben piyasadaki 2-3 kitaba çalıştım maliyetten hiç birini de beğenmedim yetersiz buldum açıkçası. analizden ise bulabildiğiniz tüm formülleri ezberleyin. daha önce 30 puanlık sordukları yerlerden 80 puanlık sordular zor geçtim. kolay gelsin hepinize başarılar.

vergi hukukundan muratın notlarına ulaşabilirseniz iyi olur ona çalışmak yeterli olur. ayrıca daha önce hiç çıkmamış yerlere mutlaka göz atın.

SEKO81 ' Alıntı:
merhaba, gördügüm kadarı ile cogu meslek munsubu olmaya çaılaşan arkadaşlarımız + ben :) denetimden korkuyoruz ki izlenimlerde onu gösteriyor. ben denetimden calışma konusunda deha dersanesinin hocalarının bu sene ders anlatırken kullanmış olduğu ders notlarını arkadaştan aldım(kendisi kursa gidiyor) 48 sayfa ben hocanın kesinlikle söyledigi arkadaşımıza bu notları çalışın rahat 85 90 alırsınız demiş. Eğer çevrenizde bu şekilde dersaneye giden varsa notlarını edinin derim.
bu notları nerden bulabiliriz eğer sizde varsa foruma ekler misinz ya da bi şekilde bize ulaştırabilir misiniz şimdiden teşekkürler

denetim darmadağın bi türlü toparlayamıyorum ???

arkadaşlar devrim hoca deha murat bunlar ve hocaları akademik değil reklam,piyasa vs
odaların kurslarına gidin akademik prof'lardan alın dersleri notları...

denetim için 3 kitap tavsiye ediyorum(üstadların isimleri)

1-Doç.Dr.Oktay Taş (İTÜ)
2-Ömer Duman
3-Prof.Dr.Hasan Gürbüz

merhaba arkadaşlar elinde denetim notu olan arkadaşlar varsa gönderebilirmisiniz şimdiden teşekkür ediyorum