Ben temmuzda çok şükür 7/7 verdim ... Ama genelde arkadaşlardan edindiğim izlenimlere göre Temmuz Sonuçları aşağı yukarı şöyle geldi...
Muhasebe : Konuşmaya luzum yok.. ( İlk kez girecekler için Kapanış fişine kadar + B.Defter çizerseniz yaptıklarınız doğruysa GT ile Bil. gerek kalmadan 75-80 alabiliyorsunuz. )
Analiz : Geçen dönem ( mart - 2008 ) sordukları yanlış soru yüzünden komisyon notları ötelemişti. Az yapan 60 , biraz iyi kağıdı olan 65 almıştı... Bunun hıncını Temmuzdan gene bir sektör sorusu ile çıkardılar notlar beklenenden kıt oldu temmuzda. ( Çok kişi kaldı Kasımda komple bir Bil. yada GT analizi sorup öteleyebilirler. )
Denetim : Valla ben 90 aldım.. Ama izlenimlerim kimle konuştu isem Bu dönem denetim notlarının kıt olduğu gene çok kişi kaldı.. Kasımda belli bir birikme olacak yol verebilirler önemli sayıda kimseye İLK KEZ GİRECEKLER DİKKAT !!
Vergi : Temmuz çok kolaydı 2007 Vergi için bence milat oldu ne oldu ise Vergi ile Meslek yer değiştirdi.. 2-3 sınavdır vergide DİKKAT İSTEYEN ( İlk girenlerde heyecan ve şaşkınlık çok dikkat ) sorular geliyor.. Önceki dönemlere göre 2007 sonra bayağa yol verdiler vergi dersine pratik güncel Büro yada ortalama bir şirket Muhasebe depart. yapalabilecek işlemlerden geliyor sorular...
Maliyet : Ben 60 aldım... 2 soru geliyor 60 - 40 şeklinde 3-5 konu var döne döne aynı konulardan farklı sorular soruyorlar yeterki moralinizi bozmayın ve bl soru çözün... ( kasımda beklentim Miktar, Süre, Fiyat, vs. farklardan gelebilir. Ve bunların Muh. kayıtları vs. vs. - 60 puan).. Anladığım kadarı ile Komisyon puanlamada biraz ketum ...
Hukuk : İSMMMO da hukuk için satılan bir kitap var.. 300-350 sayfa civarı onu okuyup özetini çıkarmak yetiyor. ( Temmuzda birikenleri 50 ile bıraz ötelediler.. Son değişiklerle Kasıma DİKKAT )
Meslek : Vergi ile ilgili ne dediysem bu tam tersi 2007 den önce milletin Averaj yaptığı Meslek artık ölüm kalım gibi bişey oldu yeterlilik sınavlarında.. Neredeyse ilk girdiğinde veren çok az DİKKAT...
Birde arkadaşlar meslek dersine son 1 hafta ağırlık verin vede En Son çıkan yönetmeliklerdeki son değişikliklere bakın derim UNUTMAYIN EN SON DEĞİŞİKLİKLER ve SON 1 HAFTA

Bide puanlamaları kıt meslek için ben hala iddaalıyım kağıdım çok iyiydi tüm değişikliklere çalışmıştım beklediğime yakın sorularda geldi ama not 55

DİKKAT ...
En önemliside Çok stres yapmadan dersleri vermek arkadaşlar sınavın geneli çok kaliteli tadını çıkarın ve çalışın işi 3. ve 4. haklarınıza bırakmayın. Unutmayın esas sınav smmm aldıktan sonra başlıyor...