personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

ÜZER ' Alıntı:
çok güzel söylemişsiniz.olsun belki söyleye söyleye dize gelirler.para var hizmet yok.

bu şikayetlerimizi... smmm olursak ruhsat verilirken oda başkanı ve oda üyelerinin önünde söyleyebilriz....

sonuçların açıklanmasında elinden gelen gayreti gösteren ve açıklanması gereken süreden önce açıklayan tesmere teşekkür ederim gibi:)

GARİPKUL ' Alıntı:
ÜZER ' Alıntı:
çok güzel söylemişsiniz.olsun belki söyleye söyleye dize gelirler.para var hizmet yok.

bu şikayetlerimizi... smmm olursak ruhsat verilirken oda başkanı ve oda üyelerinin önünde söyleyebilriz....

sonuçların açıklanmasında elinden gelen gayreti gösteren ve açıklanması gereken süreden önce açıklayan tesmere teşekkür ederim gibi:)

yok cnm bu çok kibar kalır iltifat ediyoruz zannederler:)

aslıBÜYÜK ' Alıntı:
GARİPKUL ' Alıntı:
ÜZER ' Alıntı:

bu iiltifatın üzerine bundan sonraki sınav sonuöçlarını sınavdan 1 gün önce açıklarlar :) :) ;D

İşte bizi mesleğe alan kurum bu. Sonra neden SMMM ler kel. Saç kalmadı sinir stresten. E-Use cd leri yerine bioksin göndersinler. Bayanlar için her halde bu sinir stresin yansımaları farklıdır.

Hepinisin istediği sonuçları ekranda görmesi dileğiyle.

GARİPKUL ' Alıntı:
aslıBÜYÜK ' Alıntı:
Hala aranan yok dimi...Aranan olunca hemen bize bildiriyor mu? ben ilk defa girdim de sınava tecrübesizliğime sığınarak soruyorum bilen arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim..

hemencecik yazıyorlar buraya... kendisinin aranmasınada gerek yok.. başkasının arandığını duyanda yazıyor... bu dönem içimizde istihbaratı olan arkadaşımız yok... geçen dönem vardı... baya bi istihbrat sağlamıştı....

arkadaşlar şu seçim afişlerinde gözüme birşey takıldı...

adam belediye başkan adayı.. avukatsa isminin başına av. koyuyor, doktorsa dr. , makina mühendisi ise mak.müh. yada inşaat....
ama smmm ise bu ünvanını afişlerde isminin önüne koymuyor... neden acaba .. smmm olmak kötü bişey mi.. utanılacak bişey mi?

SMMM YETERLİLİK SINAVLARI
Yapılan SMMM sınavlarının ne zaman yasal süresi içerinide açıklanacağını merak etmekteyim? Ben sınavdan geçip geçmediğimi 15 gün önce öğrenip sonra nasıl çalışacağımı bilemeden geçen süreden sonra sınav haklarımı kaybetmekten çok yoruldum ve benim gibi bir çok SMMM adayı var. Forumlara göz atıldığında bu konunun nasıl bir rahatsızlık yarattığını görmek mümkün.
Lisans ve yükseklisans boyunca bir çok sınava girdim ama hiç bir sınav sonucu için bu kadar beklemedim. Eğer sorun komisyondaysa komisyon değiştirilmeli eğer sorun tesmerse o düzeltemeli çünkü bu durum gerçekten çok rahatsız edici ve artık SMMM mesleğinin başında insanı meslekten soğutmaya başlıyor. Karşımızda ciddi bir kurum ve ciddi bir işleyiş göremiyoruz.
Bir sınav sonucu nasıl 72 günde açıklanabilir akıl almıyor. O zaman 60 gün yasal süre niye var?

NEDEN BİZ SINAVA 5 DAKİKA GEÇ KALIP AFFEDİLMEZKEN; SINAV SONUÇLARI 60 GÜNDEN GEÇ AÇIKLANIYOR VE BİRŞEY YAPILMIYOR?

İYİ ÇALIŞMALAR.

BEN BU MAİLİ TURMOBA GÖNDERDİM VE TESMERİ DE TURMOBU DA ARADIM SONUÇ SIFIR AMA UMARIM BİŞEYLER YAPILABİLİR.

GARİPKUL ' Alıntı:
aslıBÜYÜK ' Alıntı:
GARİPKUL ' Alıntı:
ÜZER ' Alıntı:

bu iiltifatın üzerine bundan sonraki sınav sonuöçlarını sınavdan 1 gün önce açıklarlar :) :) ;D
Siz söyleyebilirseniz onlar anlar iltifat etmediğinizi de kesinlikle böyle bir şey diyemez kimse çünkü kazandığınızı bildiren telefon geldiğinde cevabınız şu şekilde olacaktır büyük ihtimal
- Alo iyi günler ..... bey / hanım
- iyi günler
- Ben .... SMMM odası başkanı ......
- Tebrik ederim Aramıza Hoş geldiniz Artık SMMM siniz
- hı ııı te te tesekkür ederim sayın başkanım

hadi araya sıkıştır bakalım başkanım niye sınavı 60 günden sonra açıklıyosunuz diye :)

ters olacak ama şu anki smmm olanların çoğunluğu bu yoldan geçti mi? geçti.
herkes bizim kızdığımız gibi kızdı mı? kızdı.
şu anda ordaki insanlarda burdan geçti mi? geçti.
bu ülkede söz sahibi olması gerekn kurumlardan birisi olmamız gerekmiyor mu?gerekiyor.
pekala durumumuz ne? altı üstü muhasebeci (katip) değilmi? evet.
yazacak çok şey var ama polamik olur diye yazmak istemiyorum. üzmeyin kendinizi nasıl olsa açıklayacaklar. ha bu arada senin tuzun kuru diye düşünenler varsa değil. bende 3 sınavdır bekliyorum. geride benim yazdıklarıma bakarsanız en çok kızanlardan biriyim.

zaten bizim meslekte birinci kural büro tozu yut, büyüklerin gibi ezil sonra onlar gibi para kazan.bunları yapmazsan adam değilsin.belge için ünivertise mezunu ol,3 yıl satj yap,rezillik çek.yani olayın rezillik kısmı,bilim ve saygınlık kuramlarının önüne geçiyor.yapacak birşey yok..

BARBOROS ' Alıntı:
bu ülkede söz sahibi olması gerekn kurumlardan birisi olmamız gerekmiyor mu?gerekiyor.
yazacak çok şey var ama polamik olur diye yazmak istemiyorum. üzmeyin kendinizi nasıl olsa açıklayacaklar. ha bu arada senin tuzun kuru diye düşünenler varsa değil. bende 3 sınavdır bekliyorum. geride benim yazdıklarıma bakarsanız en çok kızanlardan biriyim.

kesinlikle katılıyorum.kelimesi kelimesine.

dido ' Alıntı:
SMMM YETERLİLİK SINAVLARI
Yapılan SMMM sınavlarının ne zaman yasal süresi içerinide açıklanacağını merak etmekteyim? Ben sınavdan geçip geçmediğimi 15 gün önce öğrenip sonra nasıl çalışacağımı bilemeden geçen süreden sonra sınav haklarımı kaybetmekten çok yoruldum ve benim gibi bir çok SMMM adayı var. Forumlara göz atıldığında bu konunun nasıl bir rahatsızlık yarattığını görmek mümkün.
Lisans ve yükseklisans boyunca bir çok sınava girdim ama hiç bir sınav sonucu için bu kadar beklemedim. Eğer sorun komisyondaysa komisyon değiştirilmeli eğer sorun tesmerse o düzeltemeli çünkü bu durum gerçekten çok rahatsız edici ve artık SMMM mesleğinin başında insanı meslekten soğutmaya başlıyor. Karşımızda ciddi bir kurum ve ciddi bir işleyiş göremiyoruz.
Bir sınav sonucu nasıl 72 günde açıklanabilir akıl almıyor. O zaman 60 gün yasal süre niye var?

NEDEN BİZ SINAVA 5 DAKİKA GEÇ KALIP AFFEDİLMEZKEN; SINAV SONUÇLARI 60 GÜNDEN GEÇ AÇIKLANIYOR VE BİRŞEY YAPILMIYOR?

İYİ ÇALIŞMALAR.

BEN BU MAİLİ TURMOBA GÖNDERDİM VE TESMERİ DE TURMOBU DA ARADIM SONUÇ SIFIR AMA UMARIM BİŞEYLER YAPILABİLİR.

Dido,

Gerçekten güzel yazmışsın. Bende karşımda düzgün bir kurum bulamamaktan yakınanlardanım. Sınav parasını birgün geç ödemeye kalk kabul etmeyen ve gönderdikleri herşeyin bir son tarihi olan bu kurum kendilerine geldikleri zaman o son tarihi çoktan unutuyorlar, sanki herhangi bir yasal süre yokmuş gibi hareket ediyorlar

Bir de bizim paralarımızla maaş alan kurum çalışanlarını aradığımızda sanki haklı olan biz değilmişiz de onlarmış gibi telefonlara cevap veriyorlar. Karşımızda muhatap olmaması gerçekten çok kötü. Yazık bize...

BARBOROS ' Alıntı:

Arkadaşım maalesef ki burada yanılıyorsun Şu an yönetici pozisyonunda bulunan bu eski kaşarlar sınavsız stressiz stajsız aldılar belgelerini son 10 yıldır bu sınav çok ciddi ve sıkıntılı bir süreç olarak yaşanıyor onun için kimsenin sizi anlamasını beklemeyin Bu meslek saygınlık kazanacaksa yeni jenerasyon sayesinde olacaktır.

Kime: [email protected]
Konu: YETERLİLİK SINAVLARI NE ZAMAN YASAL SÜRESİ İÇERİSİNDE AÇIKLANACAK?
Tarih: 27.01.2009 11:08

27.01.2009 11:32 tarihinde okundu.

OKUNDULU GÖNDERMİŞTİM MAİLİ OKUNMUŞ Bİ DE ŞİMDİ CEVAP YAZARLARMIŞ
ÇOK DUYGULANIRIM VALLA AĞLARIM HATTA:)

Bende biraz önce İSMMMO'na mail attım. Sayın Başkana iletilmek üzere. Belki iletili belki iletilmez. Önemli olan bu durumla ilgili tepkileri iletmekdir.

Bena göre önemli olan sürenin ne kadar uzatıldığı değildir. Olabilir belki haklı nedenler vardır. Ama Kendi Tebliği'ne uymayan ve uymadığının nedenlerini açıklamayan, sınav sonuçlarını ne zaman ve ne şekilde duyuracağını bilemeyen bir kurumun varolmasıdır.

Haklıyız,mağduruz, Garbiz o yüzden bizi dinlemez kendi bildiklerini okurlar...

Bu nedir yaaa. Ne sinir bozucu bir durum. Yeter artık.

beni arayacaklarına inanıyorum arkadaşlar

arar aramaz buraya yazacağım ;) :)

bende dünya barışına inanıyorum :)

evet kendi tebliğlerine uymuyorlar ayrıca oda mensuplarının da mesleği hakkettiği gibi yapamadıklarını bile bile göz yumuyorlar bence..bizim iş ticarete dönmüş uyuyorlar..bazen kendime de kızıyorum sanki çok önemli bir unvan..bu kadar sıkıntı ya değmez biliyorum..önemli olan doğruyu bilmek ve doğruyu uygulayabilmek..