Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair

obrivan ' Alıntı:
valla vergi ile hukuk uçsuz bucaksız gelmeye başladı.
97 de üniversite girdim ilk vergi dersini 99 da aldım. Hala yeni yeni şeyler öğreniyorum, sanırım son nefeste de "hiç bir şey bilmiyorum" diyecem.

Şimdi bir makale okudum başka bir yerde. Masum Türker başkan olduğu için maliye misilleme yapıyor, diyor. Mali müşavirlerden şimdiye kadar istenmeyen sözleşmeler istendi, dv bakılıyor, ayrıca bu sınavı da sonuçlandırmadılar . vb. Bunun arkası da gelecek diyor.

Evet, geriye dönük iki yıllık sözleşmeler isteniyormuş, aslında 5 yıl istenecekmişte vazgeçilmiş.

öğrenmenin sınırı yok ama en azından sınav için bir sınırı olması lazım. insanın çalışası gelmiyor, nasılsa ters köşeye yatacağız yine diye. Ben de üniversiteyi bitireli 9 yıl oldu. o zamandan bu zamana da çok şey değişti.

selam naçizane sizi uzaktan takip ediyorum. SMMM yim sanmayınki uzağım dün ismmmo yönetimdeydim buradaki sıkıntıları daha önce yaşamış biri olarak da bunu anlattım ve buna bir çare bulunması gerektiğini anlattım bugün toplantıları vardı toplantıda konuşulacaktı.Ayrıca ek bilgi bu gecikmenin lehinize olduğunu mağdur edilmek için yapılmadığını düşünüyorlar bide olaya o yönden bakın belki hiçbir şey göründüğü gibi değildir belki beklediğinize değecektir. Mart tada çok beklendi ama çok müjdeli haber alan oldu. Hani topluca itiraz edelim diyosunuz ya belki hayırlı haberler alırsınız gerek kalmaz. Kalbinizi ferah tutun geç olsun güç olmasın.Kendinize mukayyet olun herkesin gönlünce olması dileği ile...

ahhhhh sabretmek çok zor...hele de bu kadar beklemişken ....

Sayımız çok azaldı galiba, moderatorler sohbet ediyor..

Ogün Güneş ' Alıntı:
SMMM sözleşmesi.

hasanvolkan' Alıntı:
Tarih: 20 OCAK 2009

Biraz önce bir arkadaşım aradı ve bir denetmenin iç yazışma ile Ankara'daki tüm vergi dairelerine yazı yazarak bu damga vergilerinin muhasebecilerden ayın 20'sine kadar toplanmasını istediğini iletti. Açıkca bu bana ne kanuni, ne hukuki, ne de mantıklı gelmedi.

Şimdi arkadaşlarımız telefon vasıtasıyla; bugün beyanname vermezseniz cezaya muhatap olursunuz diye tehditlerle karşı karşıyalar.

Aradıkları arkadaşlarımızın söylediklerine göre vergi dairesi muhasebecilere sürekli damga vergisi mükellefiyeti açmışlar. Bu yüzden beyanname verme süresinin de bugün son olduğunu iddaa ediyorlarmış.

Yanlız vergi dairesi çalışanları VUK 371 nolu tebliğ ile damga vergisi beyannamesi verme süresinin ertesi ayın 23'üne uzadığının farkında değiller mi? Yoksa benmi yanlış biliyorum.

1- Vergi dairesinin mükellefin haberi olmadan damga vergisi mükellefiyeti tesis etmesi olabilir mi?

2- Vergi dairesi memurlarının telefonla bildirim yapmaları kanunda belirtilen bildirim usullerinin hangisine girer.

3- Muhasebeciyi devletle mükellef arasında köprü olarak gören zihniyetin, bu gibi bıkkınlık veren uygulamaları ile muhasebecilerle olan bütün köprüleri yıkmak istediği anlamını çıkartabilir miyiz?

Not: Bu söylediklerimden; devlet muhasebecilerden hakettiği vergiyi almasın anlamı çıkartmayın lütfen. Alınacaksa usulüne uygun bir şekilde alınsın demek istiyorum.

SUZAN ' Alıntı:
selam naçizane sizi uzaktan takip ediyorum. SMMM yim sanmayınki uzağım dün ismmmo yönetimdeydim buradaki sıkıntıları daha önce yaşamış biri olarak da bunu anlattım ve buna bir çare bulunması gerektiğini anlattım bugün toplantıları vardı toplantıda konuşulacaktı.Ayrıca ek bilgi bu gecikmenin lehinize olduğunu mağdur edilmek için yapılmadığını düşünüyorlar bide olaya o yönden bakın belki hiçbir şey göründüğü gibi değildir belki beklediğinize değecektir. Mart tada çok beklendi ama çok müjdeli haber alan oldu. Hani topluca itiraz edelim diyosunuz ya belki hayırlı haberler alırsınız gerek kalmaz. Kalbinizi ferah tutun geç olsun güç olmasın.Kendinize mukayyet olun herkesin gönlünce olması dileği ile...

Aynen katılıyorum. Sizler ilk değilsiniz. Sonuncu da olmayacaksınız.

nguroy ' Alıntı:
Şimdi bir makale okudum başka bir yerde. Masum Türker başkan olduğu için maliye misilleme yapıyor, diyor. Mali müşavirlerden şimdiye kadar istenmeyen sözleşmeler istendi, dv bakılıyor, ayrıca bu sınavı da sonuçlandırmadılar . vb. Bunun arkası da gelecek diyor.
tesmeri maliyemi yönetiyor?

nguroy ' Alıntı:
SUZAN ' Alıntı:

Aynen katılıyorum. Sizler ilk değilsiniz. Sonuncu da olmayacaksınız.
80 günde ilkiz ama

Arkadaşlar;
İSTANBUL SMMMO 2009 1.dönem smmm sınavına hazılrık kursunun şişli haftasonu kursları 4 nisan 2009 tarihinde bitiyor. şirinevlerde 31.03.2009 tarihinde bitiyor.yani bunlar daha önceden birşey mi biliyorlardı ben anlayamadım bu olayı. 15 mart'ta olan sınavın eğitimini neden nisana kadar uzatmışlar?

ne demek şimdi bu sınav tarihi uzatılmış mıdır acaba :o

elif_1981 ' Alıntı:
Arkadaşlar;
İSTANBUL SMMMO 2009 1.dönem smmm sınavına hazılrık kursunun şişli haftasonu kursları 4 nisan 2009 tarihinde bitiyor. şirinevlerde 31.03.2009 tarihinde bitiyor.yani bunlar daha önceden birşey mi biliyorlardı ben anlayamadım bu olayı. 15 mart'ta olan sınavın eğitimini neden nisana kadar uzatmışlar?

muhtemelen mart sınavı için hazırlık değil, sonraki dönem için hazırlık. çünkü genelde o kurslara stajı 3 ay kısaltmak için gidiliyor..

temenni ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:
tesmeri maliyemi yönetiyor?

:) Pek de farkı yok gibi ama yine de büyüklerim bilir.

Açıkcası ben sınavlar neden açıklanmıyor diye kendim için uğraşıyorsam namerdim. Yapılan bir saygısızlık var ortada. Zaten binbir zorluk içinde hayatını idam ettiren insanları birde böyle kanun dışı eylemlerle mağdur etmenin bir anlamı var mı?

Bizler ve siz hali hazırdaki sayın SMMM'ler bu kanunsuzluklarla uğraşmalıyız ki, bizden sonrakiler böyle kanun dışı eylemlerle karşılaşmasın.

Bu yüzden "Siz ilk değilsiniz sonuncuda olmayacaksınız" sözüne katılmıyorum. Bizler sonuncu olmalıyız, en azından sonuncu olmak için çalışmalar yapmalıyız. Sesimizi çıkartmalıyız/sınız.

Gerçekten mesleği ve mesleğin geleceğini düşünen birisinin düşüncesi bana göre bu olmalıdır.

elif_1981 ' Alıntı:
Arkadaşlar;
ismmmo nun kursu tam dönemlere denk gelmiyor. geçen sene 6 kurs yaptılar.