Kasım 2008 Vergi Hukuku

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan öykü
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Kasım 2008 Vergi Hukuku

alman72 kardeş dehanın 1 ders ücreti be kadar acaba?

kapot kardeş

ben dehaya yazıldım.
vergi+hukuk+meslek 900 ytl 4 taksit 225 ytl

ne yapayım telaşlandım martta 2.hakkım ama birbakmışsın son hak gelmiş tedbir almak lazım tabiiki çok külfetli ama ne yapacaksım ya istiklal ya ölüm.

yani dehada meslek hariç dersler ort.350
murat da ort.325

Merhaba Arkadaşlar,
İşletme ortaklarının çektiği un miktarlarının değerlemesinde emsal e gidileceği hususu ancak unun kendi adına kullanması hususunda geçerlidir diye düşünüyorum. Diyelimki bu ortaklar kendilerine çektikleri unu kollektif şirketten bağımsız olarak bir ticarethane açmış veya açacak olacakları işletmeye koyacak olurlarsa bu durumda (ki DANIŞTAY ın kararı var) maliyet bedeli ile değerlenmesi gerektiği yönünde olacaktır. Kaldıki bu kadar yüksek miktarda unu kendi ihtiyaçları için kullanamayacağı açıktır.
Şimdi aslında benim kaygım bu sorunun cevabı için gelir idaresinden mukteza istemekle karşılaştırma yapabilecek düzeyde olması (deha nın cevabına baktım yeterli değil), bu imtihanların yeterlilik mi uzmanlık mı olduğu yönündedir. Zira soru açık değildir ancak KDV oranı orda sınav değerlendirmesine konu olabilir.
selamlarımla...

Sayın sirerol1;

Şayet sizin dediğiniz gibi ortaklar ticaret amaçlı satsaydı soruda kesin belirtilirdi diye düşünüyorum.Rakamların neden yüksek verildiğine gelince benim fikrim emsal bedelde %25 olayından dolayı yüksek vermek zorunda olduğunu düşünüyorum.

Sayın Yeterlilik,

Ben tabi gerçek olarak algılıyorum bu örnek olayları. Şayet ortaklar, %25 emsale uysun diye o miktarda unu çekiyorsa dediğinize katılıyorum. Ben bu kadar unu kendi ihtiyaçları için kullanamayacağı düşüncesinden hareket ettim. Belki hanehalkı sayısını verseydi kıyas yapailirdik. :)
Saygılar...

Uygulamaya yönelik örnekli çözümlü iyi bir kaynak bulabilen var mı?

hazerfan

ben baştan islam çankayanın muhasebecinin el kitabı adlı külliyatını baştan itibaren bakıyorum.Orada hemen hemen her verginin maddesi için ya geniş açıklama ya da örnekler mevcut.

arkadaşlar tekrar merhaba
ben vergi için Murat dershanesine gitmeyi düşünüyorum. (daha önce başka bir kursa katılmıştım ve uykumu almış olarak gitmeme rağmen uyumuştum;) faydasını görür müyüm sizce? yorumlarınızı rica ediyorum.

simera

1-deha dersanesi
2-murat dersanesi

haberiniz ola

Arkadaşlar,daha önceleri giren arkadaşlarıma bir sorum olacak.Bu vergi kanununa çalışmaya başladım ancak çok acaip kelimeler var.Anlamlarını sözlükten bakarak anlamaya çalışıyorum ancak kelimenin aslını ezberlemek oldukça zoruma gidiyor.Acaba sınavda kelimesi kelimesine mi yazmamız isteniyor.A dan Z ye ezberlemek zorundamıyız.Yardımcı olursanız sevinirim.

Maddeyi yazabildikten sonra yabancı kelimeleri ayrıştırıp yazmak birşeyi değiştirmez...
Fakat o kadar çalışıp içtikten sonra daha güzeli, en doğrusu olsun diye uğraşıyor insan....

yeterlilik ' Alıntı:
Arkadaşlar,daha önceleri giren arkadaşlarıma bir sorum olacak.Bu vergi kanununa çalışmaya başladım ancak çok acaip kelimeler var.Anlamlarını sözlükten bakarak anlamaya çalışıyorum ancak kelimenin aslını ezberlemek oldukça zoruma gidiyor.Acaba sınavda kelimesi kelimesine mi yazmamız isteniyor.A dan Z ye ezberlemek zorundamıyız.Yardımcı olursanız sevinirim.
Gözünüzü korkutmak istemem ama malesef vergi de ben 5 sınav atlattım.dediğiniz gibi yapıp 70-80-90 beklediğim sınavlardan hep kaldım ve anladımki sen aynı şeyi anlatmak istesen bile onlar kanun diliyle birşeyler anlatmanı bekliyorlar.

Bence temmuzdan itibaren sorularda değişiklikler oldu 2 soru artık uygulama geliyor.
2 soru Kanunlardan geliyor bence 1-2 sınav daha aynı stilde gelir. Bundan sonraki sınavlarda ;
Ücret hesaplama , Kurumlar vergisi hesaplama , GMSİ ( Martta gelebilir) hesaplama , Transfer fiyatlama ve Örtülü sermaye (Banka dahil) gibi. uygulama soruları gelebilir. Dikkat edilirse yüksek notu bilemem ama 50 rahat alınabilir...

Son hakkımdı vergiden ve tek derse girdim;sonuçta sınav pek parlak geçmedi.İşler kötü yani arkadaşlar.

vozger ' Alıntı:
Son hakkımdı vergiden ve tek derse girdim;sonuçta sınav pek parlak geçmedi.İşler kötü yani arkadaşlar.

arkadaşlar sonuçlar ne zaman açıklanır sizce tek dersi vergi kalan var mı ?

ABC grubu açıklanmış.Bizimkilerde yakında açıklanır mı?

LEMSAN ' Alıntı:
vozger ' Alıntı:

arkadaşlar sonuçlar ne zaman açıklanır sizce tek dersi vergi kalan var mı ?

ABC grubu açıklanmış.Bizimkilerde yakında açıklanır mı?

Benc en erken 24 Ocak en geç 31 Ocak' ta açıklanır. Çünkü sınav sonuçları açıklandıktan sonra en az 1 hafta itiraz süresi veriliyor. 1 hafta içindede itiraz sonuçları açıklanıyor. Zaten son başvuru tarihide 16 Şubat tam denk geliyor yani.