KDV Hesaplama Tablosu

Şükrü ERGÜL

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
465
Konum
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

KDV uygulama genel tebliği ile Mal ihracatlarında "İADESİ TALEP EDİLEN KDV HESAPLAMA TABLOSU" (Ek-19) verilme zorunluluğu getirilmiştir.

Bu tablo her ihracat bazında satır satır mı yoksa tüm ihracatların toplamı bir satırda mı doldurulacak?

Satır No olmadığına göre tek satırda doldurulacak gibi gözüküyor. :)

Kolay gelsin.
 
Tabloyu incelediğimizde dönem bazında olması gerekli örn. ocak ayındaki tüm ihracatları tek satırda yazıcaksınız.
 
Bu tabloyu iade dosyası içerisinde bugüne kadar hep veriyordum. Yüklenilen kdv listesinde ayrı ayrı gösterilen faturaları bu tabloda gruplayarak veriyorum. Tabloda ticari mallar, üretimden girdiler, yardımcı maddeler ve genel idare giderlerini gruplayarak topluca gösteriyorum. Örneğin A ticari malını bir kaç firmadan alarak ihraç ettiniz, yüklenilen kdv listesinde aldığınız malları tek tek gösterirken, bu tabloda miktar ve yüklenilen kdvleri toplam olarak bildiriyorum.
 
Son düzenleme:
Hangi listeden bahsediyorsunuz arkadaşlar, linkini gönderebilir misiniz?
 
ek 19: iadesi talep edilen kdv hesaplama tablosu
dönem​
iade hakkı doğuran işlem bedeli​
iadesi talep edilebilir azami vergi​
iade hakkı doğuran işlemin bünyesine giren vergiler​
yüklenilen kdv toplamı​
işlemin bünyesine doğrudan giren vergiler​
genel imal ve idare giderlerinden iade hesabına verilen pay​
atik’ler nedeniyle yüklenilen vergiden iade hesabına verilen pay​
 
Bende Mal ihracatından dolayı kdv iadesi nakit/mahsup alıyoruz, vergi dairesi benden böyle bir liste istemediği gibi sisteme de böyle bir tablo girişi yok diye biliyorum?
 
Bende Mal ihracatından dolayı kdv iadesi nakit/mahsup alıyoruz, vergi dairesi benden böyle bir liste istemediği gibi sisteme de böyle bir tablo girişi yok diye biliyorum?
Bu tablo internetten verilmiyor. Önceki tebliğlerde tablonun şekli olmamakla birlikte, iadenin nasıl hesaplandığını gösteren bir tablo/liste de isteniyordu. 39 Nolu KDV tebliğinin D bendinde bununla ilgili açıklama var. Ayrıca 84 Nolu tebliğin 1.1.3 Mahsup talebinde aranılan belgeler paragrafında " İhracatın gerçekleştiği döneme ilişkin olarak indirilecek kdv listesi ile ihraç edilen malın bünyesine giren vergi miktarına ilişkin hesaplamaları gösterir tablo" dan bahsedilmektedir.
 
Son düzenleme:
Sayın Arkadaşlar,

Yeni tebliği GİB sayfasından PDF olarak indirin tebliğin 267. sayfasında örneği yer alıyor. Birçok EK de gözden geçirilmeli birhayli değişiklik var ancak en azından tek bir başvuru kaynağı var artık. Özellikle İADE talebinde bulunacak arkadaşlarımın tutar/teminat ilişkisini mutlaka gözden geçirmesinde yarar var.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar bizimde bir mükellefimiz DİİB (Geçici 17. madde) iade alıyor. BU dönem bunuda istemişler. Nasıl yapacağız? Sürekli yeni bir icat çıkartıyorlar :)
 
arkadaşlar ek 19 da bulunan iadesi talep edilebilir azami vergi kısmına yapılan ihracatin matrah üzerinden olması gereken en az yani tekstil için %8 oranımı yazılır yoksa yüklenilen yapılan kdv tutarımı yazılır ?? ayrıca ihracat yüklenimi ile ilgili üretim tablosu hazırlanması gerekiyormuş hazılayan varsa bana bir örnek gönderbilirmi ? [email protected]
 
ihracat kayıtlarını ilk defa yapacağım gibi bu tabloyu da ilk defa yapacam.yapan üstadlardan yardım istiyorum...
 
ek 19 iade hesaplama tablosu nasıl doldurulur, yardımcı olabilir misiniz?

ek 19 iade hesaplama tablosu nasıl doldurulur, yardımcı olabilir misiniz?
 
EK 19 la ilgili internet vergi dairesinde açıklama yapılmış ve excel formatında dosya örneği yüklenmiştir. Bu liste internet üzerinden diğer listelerle birlikte gönderilecek.
Dönemi kısmı 05/2014-05/2014, işlem türüne ihracat için 301 kodu, işlem bedeline ihracat tesliminin kdv beyannamesindeki tutarı , azami vergi kısmına ihraç edilen malın vergi oranına göre hesaplanan tutar ve yüklenilen kdv tablosundaki girdilerde ayrıştırılarak yazılacak. Böylece günlerdir tartıştığımız konuya da açıklık getirilmiş oldu.
 

Benzer konular

Üst