personel maaş programı

Kıdem tazminat hesaplama hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan royem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,

Kıdem tazminat hesaplanırken maaşı ssk tavan sayısından yüksek olanlarda hangi tutar baz alınması gerekiyor?

Ssk tavan dışında başka hesaplama yöntemi varmıdır?(Bazı tanıdıklarım ssk tavan sayısına göre değilde, aldıkları yüksek maaşa göre iyi tazminat alıyorlar) Bu durum nasıl oluyor?

Ynt: kıdem tazminat hesaplama hk

Sn.Royem kıdem tazminatı tavanı 01.07.2011/31.12.2011 tarihleri arasında 2.731,85 TL.dir. Yani çalışanın brüt ücreti bu tutardan fazla ise tazminatın yıllık tutarı 2.731,85 TL.yi geçemez.
(Alo maliyenin pratik bilgiler bölümünde bu tür bilgileri bulabilirsiniz. )

Ynt: kıdem tazminat hesaplama hk

Üstteki arkadaşın dediği gibi o tutarı geçemez.Ama o sizin yüksek alıyor dedikleriniz şöyle yapıyor olabilir.Diyelim kişi aylık 4.000 tl maaş alıyor.10 yıllık kıdem alacak.Normalde alabileceği kıdem 2.731,85 * 10 : 27.318,50'dir.Ancak kıdemi aldığı maaştan hesaplanırsa 40.000 tl olacaktır.Kıdem tazminatı bordrosunda 27.318,50 tl gösterilir ve bunun üstünde kalan 40.000 tl'ye kadar olan kısım elden ödenir.Yani resmi olarak 27.318,50 tl gösterilir geri kanal tutar el altından ödenir.Özel işyerlerinde yapılabilir.

Tabi bunu yapacak işveren bulmak zor. :)

Ynt: Kıdem tazminat hesaplama hk.

teşekkür ederim cevaplarınız için.

Bende yüksek kıdem alan arkadaşlarıma aynı şeyi söyledim.Yüksek maaş alanlar mutlaka ssk tavan sayısı dikkate alınır diye,ama ikna edemedim:))) onların çalıştığı işyerlerinde SGK KANUNU yerine işyeri kanunu uygulanıyor sanırsam:)))Böyle şirketlerde çalışanlar şanslı,kişiler olsa gerek...

İyi günler

işverenler gerçek aldığı ücreti yansıtmıyor bir de kıdem tavanının üzerinden kıdem mi hesaplayacak?

royem ' Alıntı:
teşekkür ederim cevaplarınız için.

Bende yüksek kıdem alan arkadaşlarıma aynı şeyi söyledim.Yüksek maaş alanlar mutlaka ssk tavan sayısı dikkate alınır diye,ama ikna edemedim:))) onların çalıştığı işyerlerinde SGK KANUNU yerine işyeri kanunu uygulanıyor sanırsam:)))Böyle şirketlerde çalışanlar şanslı,kişiler olsa gerek...

İyi günler
yanlış anlaşılmaya müsait bir hususu düzeltmek istiyorum. kıdem tazminatı tavanı ile ssk ücret tavanı farklı şeylerdir, faklı belirlenir ve farklı rakamlardır.

Kıdem Tazminatı tavanı 01.07 - 31.12.2011 = 2731,85
SSk Tavan Ücret 01.07 - 31.12.2011 = 5440,50 dir

Kıdem Tazminatı Tavan 'dan hesaplanır ama ihbar kişinin aldığı gerçek maaşdan hesaplanıyor buna dikkat edin..

Ödenecek kıdem tazminatı , kıdem tazminatı tavan ücretini aşamaz diye bir şey yok.
Kişinin aldığı ücret üzerinden hesaplama yapılır ve ödenir, kanunda belirtilen de bu. Eğer bu rakam kıdem tazminatı tavan ücretini aşıyorsa, fark kısım normal ücrete tabi kesintiler uygulanarak
öden(ebil)ir. :)

keremcem ' Alıntı:
Ödenecek kıdem tazminatı , kıdem tazminatı tavan ücretini aşamaz diye bir şey yok.
Kişinin aldığı ücret üzerinden hesaplama yapılır ve ödenir, kanunda belirtilen de bu. Eğer bu rakam kıdem tazminatı tavan ücretini aşıyorsa, fark kısım normal ücrete tabi kesintiler uygulanarak
öden(ebil)ir. :)
biraz açarmısınız konuyu mesela bir örnekle?

Eğer işveren tavan üzerinde ödemek istiyorsa her yıl için ödenecek kıdem taminatı tutarı çalışma yılıyla çarpılır bu kısın kıdem olarak ödenir.
Üsünde yapılan ödeme prim, ikramiye, vb gibi ücrettir. Vergisi sgk kesintisi yapılır.

tüm kıdem hesaplama programlarına /personel programlarından ssk kıdem tavan ücreti üstünde bir rakam girsem bile,kıdem tavan ücretini baz alıyor.İkramiye ve prim değil ki aldığı.Kendi gerçek ücreti zaten yüksek.ben çıkamadım bu işin içinden:)))

Anlamayacak ne var kıdem tazminatı olarak ödeyebileceğiniz tutar (TAVAN) dır. Üstünü ayrıca ücret bordrosu yapacaksınız.