Kıdem Tazminatında Gelir Vergisi

Ynt: Kıdem Tazminatında Gelir Vergisi

nguroy ' Alıntı:
Bu şekilde yaparsanız vergisiz sadece kıdem ödeyerek kurtulursunuz diyorum.
işverene ek bir maliyet olmayacak neticede hesaplanan kıdem tazminatı gelir vergisine tabi olacak. ist gelir idaresinin görüşü de bunu destekler yönde

Calculatör arkadaşım Yazdıklarım anlaşılmıyormu???????
calculator ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:
Bakınız; yazdıkalarımı her halde okumuyorsunuz sn Turko da belirtti.
1-İşçi istifa mektubunu geri alıp iptal edecek,
2-İşveren çıkış verecek,
3-İhbar verilmeyecek çünkü anlaşmalı , ihbar süresi kadar önceden bildirim yazılıp imzalatılacak
4-Kıdem hesaplanıp ödenecek. (vergi yok sadece dv)

sn Güroy yazdıklarınızı göremedik hangisinden bahsettiniz anlayamadım?

İşveren çıkış versin Gelir vergisi ödemez. Sadece dv öder diyorum.

Sn Güroy yazdıklarınızı anladım.
Lakin işçinin daha sonra işe dönüş davası açmasına fırsat vermemek için hem istifasını kabul etmek hem de Kıdem tazminatı ödemek istiyoruz. bu durumda gelir vergisi kesintisi yapmamız gerekiyor sanırım.
İlginize teşekkür eder saygılar sunarım.

İşveren çıkış versin Gelir vergisi ödemez. Sadece dv öder diyorum.
[/quote]

İlla vergi ödemek istiyorsanız siz bilirisiniz.Ayrıca vergi ödemek işe aide davası açmasını engellemez.

Sizin yapacağınız şey kıdemini ödeyerek çalışnaın elinden bir kapsamlı ibraname almaktır.

Vergi konusuna takılmışınız. Ancak durum öyle değildir.
Kolay gelsin.

Kıdem tazminatı öderseniz çalışanın eline belge vermiş olursunuz "istifa etti" demeniz işe yaramaz.İşe iade davası açtığında kazanma oranı yükselir.

İşverenin 8 yıl boyunca çalışan işçisine bir hak olarak düşündüğü bir miktar para vermek istiyor.Buna kıdem tazminatı denemez.
İkramiye, prim, adına ne derseniz deyin, ücret niteliği taşıyan bir paradır bu.Onun içinde gelir vergisine tabidir.

Kıdem ise apayrıdır, iş kanununda tanımlanmış, belli şartlarda verilen bir paradır.İşverenin çıkarması, askerlik, evlilik, emeklilik gibi...O şartları taşıdığı içinde gelir vergisinden muaftır.

Ancak yukarıda da bahsedildiği gibi danışıklı dövüş yaparak g.vergisi vs. ödenmeyebilir.
Oda ayrı bir yoldur.

KIDEM TAZMİNATI: http://www.alomaliye.com/bilgi_kidem_tazminati.htm

Kolay gelsin.

Yasalara göre kıdem taminatını hak etmeyen birine, kıdem tazminatı adı altında bir ödeme yaparsanız ki ( yasalara göre bunun adı kıdem tazminatı olamaz ) bunun adı olsa olsa prim, ikramiye,liyakat adı altında olabilir ve genel hükümlere tabii tutulur.Yani vergilendirilmesi gerekir muktezada açıklandığı gibi.

Ancak; Bir takım ali cengiz oyunlarıyla siz isçinin istifa ettiğini değilde, sanki siz çıkartmış gibi gösterin geriye doğru yapmanız gereken işlemler belirleNmiş zaten, ovakit G.vergi ödemezsiniz.
___

İşe iade davasına gelince..
Madem bu adam güvenilir değil neden illa tazminat ödemek istiyorsunuz.

gülü seven dikenine katlanır, ama insanın aklına daha ne oyunlar geliyor.
mesala;
Gitsin tazminat tutarı kadar bir yerden(Arkadşından) fatura bulsun,
fatura karşılığını gidere atın kdv sini indirin..ohh
işe iade davası gibi bir risk de doğmaz..
parasınıda fatura hesabına havale geçin..
Gitsin parasını ordan alsın.

İşveren geçmişteki hizmetlerinden dolayı çalışanını ödüllendirmek istiyor. Bunun içinde kıdem tazminatı ödemek istiyor. Bu işveren yukarıda yazılanları okusa kesinlikle para ödemez, çalışanına haydi güle güle der.