Kira Sözleşmelerinde Stopaj Dahil Miktar Üzerinden Damga Kesilir ?

Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
29
merhaba
resmi bir kuruma şahıs, işyerini kiraya veriyor. aylık net 3.500 tl sözleşme imzalanıyor. resmi kurum ödeme yaparken şu şekilde yapıyor
bürüt miktar : 4.375,00
gelir vergisi : 875,00 kesiyor
damga : 36,09 (binde 0,825) kesiyor
ödenen : 3.463,91 tl banka hesabına ödeniyor. bu şekilde yapılan kesintiler doğru mu? sözleşmede aylık 3.500 + stopaj üzerinden yapılmıştır.
özelikle merak ettiğim brütten gelir vergisi düştükten sonra damga vergisi kesilmesi gerekmezmiydi? damga matrahı, brüt miktar üzerinden mi olmalı?
yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Ynt: kira sözleşmelerinde stopaj dahil miktar üzerinden damga kesilir?

Damga vergisi her zaman brüt tutar üzerinden hesaplanır.
Zaten burda söz konusu olan kira 4375 tl dir. Tüm kesintiler Bu tutar üzerinden yapılır.
 
Ynt: kira sözleşmelerinde stopaj dahil miktar üzerinden damga kesilir?

damga vergisi brüt tutar üzerinden kesilir.
 
Ynt: kira sözleşmelerinde stopaj dahil miktar üzerinden damga kesilir?

tşkler konu anlaşılmıştır. :)
 
Ynt: Kira sözleşmelerinde stopaj dahil miktar üzerinden damga kesilir?

Brüt tutarı esas almak iyi güzel de kira sözleşmelerinde damga vergisi oranı binde 8,25 değil,1,65.Buna göre de damga vergisi (4.375/1000)*1,65=7,2.-TL olması lazım. Ayrıca bu kira sözleşmesi her ay yeniden yeniden mi yapılıyor anlamadım. Eğer normal olarak yıllık olarak yapılıysa damga vergisi matrahının 4.375*12=52.500.-TL olması gerekiyor.Bu durumda da oran yüksek, matrah olması gerekenden düşük oluyor.
 
Merhaba
Kira sözleşmesini brüt üzerinden hesaplayacağım ama kafama takılan konu, 2 nüsha ise nasıl hesaplama yapılmalı ? 2 katını mı ödüyoruz? 0040 damga vergisi olarak göndereceğim
 
merhaba
bdp den kira sözleşmesi damga vergisi beyannamesi göndereceğim ama adres kodu bölümü yok, açıklama kısmına mülk sahibinin adı soyadı tc'si ve adres kodunu yazmam yeterli olur mu ? göndereceğim mükellefin 0040 damga vergisi mükellefiyetliği var.
 
Merhaba
Damga vergisi beyanı verecekseniz, türü kısmına kira mukavalesi,açıklama kısmına kiraya verenin ismi,içerdiği para kısmına damga vergisinin hesaplandığı brüt kira,yazın onaylayın.adres koduna gerek yok.
 

Benzer konular

Üst