Kiralık Belge

  • Konbuyu başlatan alman72
  • Başlangıç tarihi
Ynt: Kiralık Belge

Doktor, eczacı gibi mesleklerde olduğu gibi bizim ruhsatımıza göz diken düzenbazlar da var ve hep olacaktır. Ancak onların amacı mesleği yapmak değil iş bağlayıp kanun dışı işleri el koydukları ruhsat sahibinin üzerinden götürmektir. Riski de çok yüksektir, tatlı para kazanayım derken kendinizi hapishanede buluverirsiniz.
 
Ynt: Kiralık Belge

Bir dönem oda disiplin kurulunda görev yaptım;
İki yıl içinde yaklaşık 20-25 korsan muhasebeci aratırması kurula geldi ve bunlardan sadece bir tanesi sahte kaşe yaptırmış bir korsandı, diğerlerinin tamamı başka meslek mensuplarının ruhsatını kiralayan korsan muhasebecilerdi.
Tespit edip disipline sevkedilen bu korsanların hakkında delil toplamak da başlı başına bir sıkıntı, delili bulup belgesini iptal etsenizde çok fazla bir yol katedemiyorsunuz. Korsan muhasebecinin bütün defterleri başka bir korsan muhasebecide hemen hemen aynı defterlerle ortaya çıkıyor.
Artık iş internette ilanla belge kiralamaya kadar geldiyse ben iyi dönemde disiplinde görev yapmışım. Başka söyleyecek bir şey kalmadı.
 
Ynt: Kiralık Belge

Evet ben benim işhanımda bir tanesini Odaya bildirdim.. Oda acaba nasıl delil buluruz falan dedi.. Yani disiplin kurulundan birileri düzenli olarak baskın mahiyetinde gelseler zaten yakalarlardı.. Kapısına herhalde kiraladığı adamın levhasını asmış ama tüm aidat vb. ödemeler kendi üzerlerine, hatta işhanından mükellefleri bile vardı.. Sonuçta herhalde uyarıldılar 1 günde taşındılar, tahminim başka yere dükkan açtılar.. Ama ben odaların bu konuda yeterince takipçi davranmadıklarını düşünüyorum artık..Bir daha odadan da bana dönmediler ne acı..
 
Ynt: Kiralık Belge

yani değerli meslek mensupları ben daha meslek mensubu değilim mart 09'da 2.defa yeterliliğe gireceğim ve Sizler de bu yollardan geçtiniz gece-gündüz çalışıp emek harcıyorsunuz ve belki de mesleğin değerini bilmeyen hatta 1989 öncesi belgeyi alıp tdhp ne olduğunu bilmeyen suistimalcilerden belgeler ellerinden alınmalıdır çünkü bu insanlar 3568den ve yönetmeliklerinden bile haberdar değillerdir belkide.
Bu gibi kötü niyetli belge sahipleri umarım tez zamanda cezalarını alır ve oto satar gibi ilan veremezler inşallah.
 
Ynt: Kiralık Belge

1-)
ilan ID: 1118
Bakıldı: 104
satıcı: keremcem
ilan verildi: Jan 19
yer: Türkiye Marmara
fiyat: 0 YTL
smmm ruhsatı sahibiyim portföyü olan ruhsatı olmayan arkadaşlarla ortak iş yapılır. [email protected]

2-)
İlan No A11879
SMMM bürosuna belgeli veya belgesiz ortak arıyorum (ŞİŞLİ / OSMANBEY)

İlan Tarihi: Pazartesi, 03 Kasım, 2008 09:59
Güncellenme Tarihi: Pazartesi, 03 Kasım, 2008 10:15
Bitiş Tarihi: Çarşamba, 11 Şubat, 2009 09:59
Yanıtla: [email protected]
SMMM Büromu ortak kullanabileceğim SM veya SMMM ruhsatı olan veya ruhsatı olmadığı halde bu konuda faaliyet gösteren ortak arıyorum. Yaş cinsiyet eğitim durumu önemli değildir

3-)
Şehir: Türkiye Adana
Veriliş Tarihi: 26-Kas-08
Adanada ikamet eden belgesiz muhasebecilerle ortak iş yapılır,ciddi olanlar mail gönderebilir.
4-)
Şehir: Türkiye İstanbul
Veriliş Tarihi: 11-Kas-08
SELAM 42 YAŞINDA SM.MALİ MÜŞAVİRİM.ADIMA BÜROM VAR.PORTFÖYÜ OLAN BELGESİZ DÜRÜST BİR İNSANLA ORTAK OLABİLİRİZ.VEYA BÜROYU KAPATMAK ŞARTIYLA ŞİRKETLERDE İŞ ARIYORUM.42 YAŞINDAYIM.12 YIL ...........A.Ş. DE çALIŞTIM.DÜRÜSTLÜK PRENSİBİMDİR.AVRUPA YAKASI MAHMUTBEY BAĞCILARDA İKAMET ETMEKTEYİM.YOKMU DÜRÜST İNSANA İŞ VERECEK YADA DÜRÜST İNSANLA ORTAK OLACAK DÜRÜST İNSANLAR.VARSA CİDDİ OLANLAR BUYRUN ARAYIN.0536 ...........

5-)
Şehir: Türkiye
Veriliş Tarihi: 08-Kas-08
1951 doğumluyum maliye bakanlığından emekliyim serbest muhasebeci belgem va.dürüst çalışkan ortak arıyorum..

Oysa ;
serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirlerin çalışma usul ve esasları hakkaında yönetmelik de diyor ki;
MESLEK MENSUPLARININ YAPABİLECEĞİ İŞLER VE ÜNVANLARIN KULLANILMASI
Madde 29 - Kanunun 2 nci maddesindeki mesleğin konusuna giren işleri, serbest meslek faaliyeti olarak yalnız mesleki faaliyette bulunan meslek mensupları yapabilirler.

Kanun ve ilgili yönetmelik hükümlerine göre yetkili olmayanlar, meslek mensuplarının çalışma konularına giren işleri yapamazlar.

Kanunen kullanmaya yetkisi olmayanlar tarafından meslek unvanlarının veya bu unvan veya kavramlara karışacak veya onlara benzer her türlü unvan, ibare veya remizlerin kullanılması yasaktır.

ORTAKLIK BÜROSU VEYA ŞİRKET KURARAK MESLEKİ FAALİYETTE BULUNMA
Madde 30 - Birden çok meslek mensubu, ortaklık bürosu veya şirket kurarak mesleki faaliyette bulunabilirler.
b) Ortaklık bürosu veya şirket ancak aynı unvana sahip meslek mensupları arasında kurulabilir.

İŞYERLERİNDE ÇALIŞTIRILABİLECEK KİŞİLER
Madde 22 - Meslek mensupları; yalnız mesleki faaliyetlerini yapabilmek için gerekli olan yardımcı elemanları çalıştırabilirler. Yetkili mercilerce bu mesleği yapmaları yasaklananları, yanlarında çalıştaramazlar


İğneyi kendimize batıralım birazda!
 
Ynt: Kiralık Belge

İğneyi kendimize batırmak ne kadar zormuş ;D ;D ;D
 
Ynt: Kiralık Belge

Merhablar.... Bugün Belgesini Kiralyan Yarın Neyini Kiralar bilinmez. Yazıklar olsun Belgesini Kiralayanlara...Bayram Ali Kubilay-Düzce
 
Ynt: Kiralık Belge

Ne yapsın millet gece gündüz çalışıp zorla bir belge aldık. Fakat bu aldığımız belge para kazandırmıyor. En bariz örneği ben belge alalı 2 seneye yaklaştı. Daha bir ofis açamadığım gibi işsiz kaldım. Çünkü çalıştığım zaman da bana smmm gözüyle bakmadı sağolsun mali müşavirimiz. Bir kapı kulu gözüyle baktığı için ayrıldım. Bakıyorum çevremde çok belgesi olmayan ama iyi para kazanan burocuylar var. Bu suç bizi bu hallere düşürenlerin. Varsa çözümü olan polyannacılık yada demogoji yapmadan ne yapabiliriz onu tartışalım. Tuzu kuru olanlar belgesini kiralayanlara esip gürlüyorlar ama ama onlar bir de buz dağının arkasına baksınlar.
tekrar söylüyorum benim gibi belge sahibi olup da çalışmayan bir sürü insan bizler neler yapalım? Şahsen ben korsancılığa karşı olmama rağmen çok zorda olduğum için böyle bir teklif gelirse düşünürüm.
 
Ynt: Kiralık Belge

Kaplan Bey, Bursa odasının ücret konusundaki tutumu ne durum da? İstenen hedef yakalanabildi mi?
 
Ynt: Kiralık Belge

ben TÜRMOB VE ODALAR BU İŞİ BIRAKMALI diye bir başlık açmıştım. konu kilitlendi.
ne için konu kilitlendi sayın alomaliye moderatörleri???
çünkü birilerinin menfaati zedelendi de ondan.bende açtığım konuda oda ve türmob un yeterince çalışmadığını yazmıştım.ama alomaliye moderatörleri gerekçe bile göstermeden konuyu kilitlediler.ne yazık ki memleketimizde doğru söylemek,hakkı savunmak zor olmuş hemde çok zor.
 
Ynt: Kiralık Belge

piyasada belgesi olmadan çok güzel paralar kazanan büro çalıştıran tanıdıklarım var ve belgeli mükellef sorunu çekenlerde var.şimdi yıllarca emek ve para harcamış o belgeyi almış ama evini geçindiremeyen adama 70-80 mükellefi olan korsan muhasebeci ortaklık teklif ederse bu adam ne yapar?biraz gerçekçi olarak düşünelim.kendimizi kandırmayalım,edebiyat yapıp ahkam kesmeyelim
 
Ynt: Kiralık Belge

ordeal28 ' Alıntı:
ben TÜRMOB VE ODALAR BU İŞİ BIRAKMALI diye bir başlık açmıştım. konu kilitlendi.
ne için konu kilitlendi sayın alomaliye moderatörleri???
çünkü birilerinin menfaati zedelendi de ondan.bende açtığım konuda oda ve türmob un yeterince çalışmadığını yazmıştım.ama alomaliye moderatörleri gerekçe bile göstermeden konuyu kilitlediler.ne yazık ki memleketimizde doğru söylemek,hakkı savunmak zor olmuş hemde çok zor.


Ne kadar yanlış bir izlenim edinmişsiniz. Konu kilitlendi ise hakaret, küçük düşürücü sözler ve sonunun iyi görünmemeis açısından forumun sağlığı için kilitlenmiştir.

Hatırlamıyorum ama ben kilitlemiş olabilirim. Bana söylermisiniz benim İSMM den nasıl bir çıkarım olabilir.
Ben smmm yim ama Antalya odasına bağlıyım. Ayrıca hayatımda hiç bir zaman ne bağımlı ne de bağımsız olarak smmm lik yapmadım.
Ben,m bilmediğim bir çıkarım mı var acaba merak ediyorum?
 
Ynt: Kiralık Belge

haklısınız o yönden ama kilitlenen konulara şu sebepten dolayı konu kapatılmıştır diye not düşerseniz bence daha iyi olur.en azından yanlış anlaşılmalar önlenmiş olur.saygılar
 
Ynt: Kiralık Belge

Arkadaşlar benim anlamadığım adamın belgesi yok ama 60-70 mükellefi var ve bu vatandaş belgesi olan ama portföyü olan biri tarafından ortaklık teklif ediyor,bence burada yasa dışı birşey yok,olamazmı yani adamıb tanıdığı çok şunların muhasebe işine aracı olayım,sonuç olarak işi belgeli yapacak belgeli biri imza atacak,belgesiz vatandaşta kardan pay alır eleman gibi görünür.Şunuda belirtmek isterimki yukarıdaki bazı arkadaşlarımızında belirttiği gibi sonuç olarak bu belgeyi kiralayan smmm ler hadi onlar çok müşgül durumda,burada tonla aydan,dosya parası vs toplayan odamıza iş düşüyor.
 
Ynt: Kiralık Belge

Kiralık belge olayı çok tehlikelidir. Üç kuruş kazanayım derken sonunda hapis yatmak da var.
 
Ynt: Kiralık Belge

Valla o kadar uğraştım çalıştım emek verdim 3 kuruşa sırf biraz daha bişeyler öğreneyim ilerde ofisimi açtığımda lazım olur deyip çalıştım. bu kadar emek harcayıp sonra üstüne belgemi vereyimde birine o çalışsın bana para bedavadan para versin diyemem. ben bu kadar emeği boşu boşuna mı verdim :mad:

yapacağı tek bir hatada bütün sorumluluk bana ait olacak o kadar uğraşın emeğin sonunda birden belgemin ellerimin arasından kayıp gitmesi meslekten men edilme tehlikesi düşünmek bile istemiyorum kabus gibi ;D beyannamenin altında benim imzam olacaksa A'sından Z'sine kadar benim elimden çıkacak benim kontrolümden geçecek kardeşim.
Babamın oğlu olsun güvenmem teslim etmem belgemi ;D

bence bu sınavlar zorlamaları iyi oluyo biraz değer kıymet bilinir belki bu kadar basit düşünüp kiralamazlar belkim belgelerini ::)
 
Ynt: Kiralık Belge

Peki ne yapabiliriz arkadaşlar bunun üzerinde tartışsak daha güzel olmaz mı? Mutlaka orta bir yol bulup bu olumsuzlukları asgari düzeye indirebiliriz. Etrafımda ve tanıdığım çok mali müşavir arkadaşlarım ve çoğu ücretlerden, iş bulamamaktan, büro masraflarını karşılayamamaktan şikayetçiler.
 
Ynt: Kiralık Belge

belgenizle ilgileniyorum sizinle görüşmek isterim.05323915443 arasanız mennun olurum
 

Benzer konular

Üst