Kredi Faizi Keyfi Olarak KKEG Yazılabilir Mi?
Mali karı yükseltmek için soruyorum
KKEG atmak istediğim tutarı yanlış yazmışım 15.000 TL
Makul görünüyor.Şöyle bir denklem yapayım
Ciro 5.500.000 TL
Cironun %95 i gider kalemleri görüldüğü gibi giderleri fazla olan bir firma bende mali karı arttırp firmaya biraz vergi ödettirmek istiyorum
Syn ozantolga KKEG gider yazmak yerine bence Amortisman kira ödemeleri gibi kavramları ayırmayın derim, gider kalemlerini azaltın sanki daha uygun olur...
Üstadlarım fazla vergi ödeyeyim de; maliye bana ilişmesin mantığını doğru bulmuyorum. Bunun fazla gider göstermekten hiçbir farkı yok kanımca. Hem diyelim ki; ortaklık sayısı fazla olan bir şirketin her ortağın KKEG leri kabul edeceğini hele ki fazla vergi ödemek için böyle bir işlem yapılmasını asla kabul etmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Minareye kılıf uydurmaya çalışmamak lazım.Sayın staskala,
Bu öneriyi yapmak diğer düşünceden daha tehlikeli. Hadi amortisman ayırmadınız. Kira ödemesi için yaptığınız öneri inanılmaz, Stopaj'lar ne olacak ? Gider kalemlerini nasıl azaltacaklar ? BA/BS ne olacak.
Üstadlarım fazla vergi ödeyeyim de; maliye bana ilişmesin mantığını doğru bulmuyorum. Bunun fazla gider göstermekten hiçbir farkı yok kanımca. Hem diyelim ki; ortaklık sayısı fazla olan bir şirketin her ortağın KKEG leri kabul edeceğini hele ki fazla vergi ödemek için böyle bir işlem yapılmasını asla kabul etmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Minareye kılıf uydurmaya çalışmamak lazım.
saygılar;
bil_gin
Sayın bil_gin,
Bu görüşe de kısmen katılırım. Fazla izafi bir kavramdır. Basit bir örnekle bir bardağa göremi bir şişeye göremi ? Sizin fazlanızın neye göre olduğunu belirtme imkanı yok. Böyle bir beyan da yok. Bazan yazarken bende inanamıyorum ancak vergi adil olmalı, sistemi ile, uygulaması ile, herşeyiyle. Ne yazıkki vergi sistemi yerine sindirme sistemi var maalesef. Bazan hatayı bile bile dahi yapmak zorunda kalabiliyorsunuz. Ve çözüm yasalara değil mahkemelere kalıyor.