Kurumlar Beyanında Yazılacak Ortaklar.

Tahsin Kurt

Fenomen Üye
Platin Üye
Selamlar..
2007 Kurumlar beyanına 2007 sonunda görünen ortaklar mı yazılır.Örneğin şubat 2008 de ortak değişti..Yeni ortak Kurumlar beyanına yazılırmı?Yoksa 2007 sonuna kadar kimlker ortaksa sadece onlar mı belirtilir?Saygılar..

Ynt: Kurumlar Beyanında Yazılacak Ortaklar.

Yani 2007 sonunda görülen ortakların yazılması gerekir.

Bu konu benimde kafama takılmıştı.Araştırdım ancak kesin bir bilgiye ulaşamadım.
Sonuçta kendime göre yorum yaparak Kurumlar beyannamesini verdiğiniz andaki ortaklar kimse onların yazılması gerektiğini düşündüm.

Bilanço tamam 31.12.2007 tarihindeki şirketin durumunu gösterir, ama bu biraz farklı bir durum.Yani kurumlar beyannamesindeki herşey sonuçta şirketin 31.12.2007 tarihindeki şeyleri göstermiyor.
Mesela şirketin ünvanı değişmiş olsa şubat ayında 2007 kurumlar diye 31.12.2007 deki eski ünvanını yazmayız mesela demi.
Bunun gibi birşey olarak düşündüm.

Bence en son ortaklar yazılmalı.

Yani aslında ünvan örneği tabi biraz extrem bir örnek.Sonuçta idare ünvan değişikliği yaptığı için eski ünvandan vermek zaten pek mümkün olmaz..Ama ortak konusu ilginç..O ki ayrılan ortaklar ayrıldığı tarihe kadarki işler ve vergilerden sorumlu, o halde 2007 sonu şirkette kimler ortaksa onlar yazılır düşüncesi daha ağır basıyor sanki..Dönem 2007 ise ve o dönemden kimler sorumluysa o kişiler yazılmalı diye düşünüyorum...

Bilanço geçmiş bir anda çekilen resimdir. 31/12 tarihindeki resimdeki aktörler kimse onlar yazılır.