Kurumlar Vergi Beyannamesi Uzatılmadı !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
An itibari ile Kdv, Muhtasar, Damga 27 Nisan'a uzatıldı, Kurumlar UZATILMADI!

Ödeme sürelerini genelde uzatmamaktalar. Ancak geçendeki elektrik kesintisi gibi olağandışı bir durum olur ise ancak uzar.

Maliye sistemleri bu yükü kaldırmadığından olsa gerek. Sistem yenileme/güçlendirme yapılmadan e-defter e-fatura uygulaması yanında destan gibi uzatılan (muhtasar b. gibi) beyanlar yüzünden mecburen mecburiyetten...

Şeytan azapta gerek.Hazır uzatmışsın,kurumlarla B'leri de uzatta millet boşuna stres yaşamasın ne olur yani?Millet kdv ile stopajı beklemiyor ki.Onları bir şekilde zaten onaylarsın.Ama kurumlar öyle mi?Bunların yaptığı işe akıl sır ermez.

Sayın Arkadaşlar,

Olağanüstü durumlar dışında Bakanlığın ödeme sürelerini uzatma yetkisi yok. Beyan süreleri de ancak ( ve tabi doğal olarak ) ödeme gününe kadar uzatılabiliyor. Forumda ilgili olan varmı bilmiyorum ancak e-defter süresi uzatılmadı özellikle belirteyim. Kapanışlar 27 Nisan / Ocak edefterleri ise 30 Nisan tarihinde beratlarının alınmış olması gerekiyor. Uzatılan ise sadece süresinde alınmış bu beratların yüklenme zamanı, bilginize.

Sayın Arkadaşlar,

sadece kdv muhtasar ve damga vergi beyannamelerini uzatmalarının sebebi; kurumlar beyannamesini vaktinde yapabilmek için bize zaman kazandırmaktır. Başka açıklaması yok bunun. Yoksa hepsini uzatmanın bir manası yok ki.
İdare diyorki, kurumları uzatmıyorum; sen, kurumları vaktinde yap ama bak kdv muhtasarı uzatıyorum 3 gün, onlarıda yapabilmen için 2 günün var diyor.

Yani kurumlar beyanı uzamayacak haberiniz olsun

Sayın Arkadaşlar,

sadece kdv muhtasar ve damga vergi beyannamelerini uzatmalarının sebebi; kurumlar beyannamesini vaktinde yapabilmek için bize zaman kazandırmaktır. Başka açıklaması yok bunun. Yoksa hepsini uzatmanın bir manası yok ki.
İdare diyorki, kurumları uzatmıyorum; sen, kurumları vaktinde yap ama bak kdv muhtasarı uzatıyorum 3 gün, onlarıda yapabilmen için 2 günün var diyor.

Yani kurumlar beyanı uzamayacak haberiniz olsun

Beni kurumları yapabilmem adına düşünüyorsa, kurumları uzatsın o zaman, kdvyi muhtasarı niye uzatıyor!

[TABLE="width: 810"]
[TR]
[TD]20 Nisan 2015
Gİ 2015 – 21

Sayın Abonemiz,
Kurumlar Vergisi mükelleflerinin 2014 yılında elde ettiği kazançlara ilişkin beyannamenin verilme süresi 27 Nisan 2015 tarihinde sona ermektedir.
Verilecek bu beyannameler üzerinden tahakkuk eden kurumlar vergisinin 30 Nisan 2015 tarihi akşamına kadar ödenmesi gerekmektedir.
Kurumlar Vergisi;
• Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,
Anlaşmalı bankalardan,
ödenebilmektedir.

Mükelleflerimiz, 2014 yılında elde ettikleri kazancın beyanı konusunda her türlü bilgi için hafta içi 09:00-19:00 saatleri arasında Vergi İletişim Merkezini (VİMER - 444 0 189) arayabilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]

Gelir İdaresi Başkanlığı e-posta hizmeti olan “ e-posta Bilgilendirme Sistemi” ne üye olduğunuz için teşekkür ederiz.
Bu mesaj GİB “e-posta Bilgilendirme Sistemi”ndeki adres listelerine otomatik olarak dağıtılmıştır. Lütfen bu mesajı cevaplamayınız. E-posta Bilgilendirme Sistemindeki aboneliğinizi iptal etmek isterseniz tıklayınız.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Sanırım uzatmayacaklar, ya da göz korkutuyorlar, çok merak ediyorum ne olacak! :confused: :D