fonradar

Limited Hisse Devri

Üyelik
21 Mar 2018
Mesajlar
13
Konum
istanbul
Ltd,şirkette hisse devri olacak,devir yapan şirket müdür'ü,yeni ortak dışardan seçilen müdür, noter hisse devri sırasında şirket ünvanı altında imza beyannamesi çıkarmamız gerekecek sanırım,dışardan seçilen müdür yeni ortak olacak ve müdürlük yetkisi verilecek, bunun için ayrıca belirtmemiz gereken birşey olacak mı karar'da,birde ortaklar kurulu kararına şirket dışından seçilen müdür imza v.s. atacak mı?
 
Sorunuzdan hiç bir şey anlaşılmıyor!
Kaç ortak?, hisse devrini hangi ortaklar yapıyor? Hissesinin tamamını mı yapıyor? Bir kısmını mı? Müdürlük bitiyor mu bitmiyor mu? Yeni gelen dışardan mı ortak oluyor? Bu durumda başka müdür mü var?
??????????????????????????
 
1-Noterden hisse devri gerçekleştirilecek
2-İmza beyannamesi çıkarılacak
3- Ortaklar hisse devrine muvafakat kararı alacaklar. Yeni ortakta imzalayacak....
4- Genel müdür isifası ve yeni müdürün ataması yapılacak.
5- İmza sirküleri çıkarılacak....
 
Merhaba konu geçeli aylar olmuş ancak hisse devri ile alakalı bir sorum olacak; Tek ortaklı ltd.şti. hisse devrinde 2 karar mı almamız gerekiyor? Noterden hisse devir sözleşmesi sonrasında genel kurul kararı 1.si hisse devri kararı devreden ortak imzalı 2. karar da müdür seçilmesi ile ilgili, yeni ortak imzalı yani ikisi tek kararda olamıyor doğru mudur?
 
Merhaba
Bildiğim kadarıyla ve mersiste herhangi bir uygulama değişmediyse iki işlemi tek kararda alabilirsiniz.Ama mersis her ikisi içinde ayrı karar istiyorum diyorsa onu bilmiyorum.
 
İkisi de tekrar karar da olur, mersiste de karar numarasını ikisine de giriyorsun. Problem olmaz.
 
Devri tek kararla gerçekleştirdik cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
 
Tek ortakli ltd şti devri

Merhaba ustadlar tek ortakli ltd sti. Devrini alacak kişi ticaet sicile gidiyor mu? İmza sirkuleri ticaret sicilden çiliyormuş artik
 
İmza sirküleri noterden çıkıyorda, tescil talepnamesi (imza beyannamesi) için gidiyor olabilir.
 
tescil talepnamesini artık noterler düzenlemiyormuş, tek kişi ortak direkt olarak ticaret sicile gidip imza sirküleri için imza atıyor
 
Tamam benim de dediğim o işte, ticaret sicile gidip imzalanan evrak imza sirküleri değil, tescil talepnamesidir.
İmza sirküleri tescil edildikten sonra aldığın evrak ile gidip noterden çıkarıyorsun.
 
Merhaba

Ortaklar sicil memurluğuna gidemeyecekse, yine eskisi gibi, noterden tescil talepnamesi ve ana sözleşme tasdik ettireceklerdir.
Şayet gidebilirlerse, sicil memurluğunda imzalattıkları belge, tescil talepnamesi değil,şirket ana sözleşmesidir. Memur önünde ana sözleşmeye ortaklar tarafından atılan orjinal imzalar, hem sözleşmenin tasdiki yerine geçer, hemde tescil talepnamesi yerine geçer.
Şirket imza sirküleri ise, sicil memurluğundan sicil tasdiknamesi alındıktan sonra yine eskisi gibi noterden hazırlanacaktır.
Bence konuyu böyle özetlemek mümkün.
 
Merhaba

Ortaklar sicil memurluğuna gidemeyecekse, yine eskisi gibi, noterden tescil talepnamesi ve ana sözleşme tasdik ettireceklerdir.

Üstad, diğer konularda hem fikiriz ancak, yukarıdaki işlemi yapamazsın diye biliyorum.
Noter hiç bir şekilde tescil talepnamesi yapmıyor diye biliyorum. Yakın zamanda hisse devri yapmadım ama bu şekilde olduğunu söylemişlerdi, hisse devri yapan biri aydınlatsın olmadı bizi uygulaması nasıl oldu?
 
Yani sistem değiştiğinden beri bende yapmadım ancak noterden ve yapanlardan duyumum benimde böyle.Mesela son 3-4 ay içinde hisse devri yaptım ama hisse devri hemde müdür seçimi yapmadım.Yapanlar varsa tabiki bizide aydınlatsınlar memnun oluruz.
 
Merhabalar,
Tek ortaklı bir LTD.'e iki ortak daha katılacak. Halen devam eden ve şirket müdürü de olan ortak ve ikinci ortak münferit imza yetkisi, üçüncü ortağa da müşterek imza yetkisi verilmek isteniyor. Şirket ana sözleşmesinde '' şirketin işleri ve işlemleri genel kurul tarafından seçilecek bir veya bir kaç müdür tarafından yürütülür....Şirketi müdürler temsil eder.'' şeklinde ibare vardır.
Bu işlemler tek kararla olur mu?
Ana sözleşmede değişiklik gerekli mi ?
İmza sirküleri için ortakların sicile gitmesi gerekiyormu ?
Yeni sistemde yakın bir zamanda hisse devri yapmadığım için yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
 
Merhaba
Münferit ve müşterek iki farklı temsil türünden bahsediyorsanız,aslında kısmi yetkilendirmeden bahsediyorsunuz,bu da ancak iç yönerge işlemiyle yapılabilir.Limited şirketlerde iç yönerge konusunu incelemeniz gerekir.Tek kararda olur da daha başka şeylerede bakmak lazım.
Bu şirket ne zaman kuruldu.Ana sözleşmenin temsil maddesinde iç yönerge hazırlanabileceğine dair ibareler var mı vs.vs. Bunlara hep bakmak lazım.
Münferit ya da müşterek,yetki alan tüm ortaklar maalesef sicile gidecek ve imzaları orada atacaklar.
Siz iç yönerge konusunu inceleyin.
 
Ltd.ştinde hisse devrini diğer ortaklardan birine yapacak devredenortağın sermaye payı 10.000tl
Ancak hissesini 200.000 tl ye devredecek
Bu durumda 200.000 tl yi devralan ortak ödediğinde
Sermaye payı nasıl gösterilecek acaba
10.000 nominal değerli payı 200.000 e aldığında devralan ortağın sermaye payına 10.000 mi yazılır muhasebe kaydında
 
Üst