fonradar

Maaşımı Nasıl Hakedebilirim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tanca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben Keremcem ' katılıyorum.
Size lafı uzatmadan Ülkemizin büyük bir iş makinası üretici ve ihracatçısının çalıştırdığı üretim ve pazarlama mühendislerinin aldığı ücreti söylim.
1700 TL . Bunlar en az 4 yıl tecrübelidir. İki tanesi İTü mezunu biri Maçka mezunu diğeri de anadoludan bir üniversiteden mezundur.

Arz talep meselesidir bu. 3500 tl ücret normaldir. Yüksek demiyorum. Ancak bunun altında çalışan çok vardır.
Ayrıca çok fazla iş değiştirmek kariyer açısından pozitif birşey değildir.
Birde ücretin yanında, iş tatmini, çalışma ortamının stressiz olması, gelecek beklentileri v.b birçok etken vardır.
İşyerinde patronlar yasalara uygun olmayan, kaçak kuçak işler çeviriyorsa, mali müşaviri bunları örtbas etmek gizlemek için koşturuyorsa belki ona geçici çok para verebilir. Olmaz olsun öyle ücret. Ne demişler " azıcık aşım dertsiz başım"

Yönetici pozisyonunda, iş tecrübesi olan bir mali müşavirin alması gereken maaş sıkalası ideal olarak 5.000 TL -10.000 TL arası olması gerekir. Aradaki fark arz talep olarak değerlendirilebilir.

Tecrübe ve birikimime rağmen bana 5.000-TL 10.000-TL maaş verebilecek tek yer Mars gezegenidir. Su sıkıntısı da yok nasılsa....

Yönetici pozisyonunda, iş tecrübesi olan bir mali müşavirin alması gereken maaş sıkalası ideal olarak 5.000 TL -10.000 TL arası olması gerekir. Aradaki fark arz talep olarak değerlendirilebilir.

Bunu yazan arkadaşın dayanakları nelerdir? kendi durumu nasıldır. samimiyetle cevaplarsa aydınlanırız.

Üstadlarım hepimizin ortak noktası şu yaş,tecrübe,birikim,yaşadığımız şehir,çalıştığımız firma,yükümlülüklerimiz.Şimdi bu kadar değişkeni bir araya getirebilmek imkansız.Benim şahsi kanaatim herkesin içinde bulunduğu duruma göre karşıdan kopartabildiği tutar gerçek maaştır.

Şimdi arkadaşlar,ortada şöyle bir durum var.
Birilerinin aldığı maaş,başkaları için kriter olamaz,olmamalı.Her kişi kendi iş ortamı ve iş bilgisi içinde değerlendirilir.
Bilgi ve becerisi ölçüsünde,hak etmediği halde çok yüksek maaş alanlar olduğu gibi,gerçekten hak ettiği maaşın çok çok altında maaş alan kişilerde vardır.Etkenler saymakla bitmez.Ama genelde maaşı alacak kişi için örnekler,hep o yüksek maaş alan grup olmuştur ve kendini de hep o grupla kıyaslamıştır.Bilgi,beceri,o kişinin işyerine faydası,işyerine yakınlığı vb.gibi durumlar hep göz ardı edilir.Hep en uç örnekler baz alınır ve sonucunda da maalesef hayal kırıklığı....
Herkes önce gerçekten bu maaşın hak edilip edilmediği konusunda bir özeleştiri yapmalıdır.

Kayseride 350 tl bile fazla uyanık geçinenler yahudiyi bile barındırmamışlar kayseri de