Mali Tatil Nedeniyle İşyeri Bildirgesi Verme Süresi

Üyelik
31 Mar 2008
Mesajlar
70
03-07-2009 tarihinde verilmesi gerekn işyeri bildirgesini 27 temmuz 2009 tarşhşne kadar verebilir miyiz?
 
Ynt: mali tatil nedeniyle işyeri bildirgesi verme süresi

Mali Tatil uygulaması 01/07/2009-20/07/2009 tarih arası olup bu dönemlerde yapılan işlemler 7 gün uzadığı için 27/07 tarihine kadar yapılması mümkündür.
 
Ynt: Mali Tatil Nedeniyle İşyeri Bildirgesi Verme Süresi

kanunu biliyorum ama yeni sgk ya atıf yapılmamış o kanunda. o yüzden tereddüte düştüm. SGK ya yapılan bir atıf var mı?
 
Ynt: Mali Tatil Nedeniyle İşyeri Bildirgesi Verme Süresi

evet arkadaşlar yokmu bu soruya cevap verecilecek bir arkadaş. Mali tatil hakkındaki kanun 506 sayılı ssk kanunua atıf yapmış. 01-10-2008 tarihinden itiberen yeni kanuna göre işlmeleri yapıyoruz. mali tatil süresince işyeri bildirgelerini vermezsek tatilden sonraki 7 gün içinde geriye dönük işyeri bildirgelerini verebilir miyiz? (yasal dayanağı varsa lütfen onu buraya yazalım)
 
Ynt: Mali Tatil Nedeniyle İşyeri Bildirgesi Verme Süresi

5510/104 göre mali tatil kapsamında. Ancak sgk bilgisayarları biraz aptal olduğundan direk ipc kesebilir. ;D İtiraz dilekçesi ile kesilen ipc kaldırılır.
 
Ynt: Mali Tatil Nedeniyle İşyeri Bildirgesi Verme Süresi

5604 SAYILI MALİ TATİL İHDAS EDİLMESİ HAKKINDA KANUNUN 2 NCİ MADDESİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa tabi işverenlerin mali tatil kapsamına giren iş ve işlemleri



MADDE-4 ? (1) 506 sayılı Kanuna tabi işverenlerin mali tatil kapsamına giren beyan, bildirim ve ödemeleri aşağıda açıklanmıştır.



İşyeri bildirgesi yönünden



a) 506 sayılı Kanunun 8 inci maddesi gereğince, işyeri bildirgesinin, işverenlerce en geç sigortalı çalıştırılmaya başlanılan tarihte Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili birimine verilmesi gerekmektedir. Buna göre, işyeri bildirgesinin yasal olarak verilmesi gereken sürenin son gününün mali tatile rastlaması halinde, belgenin verilme süresi, mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedi gün uzayacaktır.



Örnek 1- (A) işvereni Erzincan ili merkezde kurulu büro işyerinde 6/7/2007 tarihinde sigortalı çalıştırmaya başlamışsa işyeri bildirgesini en geç 6/7/2007 tarihinde SSK Erzincan Sigorta İl Müdürlüğüne (Devredilen) vermesi gerekmekte ise de, 6/7/2007 tarihinin mali tatile rastlaması nedeniyle, işyeri bildirgesi, en geç mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedinci günün (27/7/2007) sonuna kadar verilebilecek ve bu durumda işyeri bildirgesi yasal süresi içinde verilmiş sayılacağından idari para cezası uygulanmayacaktır.



Sigortalı işe giriş bildirgesi yönünden



b) 506 sayılı Kanunun 9 uncu maddesi gereğince, işverenlerce işyerlerinde çalıştırılacak sigortalılara ait sigortalı işe giriş bildirgesinin en geç sigortalı işe başlatılmadan önce, inşaat işyerlerinde işe başlatılacak sigortalılar için işe başlatıldığı gün, ilk defa işyeri bildirgesi verilen işyerlerinde işe alınan sigortalılar için ise, en geç bir ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili birimine verilmesi gerekmektedir. Bu belgenin yasal olarak verilmesi gereken sürenin son gününün mali tatile rastlaması halinde, belgenin verilme süresi, mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedi gün uzayacaktır.



Örnek 2- SSK Kırklareli Sigorta İl Müdürlüğünde (Devredilen) 8/6/2005 tarihinde tescil edilmiş fabrika işyerinde, 5/7/2007 tarihinde işe başlatılacak olan B sigortalısına ait sigortalı işe giriş bildirgesinin en geç 4/7/2007 tarihinde verilmesi gerekmekte ise de, 4/7/2007 tarihinin mali tatile rastlaması nedeniyle, işverence bu bildirgenin en geç mali tatilin sona erdiği Temmuz ayının 20 nci gününü takip eden yedinci günün sonuna kadar (27/7/2007 tarihinde) verilmesi halinde, sigortalı işe giriş bildirgesi yasal sürede verilmiş sayılacak ve idari para cezası uygulanmayacaktır.



Örnek 3- Karabük ilinde tescilli inşaat işyerinde 10/7/2007 tarihinde işe başlatılacak C sigortalısı için düzenlenecek sigortalı işe giriş bildirgesinin SSK Karabük Sigorta İl Müdürlüğüne (Devredilen) en geç aynı gün (10/7/2007 tarihinde) verilmesi gerekmekle birlikte, bu tarihin mali tatile rastlaması nedeniyle, bu sigortalıya ait sigortalı işe giriş bildirgesinin, en geç mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedinci günün sonuna kadar (27/7/2007) verilmesi halinde, bu bildirim yükümlülüğü yasal süresinde yerine getirildiği kabul edilecek ve idari para cezası uygulanmayacaktır.



Örnek 4- SSK Karaman Sigorta İl Müdürlüğünde (Devredilen) 19/6/2007 tarihinde 506 sayılı Kanun kapsamına alınan ve bu tarihte iki sigortalı çalıştıran işveren D tarafından, bu iki sigortalıya ait sigortalı işe giriş bildirgelerinin en geç bir ay içerisinde (19/7/2007 tarihine kadar) anılan Müdürlüğe verilmesi gerekmekle birlikte, bu tarihin mali tatile rastlaması nedeniyle, bu sigortalılara ait sigortalı işe giriş bildirgelerinin, en geç mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedinci günün (27/7/2007) sonuna kadar verilmesi halinde, bildirim yükümlülüğünün yasal süresinde yerine getirildiği kabul edilecek ve idari para cezası uygulanmayacaktır.
 

Benzer konular

Üst