Maliyet Muhasebesi Stona Göre Günlük Çalışma Notları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stonhand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Maliyet Muhasebesi Stona Göre Günlük Çalışma Notları

arkadaş ders notlarını yollamış saolsun ama altına bişeyler yazmış. iyi bişeymi dedi küfür mü ettim anlamadım yinede saol

kötü bişey değildir, kötü niyetli insan yoktur aramızda diye düşünüyorum. :)

Ben demiştim not gönderme olayı bitti kendi aranızda halledin diye bakın ne güzel hallediyorsunuz işte paylaşmayı bildimmi bu meslekde ilerde herşey olur ben o gün tekkeyi bekleyen çorbayı içer demiştim ve bekleyenler çorbanın hasını içti.
Sonrasında özelden ve hotmailden mesaj manyağı oldum ama yapacak birşey yok not işi bitti. Bundan sonra düşman fosmer ben maliyet sapığı oldum hatta işi ilerletip ilerde maliyet dersi verecek kadar bile işin içine girip abuk subuk sorular çözüyorum, çok çalışmak lazım çokkk bu saatten sonra 90-100 den aşağı not kesmez beniii 80 alsam kendimi başarısız sayıcam ;D ;D

stonhand yukarıda bir soru sormuştum ona bakabilirmisin efsane hocanın notlarıyla ilgili

SERHAT123 ' Alıntı:
quote author=stonhand link=topic=42029.msg262729#msg262729 date=1299482478]
şimdilik siz şu soruya bir kastırın bakayım efsanenin orjinal sorusu hatta ilk çözdüğümüz soru buydu one ulen dedim ben bir halt bilmiyormuşum moduna girdim ki zaten hocayı gördümmü insan kendi bilgilerinin ne kadar boş olduğunu hissediyor.

İşletmede süt ve krema üretimi yapılmaktadır. Ayrılma noktasından sonra süt için 200 TL krema için 10 TL ek gider yapılıyor. 1000 litre süt 200 kg krema üretilmiş. Süt 0,5 lt lik kutularda paketleniyor. Satış fiyatları süt için 10 TL / paket , krema 5 TL/kg fiziksel miktar yöntemine göre birim maliyetler süt için 0,5 TL/ paket krema için 3 LT/kg dır.

soru : ortak gideri bulunuz , net satış değerine göre biirm maliyeti bulun

toplam üretim maliyeti :

SÜT İÇİN <. 1 000 LİTRE /0,5 TL/PAKET =2000 PAKET *0,5 BR MALİYET = 1000 TL MALİYETİ VAR
KREMA İÇİN J<. 200 KG *3 TL /BR = 600 TL TOPLAM MALİYET

TÜM MALİYETLER 1600
EK MALİYETLERİ DÜŞÜYORSUN 1600-(200+10)= 1390 TL ORTAK MALİYETLERİ VAR

HANGİ YÖNTEME GÖRE ,,,( NET SATIŞ YÖNTEMİNE GÖRE )

SATIŞ TOPLAMI -EK GİDERLERE = NET SATIŞ DEGEERİ YÖNETİMİ

2000 PAKET *10 TL =20 000-200 =1800 TL
200 KG *5 TL =1 000- 10 = 990 TL

1800+990=2790

1800/2790*1390 = 896 ,77 ORTAK GİDERDEKİ PAYI

990/2790*1390= 493,22 ORTAK GİDERDEKİ PAYI

bu cevap yanlış

20.000 den 200 çıkarılmış 1800 kalmış?? 19800 olmayacakmı?oranda böylece oranda değişir

stonhand ' Alıntı:
Ben demiştim not gönderme olayı bitti kendi aranızda halledin diye bakın ne güzel hallediyorsunuz işte paylaşmayı bildimmi bu meslekde ilerde herşey olur ben o gün tekkeyi bekleyen çorbayı içer demiştim ve bekleyenler çorbanın hasını içti.
Sonrasında özelden ve hotmailden mesaj manyağı oldum ama yapacak birşey yok not işi bitti. Bundan sonra düşman fosmer ben maliyet sapığı oldum hatta işi ilerletip ilerde maliyet dersi verecek kadar bile işin içine girip abuk subuk sorular çözüyorum, çok çalışmak lazım çokkk bu saatten sonra 90-100 den aşağı not kesmez beniii 80 alsam kendimi başarısız sayıcam ;D ;D

hoppp yardır mürsel moduna geçmişsin sen ston ;D alırsın inşallah fazla fazla hakkettiğini (:
sen başı çek biz arkandan geliyoruz inşallah, gerçi 80 90da gözümüz yok 50 olsun bizim olsun yeter ;D

bu soruda bir tuhaflık var tersten gidip ortak gideri bulmaya çalışırsanız doğru sonuç elde edemiyorsunuz halbuki 6 aralık pazar günkü sınavda ki soruda ortak giderin verilmediğini fakat birim maliyetin verildiğini düşünürsek tersten gidince ortak maliyet çok rahat ve doğru bir şekilde bulnuyor..az çok çalışa çalışa bu işi çözdük sayılır :)

Freddy ' Alıntı:
20.000 den 200 çıkarılmış 1800 kalmış?? 19800 olmayacakmı?oranda böylece oranda değişir
arkadaşım onu ilk başta bende dedim ama kimse aldırış etmedi ::)

idealist ' Alıntı:
Freddy ' Alıntı:
arkadaşım onu ilk başta bende dedim ama kimse aldırış etmedi ::)
doğru demişsin görseydim sana destek verirdim..sorudada hata var bence

Freedy,

Sana katılıyorum. Ücret Tahakkuk sorusunda ustabaşını hafta sonu çalşıtrmamaış efsanae hoca efendi, o da kendine göre bir şeyler yapmış. Sırf o soruyu nasıl dolanbaçlı nasıl zor yaparım diye, acayip bir çözüm yolu izlemiş. Anladığım kadarıyla, düz mantık çerçevesinde, şayet, işçiler hafta sonu sipraiş yetiştirmek için o kadar çalışacak, ustabaşı efendi, hafta sonu evde oturup maç mı seyredecek. Bir de o nisan ayının içinde, sipraiş yetiştirmenin üzerine, ayrıca talep patlaması yaşanmış. Yani ustabaşının çalışmaması saçmalık. Mağdem çalışmıyacak, soru da belirt çalışmayacak diye.

Ayrıca, sorular tam açık ifade ile anlatılmıyor. İlla zorluk çıkarmak için, ys efendi gibi soruları dolanmaçlı soruyorlar. Tamam, sınavda adayın anlama, bilgi ve hızını ölçüyorsun ama, eksik ifade kullanılıyor. Bunu sınav sorularında da görebiliriz. 2010/1 mazeret SMMM Yeterlilik sınavındaki planlı dağıtım sorusu gibi. Geçmiş yılların sorularında da bu tarz anlam karmaşası ve hatalar çok.

Yahu tamam iyide şimdi burada adamın suçu ne, adam sınava hazırlık sorusu yapmış ve sınav tarzında soruyor karşılığındada birşey talep etmiyor yani illa iyilikten marazmı doğacak, temmuz 2010 sınavında gördük anlam karmaşasını sınava girenler bilir herkes soruyu görünce derin bir sessizlik ve ardından küfürlerin biri bin para oldu verilen boş kağıtlarda cabası

Stonhod, adamın tabi ki bir suçu yok. Zaten ona sitem etmiyorum. Bilakis sınav sorularını hazırlayanlara sitem ediyorum. daha önce de efsana hocanın hazırladığı soruların kalitesinin ne kadar yüksek olduğunu söyledim. Ancak bu soruya özel bir hata olduğu kanaatindeyiz. Yanlışa yanlış, doğruya doğru, yiğidin hakkını öldürmeyiz. O notları hazırlayan kişiye ve bu sayfalarda dağıttığın için senden Allah razı olsun.

Allah hepimizden razı olsun atellia hocam, efsane hoca, kardeşim bu adamlar 10 yıldır kendi kafalarında bir dünya yaratmış ve sizden de bu kafalarında ki dünyaya göre sorulara cevap vermenizi bekliyorlar diyor yani şuan temmuz 2010 sırusuna bakıyorum genede işin içinden çıkamıyorum adam ne demek istemiş fireyi nerden çıkarmış ne halt etmiş anlayana aşkolsun hocada bunlara istinaden abuk subuk sorular hazırlıyor ha arada hatası tabiki oluyor ancak bu soruları çözen birisi sınavda benzer bir soru tipine rastladığında rahatça soruyu yapıp işin içinden çıkıyor ben notlara koymadım ancak notlarının başında efsane hoca 3289 kişi mutlu sona bu adamla ulaştı demiş.

yani yanlış anlaşılma olmasın adam sadece bir kapsamına göre maliyet sorusunda 1 veri ekledi sorunun kimyası değişti ki bunun aynısını sınavdada yapıyorlar dertleri nedir bunlar kafayımı kırmış bilmiyorum ancak dosya yakanlarda hep maliyetten yakıyor mühim olan buna bir son vermek.

maliyetle ilgili kulağımıza küpe olacak , ufak tefek önemli dipnotlar paylaşabilirmisiniz arkadaşlar ?

arkadaşlar banada not gönderebilirmisiniz lütfen... hem stonhand arkadaşımızn hemde efsane hocanınkiler olsa çok memnun olurum.. şimdiden teşekkürler..

[email protected]

.................

en fazla alacağınız not 15-25 arası olur hatta hocanın 0 verdiği bile oluyor o yüzden son gün sınava hazırlanıp hakkınızı yemektense keşke odanıza girmediğinizde hakkınızın saklı olup olmayacağını sorsaydınız maliyet hazırlıkta değil 1 gün 1 ayın bile az olduğu bir derste ne desek boş
herkese iyi sınavlar hocanın tek dediği geçen sınav çok kişi geçti birikim lazım bu sınav çokkk çokkkkk zor bir sınav olacak yani temmuz sınavı tarzı gelse bile şaşırmayın

zerrin82 ' Alıntı:
arkadaşlar sizce maliyete muhasebesi 1 gün çalışmakla geçilebilirmi :( finansal muhasebeye çalışmaktan maliyete hiç vakit ayıramadım ne yazıkki. efsane hocanın notlarına bakacağım bugün inş. zor sormazlar

İlk kez giriyorsanız ve hazırlanmadıysanız bence zor. Ama daha önce girdiyseniz ve bildiğiniz konular varsa, eksik kalan kısımları gözden geçirebilirsiniz. Konuyu iyice sindirmek için bol örnek çözmek gerekiyor, malum örnek soru çözmek de az zaman almıyor.

Buraya yazmadım ancak genede ben yazayım benden çıksın
hoca derki bu sınav çokkk zorrrr bir sınav olacak geçen aralık döneminde sınavdan geçen çok olduğundan dolayı bu dönem çok kasacaklarmış hoca komplike bir soru bekliyor içinde işçilik,fifo,kademeli dağıtım hatta safha bile olabilecek tarzda bir soru bekliyor bunun aynısı 2008 de geldi 1 sayfa soru okuduk bilginiz olsun bu sınav gerçekten zor olacak sağlam çalışın dedi hocanın beklediği %90 kademeli %10 planlı dağıtım, ortalamaya göre safha , bileşik maliyet ve ve kesinlikle ama kesinlikle işçilik bekliyor hatta işçiliğin zamanı artık geldi hiç sormazlarsa bir komplike sorunun içinde sorarlar dedi bilginiz olsun artık benden bu kadar herkese başarılar