Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

Ynt: Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

HaCkHaN
Özel Üye

Teşekkür Puanı: 6

« Yanıtla #92 : Bugün 03:35:23 ÖS »
Alıntı
455 kilo fire bulmuş ve 0,50 ile çarpmış.

yanlış değilmi yahu.

45.500(tamamlanan) x %2 = 910 normal fire 910 x 0,50 = 455 lira tutardır ( kg değil)
590 anormal fire ise maliyete atılmaz

haksızmıyım bora?

BURADAKİ 0,5 ANLADIĞIM KADARİ İLE %50 ORANINDA TAMAMLANDIĞINDA BELLİ OLACAK DİYORYA ONUN İÇİN ÇARPILMIŞ. AMA NE ALAKA !!!!HANGİ KAYNAK,,NEREDE ÖRNEK, ANLAMADIM!!!

910kilonun tek tek

dimm
diş
güg

için ayrı ayrı olmak kaydıyla,

fire x firenin tamamlanma derecesi x eşdeğer birim maliyet

şeklinde çarpılması gerekmiyor muydu? noluyordu?:)

kenan bey

g- eş değer birim maliyet

x döneminden gelen için = Dönemde x bölümün.gelen maliyet + x bölümü maliyeti /DBYM + x bölümünden gelen

1.100 + 9.100 / 2.500 + 48.500 = 0,20

DİMM için : 375 + 4350 / 48000 = 0.10
DİG için : 0,05
GÜG için : 0,15

Toplam birim maliyet 0.50

0,50 burdan geliyor

HaCkHaN ' Alıntı:
kenan bey

g- eş değer birim maliyet

x döneminden gelen için = Dönemde x bölümün.gelen maliyet + x bölümü maliyeti /DBYM + x bölümünden gelen

1.100 + 9.100 / 2.500 + 48.500 = 0,20

DİMM için : 375 + 4350 / 48000 = 0.10
DİG için : 0,05
GÜG için : 0,15

Toplam birim maliyet 0.50

0,50 burdan geliyor

hakchan bey

dehanın eşdeğer ürün miktarlarını hesaplarken kullandığı 910x0,5 (0,5) ;sorudaki Bozuk mamüller üretim %50 oranında tamamlandığında belli olmakta..... ifadesinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. yani bir sonraki aşamada eşdeğer birim maliyeti hesaplarken bulduğu 0,5 tl/birim maliyet değil

yahu birisi akıl versin üretimin yarısı tamamlandığında %2 fire normal kabul ediliyor. peki benim elimde 100de 100 tamamlanmış 45500 kg mamül var. bunun ya % 4 ünü alırsın çünkü yarısında %2 ise tamamında %4 olur. yada yarısında %2 is tamamında da %2 olur. sen 910 u neden ikiye bölüyorsun ki?!!!anlayan varmı Allah aşkına

kenanalbayrak ' Alıntı:
yahu birisi akıl versin üretimin yarısı tamamlandığında %2 fire normal kabul ediliyor. peki benim elimde 100de 100 tamamlanmış 45500 kg mamül var. bunun ya % 4 ünü alırsın çünkü yarısında %2 ise tamamında %4 olur. yada yarısında %2 is tamamında da %2 olur. sen 910 u neden ikiye bölüyorsun ki?!!!anlayan varmı Allah aşkına

910 u ikiye bölmüyoruz ki.

45.500 kg tamamlanan x 0,2 = 910

toplam birim maliyet 0.50 bulmuştuk

910 x 0,50 = 455 tl tutar benim mantık bu

dehanın eşdeğer ürün miktarlarını hesaplarken kullandığı 910x0,5 (0,5) ;sorudaki Bozuk mamüller üretim %50 oranında tamamlandığında belli olmakta

aynen katılıyorum

daha tamamlanmadan çarpış 0,5 ile

arkadaşlar dehanın çözümünüe göre 1.srouda b şıkkına bakarmısınız

455 normal bozuk mamulü eşdeğer ürün miktarına eklemiş

yahu 45.500 x %2 = 910 br normal mamul
590 br anormal mamul

910 x 0,50 ile çarparsak = 455 lira çıkar... yani lira cinsinden tutar bulunur

b şıkkında nasıl 455 tl olarak diğer kg larla toplamış..elmayla armutu toplamış,orda hata yok mu

DİMMG : 48000
DİG : 48000
GÜG : 48000

olmucak mı ?

bu tip soru hocalar tarafında defalarca çözüldü

formul şuydu :

eşdeğer miktarı bulmada

( dsym x tamamlanma derecesi ) + tamamlanan + fire

ve burda miktarı kg bazında toplamınını buluyoruz dimmidig ve güg ün tamamlanma derecesine göre.sonuna tamamlanan miktar , sonunada fire

dehada 0,50 (çarparak toplam birim fiyat) ile çarparak tl + kg yi toplamış

455 nasıl kg olabilir

45.500 kg x 0,2 = 910 birim normal fire

910 x 0,50 = 455 tl olmaz mı ?

bilen biri yazsın lütfen

Ynt: maliyet muhasebesi temmuz 2010

stonhand ' Alıntı:
Burayada yazıyorum bu meslek hukuku sorusunu sorupda sırf kafa karıştırıp stajerlere hata yapmaları için koskoca 1 sayfa soru soran vatandaş inşallah Allahından bulursun yemin ediyorum hayatımda kimseye beddua etmedim bu ve finansalı hazırlayan vatandaşa hayatımda ilk defa beddua ediyorum ve rabbimden inşallahda tutmasını diliyorum.
Bir insan kötü niyetli olurda bu kadarmı belli eder arkadaş adam gibi sor sorunu cevabını iste çalışan geçisn allam kullem edip insanları yanıltmanın, zorla yanlışa sürüklemenin ne anlamı var Bir daha diyorum Ula Allahınızdan bulun be Lanet olsun sizin gibi hocalara sizi okutupda başımıza getirenlere, İşlerine gelenlere netten beleş sınav yapıp belge dağıtırlar bizede resmen kötü niyetleriyle eziyet ederler Lanet olsun bunlara be

Aynı temenni ve dileklerimi iletiyorum ve daha fazlasını hak ediyorsunuz sayın zekası geri komisyon..

FATİH667 ' Alıntı:
Fener_1907 ' Alıntı:
arkadaşlar maliyet muhasebesi sınavınız nasıl geçti?

sorular zor gelebilir,hocanın zor soru sorma hakkı var ama kafa karışıtırıcı,anlam bozukluğu şeklinde sormasında ve bu kadar bırakmak için uğraşmasında bi tuhaflık var
bunlar varya bunlar... lise 2 den beri yaptığım mesleğime beni düşman ettiler. 1 maliyet dersim kaldı ama.. bu belgeyi alsam da almasam da ticarete yöneleceğim. bu sınavlarla kendi istedikleri adamlara versinler belgeyi... küfür etmek istiyorum ama bana yakışmaz...bu maliyet sorunu bildiğiniz tüm ymm lere sorun...

13 yıldır severek yaptığım mesleğe lanet okutturdu bu hainler, yazıklar olsun tek dersten dosya yaktırıcaklar Allah gönüllerine göre versin başka birşey demiyorum.

sinanyucel ' Alıntı:
şöyle diyeyim a-miktar hareketleri 51000
b- eşdeğer ürün miktarı dim dig ve güg aynı oranlar verdiği için 48000 olacak
,,,Bu kadar yapmaya kaç puan verir sizce?

SERENGÜL ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
şöyle diyeyim a-miktar hareketleri 51000
b- eşdeğer ürün miktarı dim dig ve güg aynı oranlar verdiği için 48000 olacak
,,,Bu kadar yapmaya kaç puan verir sizce?
hocam 51000 geçen sınav 3 puan eşdeğere mamüle de 6 puan vermişler. tesmerin cevap anahtarında gördüm. bu sınav nasıl olur bilmiyorum. elimizdeki adamları tanıyorsun. mesleği bırakmayı düşünüyorum.

Arkadaşlar sınavda bende dahil olmak üzere hepimiz çuvalladık.Bundan önceki komisyon soruları hep aynı mantıkda sorduğu için olay resmen ezbere dönüşmüş.Bu dönemde sorular düşündürmeye yönelikti..Farklı sorular gelince hepimiz en yapacağımızı şaşırdık.Sorular uzaydan gönderilen sorular değil.Bu soruları yapabiliyor olmamız lazımdı.Mali müşavir olarak bu konulara hakim olmamız ve değişik durumlara verecek cevaplarımız olması lazım.Ama malesef olamadı... Bence suç bizi böyle ezber sisteme alıştıran düzende.Bu hoca bence kıymetli bir hocadır.Her ne kadar dersinden kaldığıma emin olsamda bence olay budur.

life ' Alıntı:
Pardon yanlış konu başlığına yazmışım.

forum insanları 2010/3 dönem sorularında birini duydum...

x maliyeti y nin maliyetinin 1,32567 katıdır. y nin maliyeti ise bilinmemektedir. verilerden yararlanarak x ticaret evinin s.m.m. tablosunun, işçilik gider kaydını, matematiksel dağıtımını, kademeli kademesiz dağıtımını yaparak gelir tablosunu sadece ve sadece faaliyet karına kadar düzenleyiniz...

HaCkHaN ' Alıntı:
455 nasıl kg olabilir

45.500 kg x 0,2 = 910 birim normal fire

910 x 0,50 = 455 tl olmaz mı ?

bilen biri yazsın lütfen
burada 910 luk fireyi üretimin yarısında çıktığı için alıyor galiba o da 455 birim fire demeye geliyor yani tl bazında değil birim bazında çıkıyor demek bizim bulduğumuz birim maliyetler değil yani ,050

FATİH667 ' Alıntı:
life ' Alıntı:
Pardon yanlış konu başlığına yazmışım.

forum insanları 2010/3 dönem sorularında birini duydum...

x maliyeti y nin maliyetinin 1,32567 katıdır. y nin maliyeti ise bilinmemektedir. verilerden yararlanarak x ticaret evinin s.m.m. tablosunun, işçilik gider kaydını, matematiksel dağıtımını, kademeli kademesiz dağıtımını yaparak gelir tablosunu sadece ve sadece faaliyet karına kadar düzenleyiniz...
y nin maliyeti ortada yokda x in maliyeti ni nasıl bulalım neyi 1,32567 katı bulalım ilahi yani pes

arkadaşlar maliyet muhasebesi sorularını yusuf sürmen mi hazırlamış, yurdakul çaldağ mı bilen varmı ?