personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

erin kardeş galiba tam anlatamadım herkes yapalım edelim diyor ve ben gerçekten bişeyler yapılıyormu onu sormuştum ama algılanmadı sanırım.........yanlış anlaşılmasın lütfen.........
bizde sanırım karşı gelirsek dosyamız yanar endişesi var...........

türmob u da tesmeri de geçtim bakana mail attım....

elimiz kolumuz bağlımı kalacağız. lütfen arkadaşlar bir şeyler yapalım. ne demek 1.soru 40 puan böyle şey olur mu.zaten 2 soru soruyor.o zaman sormasın. hakkımız elden gidiyor.ben 1.soruyu tam yaptım.2.soruyu karaladım bir şeyler ama sonra sildim. kafam karıştı. lütfen herkes bir şey yapsın. yoksa bu maliyetten dosyamız yanacak...

ŞEKER ' Alıntı:
türmob u da tesmeri de geçtim bakana mail attım....

Adamların partisi kapanıyor işi gücü yok bizimlemi uğraşacak bir şey olacağı yok arkadaşlar

"Kaderde varsa d...... neye yarar üzülmek "

akıncığım sağol o kadarını bizlerde biliyoruzzzzzzzzzz..................

arkadaşlar bu sınavlardan daha büyük sorunumuz şimdi maliyet sınavı not dağılımı 50/50 oldu yada analizde herkes geçince problemler bitecekmi staj yönetmeliğinin değişmesi için bişeyler yapmamız lazım

- Finansal Tablolar Analizi sınavında ; 1. sorunun 2. şıkklı iptal edilmiş olup,( bu duyuru sınava katılan adaylara sınav sırasında söylenmiştir.) puanı ise; 1. sorunun diğer şıklarına eşit olarak olarak dağıtılmıştır.

evet arkadaşlar TESMER den analizin puanlamasıyla ilgili gelen cevap yukarıdaki gibi.3.şıkla ilgili bi iptalden sözedilmiyor .Bize sınavda 3.maddenin 2.kısmınında cevaplanmaması gerektiği söylenmişti.Neresinden tutsam elimde kalıyo

Tek mantıklı puanlama stajyerin mat.dağıtımın mantığını bilip bilmediğine bakarak doğru sonuç çıkarmışsa 60 doğru sonuç çıkarmamış ama 2 bilinmeyenli olsa rahat yaparmış veya tabloyu yapmış yaralanma oranları doğru buna göre puan verilmesi.O tabloyla o kadar uğraşmanın karşılığı en azından 10 puan olmalı kasımda eşdeğeri yapana 10 puan verilmişse bunlarada 10 puan rahat vermeleri gerekir diye düşünüyorum İlla üçlü denklem mi kurmak lazım bunun 4-5 tane daha değişik yöntemi var belkide biz diğer yöntemlerden birini yapmaya çalıştık.:) :)

Bu Şekilde puanlama yapılmasını ve herkes için hayırlısı olmasını temenni ediyorum.

ARKADAŞLAR BENCE HERKES BOŞUNA KONUŞUYOR BİZLER HAKKIMIZI ARAMAKTAN ACİZ İNSANLARIZ. SINAV ESNASINDA TELAFİ İÇİN SÜRE VERİLECEĞİ SÖYLENDİ AMA SINAV SAATİNDE BİTİRİLDİ AMA BİR ALLAHIN KULU DA İTİRAZ ETMEDİ VE ÇOĞU KİŞİ HALA SINAVINI BİTİRMEMİŞTİ.

arkadaşlar, bi sorum olacak..son sınava girdim diyelim tek dersten .maliyet muhasebsinden..kaldım..dosya yandı..daha sonraki süreç nasıl oluyor .bilgisi olan var mı...

2 sene bekliyorsun sonra tekrar hababam bütün derslerden giriyorusun sınavlara benim gibi.üstelik dosya yaktığın dersi verip diğerlerinden veremezsen geçmişteki verdiğin derslerden uğraşıyosun.böyle bir saçmalık anlaşılan bu yönetmeliğin değişmesi lazım arkadaşlar

İki yıl sınava alınmıyorsun sonra tekrar başvurup tüm derslerden olmak üzere tekrar sınava alınıyorsun diye biliyorum ama eminde değilim ,yaşın ve durumun müsaitse tabi

2.girişlerde bildiğim 4 hakkın oluyor sınavlara girmek için yani ben vergi.hukuk,maliyetten geçemezsem ki temmuz son hakkım.aldık aldık alamadık ........vergi ve hukuktan geçerim düşünüyorum.vergiden 1ve 4.sorum tam yoklamaya yetkili olanları yazdım 50 le almam lazım gerçi bunların ne yapacağı belli olmaz.maliyette 1.sorum tam 2.soruda kafam karıştı karaladım ama külliyen yanlış bende nasılsa 1 i yaptım alırım 50 yi diye çıktım sınavdan

Finansal Muhasebeden bir gider kalemini büyük deftere aktarmayı atladığımdan kar /zarar tamamen yanlış oldu.doğal olarak gelir tablosu ve bilanço da .Yevmiye maddelerinden de sanırım 2 yanlış kayıt var.Sizce çok puan kırarlar mı ?

ZELIHA_BODRUM ' Alıntı:
ben ilk soruyu normal kapasiteye göre cözmüştüm.2. soruyu da cözdüm muhasebe kayıtlarına kadar getirdim ama olmadı..neyse gecmişi değil geleceği konusalım..maliyet ve vergiyle ilgili önerileri bekliyorum..

kasım maliyet sınavı ilk soruyu normale göre çözmüş ve sonuç doğru ise. geçmiş olmanız gerekirdi.aksi halde hakkınız yenmiş zeliha hanım

arkadaşlar finansal muhasebeyi ne yaptınız o konuda bir bilgi göremedim hiçbir yerde ben 2650 ytl zarar buldum gelir tablosunuda yaptım sonuç tuttu ama bilançoyu denkleyemedim.sizler ne yaptınız...?

ekakal ' Alıntı:
arkadaşlar finansal muhasebeyi ne yaptınız o konuda bir bilgi göremedim hiçbir yerde ben 2650 ytl zarar buldum gelir tablosunuda yaptım sonuç tuttu ama bilançoyu denkleyemedim.sizler ne yaptınız...?

Ben kar bulmuştum.Tabi 6100.-YTL 'lik gider kalemini T lere yazmayı unutunca ... Birde ikinci soruda %4 indirimi direkt gelir kaydettim aslında 153 kullanılacakmış. Nasıl puanlıyorlar bilemiyorum ki .................

analizde bazan rakamlara bazan hesap isimlerine puan veriyorlar ..........kar yada zarar pek sorun olmuyor istedikleri birkaç hesap ları bilmek önemli..........

pardon analiz yazmışım muhasebe yazacaktımmmmmmm..... sınav insanda akıl da bırakmıyorrrrrrrrrrr................

ŞEKER ' Alıntı:
analizde bazan rakamlara bazan hesap isimlerine puan veriyorlar ..........kar yada zarar pek sorun olmuyor istedikleri birkaç hesap ları bilmek önemli..........

Ya zaten tam olarak ne istediklerini bi bilsek sorun olmayacakta.